1

lokman hekim kimdir?

3 cevap
0

lokman hekim yıllar önce yaşamış hastalara derman olan onlara şifa olan bitkilerle dertlere derman olan kişi günümüzde atarlar var

0

“lokman” ya da “lokman hekim” olarak halk arasında bilinen kişi, binlerce yıl önce yaşamış alim birisidir. öyle ki, bu alim kişiden yüce kitabımız kuran’ı kerim’de de bahsedilir. hatta kuran’ı kerim’de “lokman suresi” dahi bulunmaktadır. peki yüce kitabımızda dahi ismine sure bulunan lokman hekim kimdir?

lokman, ya da lokman hekim olarak anılan kişi hakkında insanoğlunun elindeki en geçerli yazılı kaynak kuran’ı kerim’dir. kuran’ı kerimde lokman’a hikmet verildiğinden bahsedilmektedir. buradan anlaşılacağı üzere lokman hikmetli ve bilgin bir kişiliktir. bu hikmetli ve bilgin kişinin oğluna nasihatleri de kuran’da yer almaktadır. lokman hekim’in oğluna nasihatleri, aslında insanoğlunun tamamına olan nasihatlerdir.

lokman hekim hakkında yazılı olmayan pek çok da bilgi mevcuttur. bu bilgilere göre lokman, doğadan elde ettiği bitkilerle ilaçlar yapan bir hekimdir. bu nedenle de lokman hekim olarak anılmış ve halkın zihninde de bu şekilde yer etmiştir. lokman hekim’in yaptığı karışımlar ve bulduğu ilaçlar ibn-i sina’dan hipokrat’a kadar tarihe adını altın harflerle yazdırmış pek çok ünlü hekime ışık tutmuştur.

ismi kuran’da geçen ve hatta adına sure olan lokman, bazı islam alimlerine göre peygamber olabilir. bunun yanında lokman’ın peygamber olmadığını ancak alim bir kişi olduğunu belirtenler çoğunluktadır. bununla ilgili olarak da bir peygamber olan hz. davud ile olan kıssası anlatılır.

0

sanirim medikal anlamda sifa ve saglik icin calismalarini surduren insanalra bitkisel bilimsel tedavi yontemleri sunan her cesidiyle bedenimize ruhumuza saglik katan bitkilerin ilaclarin yiyeceklerin satildigi doktor tanimli bir sirkettir.