0

ayvaları öncelikle iyicene yıkayıp küp küp doğramak gerekmektedir. buradaki püf nokta çekirdeklerini atmamak. bu çekirdekler daha sonra ayvanın rengini değiştirmek için kullanılacaktır. küp küp doğranmış olan ayvaların üzeri geçeçek şekilde su eklenir ve pamuk gibi olacak şekilde kaynatılır. daha sonra ayvaların üzerine şekeri,çekirdekleri ve limon suyunun eklenmesi yapılır. ayvalar kıvama geldikten sonra karanfil ve çubuk tarçınların eklenmesi yapılır.

0

öncelikle ayva reçeli ypmak için temiz ve güzel ayva lazım öncelikle ayvaları kuşbaşı olarak dogra sonra , doğradığın tüm ayvaları şekerli suda kaynat ve oldu.

0

bir miktar ayva
bir miktar şeker
bir miktar un
bir miktarda renklendirici bi kaba konularak kaynatılır. sonunda ayva recelimiz sogunaya bırakılır. yenmeye hazırlanır.

0

öncelikle ayvaları küp küp doğruyoruz sonra önceden kaynatmış olduğumuz 2 kilo şeker ve 2 litre sudan oluşan şerbetin içine atıyoruz ve kaynatmaya devam ediyoruz. birimiz kaynarca önceden ayırmış olduğumuz çekirdekleri ve karanfilleri kaynayan tencerenin içine atıyoruz. yarım saat kadar kaynattıktan sonra kıvamı reçel kıvamına geldiğimiz zaman altını kapatabiliriz. soguttuktan sonra tüketebiliriz. afiyet olsun.

0

ayva reçeli nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmeden önce reçelin ana malzemesi olan ayvanın nasıl olması gerektiğinden bahsetmek istiyorum.

ayva, yapı itibariyle sert bir meyve olduğu için reçeli yapılırken de sertliğini muhafaza edebilir. bunun için alırken dikkat etmeniz gereken bir husus var. kurumuş, görünümü oldukça eskimiş ayvaları tercih etmeyin. rengi açık sarı, sulu, yerken sizi boğmayan ayvaları tercih ederseniz reçeliniz mükemmel olacaktır. bu püf noktayı da verdikten sonra ayva reçeli nasıl yapılır? sorusunun cevabına hızlı bir giriş yapalım. önce malzemeler.

malzemeler:1 kg ayva1 kg şeker2 tane kuru karanfil2 litre soğuk suyarim limonyarim çay kaşiği limon tuzuayva çekirdeği

yapilişi:

bir kabı soğuk su ile doldurun ve içerisine yarım limonun suyunu sıkın. bunun nedeni kabuğunu soyup doğrayacağımız ayvaların rengi kararmasın diyedir. ayvaların kabuğunu soyup ortadan ikiye bölün. ortasında ki çekirdek kısmını tamamen oyun ve sert bir yeri kalmamasına dikkat edin. çekirdekleri atmıyoruz daha sonra onları ayva reçeline kırmızı rengini vermesi için kullanacağız.

doğradığımız ayvaları hiç beklemeden daha önceden hazırladığımız limonlu suyun içine bırakıyoruz. eğer ayvaları suyun içine atmayı bekletirsek ayvalar hemen kararacaktır ve bu reçelin güzelliğine uygun olmayacaktır.

ayvaların suyunu süzdürerek reçel yapacağımız tencereye aktarıyoruz. üzerine 2 litre soğuk suyu boşaltıyoruz. ve yaklaşık 15 dakika orta ateşte haşlıyoruz. klasik reçel yapımında meyveleri şekerde bekletir sonra kaynatmaya geçerdik ama bu sefer ayvalar sert bir meyve olduğundan yumuşaması için önceden bir miktar haşlıyoruz.

haşladığımız ayvaları kontrol ediyoruz. eğer yumuşadıysa üzerine şekeri, ayva çekirdeklerini ve karanfilleri de ilave edip kısık ateşte kaynatmaya başlıyoruz.

