1

türkiye de 2019 yılı itibariyle poşetler ücretlidir. ülkede aylarca esprisi yapıldı. her zaman olduğu gibi buna da kısa sürede alışıldı. tepkiler bitti. çözüm önerileri bitti. ha abartıp bir cinayet ya da kavga olayı patlak vermeden bitmesi iyi tabi ama paralı poşet doğa için kendi başına ne kadar çözüm tartışılır bir konu açıkcası.

0

marketlerdeki poşetler 1 ocak 2019 dan itibaren paralı olmaya başlamıştır hatta a101'de 1 ocak bile olmadan poşetler ucretlendirilmeye geçilmiştir.

0

1 ocak 2019 itibariyle fırın, manav ve şarküteri dışındaki yerlerde poşetler ücretli hale gelmiştir. poşet ücreti 25 kuruştur. bir market çalışanı olarak artık bu durumdan rahatsız olmaya başladığımı belirtmek istiyorum. ülkede nerdeyse her gün şehit veriyoruz. fakat bir aydır tek konuşulan mevzu ucretli poşetler. verdiğimiz şehitler bu kadar konuşulmadı. şu şehitlerin 25 kuruş kadar değeri yok mu gözünüzde türk halkı? bravo size bravo. diyecek kelime bulamıyorum...

0

1 ocak 2019 tarihinde market manavlari fırınlarda manavlar dışında her yerde paralı olmustur.

0

1 ocak 2019 tarihinde olup çevre için bir uygulamadır

0

marketlerde kullanılan poşetler yılbaşından sonra paralı olmuştur. poşetlerin paralı olmasındaki amaç poşet kullanımını azaltmak ve poşetlerin çevreye verdiği zararı minimum seviyeye indirmektir. ancak tabii ki de yine parası olan poşete de alacak ve yine cevreye zarar vermeye devam edecektir. madem poşet gerçekten bu kadar düşünüldüğü kadar zararlı ve çevreye zarar veriyorsa bence üretimi tamamen ortadan kaldırılmalıdır. hem bu şekilde kullanımı minimum seviyeye değil sıfıra iner. ve poşetler yerine en azından sağlıklı torbalar üretilebilir ve parayla bu satılabilir .çünkü madem amaç burada doğa olduğuna göre o zaman doğayı düşünelim ve markette kullanılacak torbalar yaparak o torbaları paralı hale getirelim poşet kullanımını da tamamen bitirelim yani. aksi takdirde bu şekilde poşet kullanımı hala devam edecek ve doğaya hala zarar verecektir.

0

bu soru çok kolay oldu cunki biliyorum bu kanun 2018 de haberlerde verilmeye başladı 2019 1 ocakta yürürlüğe girdi ve çok ses getirdi herkes marketlerde değişik hareketlerle posetli hayatı yiye aldılar kimi eğlendi kimini güldürdü ama doğaya verilen zarar artık bu nebze olsun önlendi.

0

makette kullanılan poşetler yılbaşından sonra paralı olmuştur. 25 kuruş şuan poşetlerin tanesi. ben markete giderken posetimi yanimda götürüyorum.

0

1 ocak 2019 itibariyle. çok da masum olmayan bir uygulama