1

selamlar kalorifer peteğinde yeteri kadar ısı verdiğinizi ve yeteri kadar ısı almadığınızı düşünüyor iseniz yüksek ihtimal hava var demektir. peki hava nasıl alınır == evet şimdi sağ kısımda peteğe su giren yerde bir çevirmeli kısım olacaktır. petek anahtarı almak zorundasınız..

petek anahtarını yuvasına yerleştirip çevireceksiniz. önce hava sonra su gelmeye başlayacaktır.
en sonda yap gelmeye başlayınca peteğin havası alınmış demektir. 6 ayda bir peteklerin havasını almak sizin bir avantaj olur ve mesraftan da kaçınırsız

0

kelebek şeklinde bir aparat ile veya düz tornavida ile yapılabilen bir işlemdir hafiften vidayı gevşeterek fıssss diye bir hava çıkıyor ve su gelene kadar beklemeliyiz su gelince anlamalıyız ki hava bitmiştir o petekte ve diğer petekler yine aynı şekilde hava alma işlemi yapılmalıdır ısının daha iyi yayılması için yapılan bir işlemdir çok faydalıdır yapılmazsa petekte yeteri ısı alınamaz bölge bölge soğukluk oluşur havası alınırsa bütün petekte aynı ısı elde edilir.

0

peteğin bir ucunda cıvatası mevcuttur, tornavidayla cıvatayı açarsanız içinde bulunan hava çıkacaktır ama dikkat edilmesi gereken nokta havasını alayım derken içerisindeki suyu da boşaltmayın

0

kombi ve kalorifer musluk aç ve peteklerin üzerindeki hava alma anahtarı ile havasını al

0

kaliröferin içinde hava olunca ıstımama görevi görülür bunun içinde havası alınması gerekir öncelikle yeni model petek ise peteğiniz kombinizi takan kişiler veyahut firmalar küçük bir anahtar veririler o anahtarı asla kaybetmeyiniz anahtarımızı aldık altına yerlerin ıslanıp batmaması için bir kap alıyoruz anahtarı peteğin köşesindeki hafif çıkıklı olan yere takıyoruz taktıktan sonra çeviriyoruz görüceğiz ki su o yuvadaki küçük delikten çıkıcak temiz su gelene kadar açık bırakıyoruz temiz su geldi diyelimki açarken çevirdiğimiz yönün tersine çevirip suyu kapatıyoruz o suyu döküyoruz konbimizin başına geçiyoruz kombinin altında mukslık vanaları olur biri soğuk biri sıcak soğuk sıcak farketmez açıyoruz ve sayaçtan takip ediyoruz bar 1 ile 2nin tam arasında olmalıdır tam arasına getirip işlemimizi bitiriyoruz diğer türlü eski peteklerde şse elimize yine bir kova alıyoruz ama busefer tornavida pense alıyoruz prnse ile peteğin köşesindeki demir uçluklu yeri çevirip aynı şekil temiz olana kadar suyunu alıyoruz ve işimiz bittikten sonra tam tersi yöne çevirip kapatıyoruz tüm işlemler bukadardır

0

kalorifer peteği içinde hava olunca daha az ısı verir.bunun birçok nedeni vardır.daha az ısı verdiği içinde bunun kısa sürede giderilmesi lazım.anlaması zor değildir.basittir.elinizin tersiyle kalorifere deydiğinizde diğer kaloriferlere göre daha az ısı verdiğini anlarsınız.bunun sebeblerinden birisi içerisinde hava olmasıdır.içerisinde havayı gidermek çok basittir.bunun için lazım olan tek şey tornavida yada tornavida tarzı birşey ama düz uçlu olması önemli.birde unutmadna yazim peçete lazım.tornavidayla kaloriferin hava aktarma vidası bulunur.genelde sağ tarafta üsttedir.düz bi şekilde gözükür zaten.tornavidayla çevirilir altında peçete tutulur içinden sıvı çıkıyor çünkü.tornavida çevrilir içersindeki hava gidene kadar bekletilir.sıvı çıkınca peçeteyle durulanır.hava tamamen bitince tornavida sıkılır ve aynı eski haline getirilir.bu işlemi yaparken peçeteyi unutmayın.içerisinden sıvı çıkıyor.bu sıvının yere damlamasını istemezsiniz.yani bunun için gerekli iki şey peçete ve tornavida.biliyorum uzattım,saçmaladım.bunun sebebi para kazancam bu yazıdan :d.hayırlı günler.