püf: ayva reçelini ne kadar ağar ağar pişirirseniz rengi bir o kadar kırmızı olacaktır.

yaklaşık 1 saat kısık ateşte pişen reçelin kıvamını kontrol edeceğiz. küçük bir kaba ayvanın sulu kısmından bir iki yemek kaşığı alın ve buzluğa koyun. soğuyan reçel koyulaşmışsa reçeliniz olmuştur. burada kıvam ölçüsü tamamen size kalmıştır. tarifimiz ortalama reçel kıvamı ölçüsüdür.

kaynayan reçelin üzerine limon tuzunu da ekleyerek 1 ya da 2 dakika daha kaynatın ve ocağınızı kapatın. uzun bir sürede tüketmek istiyorsanız reçelinizi sıcak sıcak kavanoza koyup ters çevirin. bu vakumlama yöntemiyle bir sene bozulmadan reçelinizi muhafaza edebilirsiniz. eğer hemen tüketecekseniz reçelinizi tencerede soğuttuktan sonra kavanozlara koyabilirsiniz.

0

öncelikle ayvaların kabukları soyularak dilimlenir bu işlem yapılırken çekirdekler de bir kenarda biriktirilir daha sonra ayvalar dilim dendikten sonra bir kabın içine alınarak üzerine şeker ilave edilir ve bir kaç saat bekletilir şekerler erimeye başladıktan sonra ise tencereye alınarak üzerine su eklenir en son aşamada ise ayvaların çekirdekleri de eklenerek kaynamaya bırakılır reçel istenilen kıvamı alana kadar kaynatılır ocağı kapatmayı yakın limon suyu ve karanfiller eklenir birkaç dakika daha kaynatıldıktan sonra alınır sonrası beklemeden kavanozlara paylaştırıp kapağı kapatılır

0

ayva reçeli yapmak için ayva toplanir yikadikdan sora guzelce yikanir ondan sora suya dokulur kaynatilir sekerini elave edersin boyle boyle uzanır gıder

0

ayvalar güzelce yıkanır ve sonrasında güzel bir şekilde incecik soyulur daha sonra istediğiniz boyutlarda doğranır üzerine yeterli miktarda şeker dökülür ve yarım su bardağı su eklenerek ateşte kaynamaya bırakılır ateşin kısık olmasında fayda vardır ayvalardan çıkardınız çekirdekleri de ayva reçeline atarsanız kırmızı bir renk elde edebilirsiniz ateşten almaya yakın içerisine yarım limon sıkabilirsiniz veya limon tuzu atabilirsiniz ayva reçeli reçelleri arasında en lezzetli reçellerden bir tanesidir.

0

merhaba sorunuz için saolun ama bu soru için cevabım yok

0

ayvalar iyice yıkanır küp küp doğranır doğranmış olan ayvaların çekirdekleri ayrı bir kaba alınır daha sonra küp küp doğranmış olan ayvaları tencerenin içerisine konulur ayvaların üzerini kaplayacak şekilde içme suyu ilave edilir ayvalar pamuk oluncaya kadar kaynatılır daha sonra ayvaninbir üzerine şekeri ayva çekirdeklerini ve 1 tatlı kaşığı limon tuzunu ilave edin ayvalariniz kıvam almaya başladığında içerisine karanfili ve kabuk tarçını ilave edin bir süre daha kaynattıktan sonra ayvalarinizin kıvam aldığını göreceksiniz afiyet olsun

0

önce kaynar suda şekeri karamelize ediyoruz sonra üzerine donmuş ayvaları ekliyoruz bekletiyoruz ve bitti

0

ayvanın suyunu sıkıp kaynatırsınız bolca şeker

0

ayva reçeli. tarifi 5 tane ayvanın iyisinden ve sukuşu planından severiz alırken sonra onları güzelce yıkarız kabuklarını soyarız tabi bu isteğe göre soymasanıza olur sonra ayvaları küçük küçük küp küp doğrarız sonra bir tencereye alırız üzerine. 6 su bardağı şeker koyar 3.4 saat. bekletip 1.5 su bardağı su koyup kaynatırız birazda içine ayva çekirdekleri koyarız 2 veya 3 tanede karanfil atıp kaynatırız koyulaşana kadar kaynatıp 4 yada 5 damla limonda koyup karıştırıp ocakatan alırız sonra sıcak bir şekilde maçınıza koyarız sıkıca ağzını kapatırız .