0

aslında yorum yapabilirdim ama kalorifer kullanmıyorum üzgünüm

0

demir döküm saç petek alüminyum peteklerin hepsinin üzerinde vana vardır
petekler kullanildikca zamanla hava yapar bu bana açılarak havası dışa alınır

0

kalorifer peteğinin içinde hava olmasının en belirgin özelliği ısıtma sorunudur. yeterince ısıtmayan peteklerin içerisinde hava olduğu bilinmektedir. bu sebeple ısınma sorunu çözmek için petek te bulunan havanın alınması gerekmektedir. peteğin havasını almak için özel olarak tasarlanmış anahtarlar satılmaktadır.bu anahtarları ucuz bir fiyattan alarak peteklerin havalarını almak ve ısınma sorununu çözmek mümkündür. petek hava alma işlemi oldukça basittir. zaten peteğin su giriş kısmına uygun olarak tasarlanmış anahtarlar sayesinde anahtarı bir iki kere çevirerek peteğin havasını almak mümkündür.

0

petekte bulunan vanayı biraz gevşeterek alınır

0

kaloriferlerin bi tarafında vana bulunuyo bi tarafında ise sadece vide var o vidayı biraz gevşetince içindeki hava boşalıyo

0

peteğin havasını almak için özel olarak tasarlanmış küçük demir anahtar ile havası alınabilir.

0

kalorifer peteklerinin havası küçük bir anahtar yardımıyla peteğin sağ ya da sol yanında ve üstte bulunan küçük pimin gevşetilmesiyle alınılır.
bu hava alma işlemi sırasında peteğin dolaşım sisteminde bulunan su da akıtılır. böylece birikmiş havanın alınmasının yanında kirli su da atılmış olur.
kalorifer peteklerindeki hava alınmazsa yeterli ısınma olmaz. aynı zamanda gereksiz yere yakıt harcanmış olur. haliyle bu da faturalara yansır.
her sene havalar soğumadan en az bir kere kalorifer peteklerinin bakımı yapılmalı, havası alınmalıdır.

0

kalorifer peteklerinin havaları özel bir anahtarı sayesinde kaloriferin alt yanında bulunan yerdeki aksamın çevrilmesi ile olur. bu işlem yapılmazsa petekte hava ile birlikte dolaşım olmaz ve ısı sağlanamaz. özellikle soğuk günler öncesi bu işlemi yapıp peteğin ısındığından emin olmalıyız ki soğukta kalmayalım. petekten bu işlemi yaptığımızda hava ile birlikte su da gelecektir.

0

öncelikle kalorifer petegi merkezi sistem ise ki büyük ihtimalle merkezi sistemdir eğer ki peteğin havası alınacaksa bakımı olacaksa bunu lütfen yaz mevsiminde yaptırın çünkü yazın kaloriferler yanmaz ve bakım için daha idealdir farzedelim kışın yapmak istediniz benim babam kaloriferci kışa doğru kazana su basıldıysa sizin yüzünüzden tonlarca su heba olabilir israf olabilir o yüzden yaz mevsiminde yaptırın ne sizin başınız ağrısın ne de bir sürü insanın hakkına girin herkes bir ücret ödüyor sonuçta o kadar su da israf olmasın şimdi geçelim hava alma bölümüne öncelikle halı kilim ne varsa kaldırıp işinize başlayın çünkü sıçrayabilir sonra peteklerin havasını almak için özel bir anahtarı var onunla yavaş yavaş döndürmeye baslayın fıslamaya başlayacaktır eğer ki fıslamıyorsa zaten peteğin havasını almanıza gerek yoktur peteğinizin havasının olup olmadığını nasıl anlarsınız tabi ki ısınıp ısınamadığından peteğe dokunduğunuzda alt kısmı ılık üst kısmı soğuk ise o petekte hava var demektir eğer ki bu işe yapabileceğinize inanmıyorsanız hiç yanaşmayin heryeri suya boğabilirsiniz işi ustasına bırakın simdiden kolay gelsin diyorum

0

merhaba öncelikle panel petek kullanıyorsanız bir düz tornavida ile bu işleme kolayca yapabilirsiniz.petekte bulunan pürjör vanası vardır onu saat yönünde çeyrek yada yarım tur cevirmeniz havasını almış olursunuz iyi günler dilerim.

0

bunun için benim bildiğim profosyonel bir firmadan taleop yapmanız lazım. o kadar basit bişey değil. özel cihazları var onun için. içinden dünya kum çamur çıkıyor.

0

önce iyi akşamlar arkadaşlar kalorifer peteğinin havası vallahi şimdi bizim peteklerde su su oluyor hava mı deniyor bilmiyorum da geçen biz aldık işte havasını falan bunların yanına vida oluyor vize hafifçe yükseltiyorsunuz zaten hava ise hava atıyor suysa su çıkıyor ondan sonra peteklerınızı çalıştırabilirsiniz

0

kombiyi kapatırız ve bebeklerin suyunu boşaltıp daha sonra tekrardan içine su aldırarak hava boşalmış olur.

0

merhaba
kalorifer peteği yazın yakılmadiği için hava dolumu olur kişa geçincede hava bosaltilmazsa sicaklik peteğe gelmez bunun için purjör kör tipasinin gevşetilerek veya tam açilarak havanin boşalmasi ve suyun akmasıni beklemek gerek su aktiktan sonra havasi alinmiştir tipayi sıktıktan sonra isinmanin zevkine bakin.