0

ayva reçelinin tarifini verdim eğer begendiysen süper

1

ilk olarak malzemeler
5 ayva
yarım kilo toz şeker
bir tencere dolusu su
yapılısi ayvaları soyun ve küçük kücük doğrayın kareler aphaline getirin bir kaba dpsu doldurup ayvaları suyun içine koyun sonra onlar 3 saat beklesin bekledikten sonra ise yapacğınız şey ayvaları su dolu bir tencereye koyun yüksek ateşte kaynarken toz şeker ilave edin ve karıştırın kırmızı bir görünüm alacaır ozaman bilinki olmuştur recel hazır kaselere doldurp canınız istediğinde yiyebilirsiniz

0

ayva reçeli yapabilmek için öncelikle bir kilo ekmek ayvası gereklidir. öncelikle ayva larımızı ikiye keselim orta çekirdek kısmını çıkardıktan sonra kabuklarını soyalım kabukları soyulan ayva larımızı ister minik minik doğrayalım isterseniz rendeleyebiliriz tercihe göre şekli değişir doğradığımız ya da rendelediğimiz ayvayı bir tencereye alalım üzerine bir kilo şeker ilave edelim ve bir gece dolapta bekletelim dolapta bekleyen ayva ve şeker sulanacaktır o yüzden su eklemeyelim tenceremizi ocağa alalım ve kaynamaya bırakalım reçel imiz kaynadıkça köpürmeye başlayacaktır köpüklerini bir kaşık yardımıyla alalım reçelimiz koyulaşmaya başlayınca yarım limon sıkalım birkaç dakika daha öyle kaynatalım ocağımızı kapatalım ayrıca reçelim izin kırmızı olmasını istiyorsak ayvanın çekirdekleri ne içine atabiliriz daha güzel bir renk alacaktır şimdiden afiyet olsun herkese.

0

ayva reçeli ayvadan yapılır ama ekmek ayvasından yapılır ayvanın bir güzel damıtılmasıyla yapılır ayva bir güzel damıtıldıktan sonra çamura yatırılır çamura yatırılan ayvaya çamura yatma lan gibi seviyesiz şakalar yapılmaz sadece çamura yatırılır bu ayva

0

ayvayı suda iyice ıslatman ve, bol bol şekere bandırman lazım..

0

az mikatrda yapılacaksa 4ayva yeterlidir ,dört su bardağı şeker , 3 bardak su limon suyu, rengi için de 2-3 tane karanfil lazım.ayvaları bir güzel yıkayalım önce sonra kabuklarını soyalım ve dilimleyelim o sizin nasıl sevdiğinize bağlı . çekirdeklerini bir kenara ayıralım.dilimlediğimiz ayvaların üzerine şekeri döküp 2 ya da 3 saat bekletelim.şekerler erimeye başlayınca suyu ekleyip kaynatmaya başlayalım. ayırdığımız çekirdekleri de koyalım.koyu bir kıvam alana kadar kaynatalım.son anda limon suyunu ve karanfilleri ekleyelim bi 10 dakika kadar daha kaynatalım.ocaktan alır almaz kavanozlara sıcak sıcak kapatalım ve ters çevirelim. soğumaya bırakalım sona afietle yiyelim :)

0

4-5 adet ayvayı alıyoruz iyice yıkıyoruz.
çekirdeklerini çıkartıp küçük küçük zevke göre doğruyoruz.
daha sonra üzerini iyice örtecek kadar şeker koyuyoruz ve bir gece bekletiyoruz.
bekleyen şekerli ayvalarımızın üzerine 2 litreye yakın su ekliyoruz.
bir fileli bez içine 4-5 tane karanfili koyup suyun içine bırakıyoruz. kaynamaya bırakıyoruz.
kaynadıktan sonra yarım limonu sıkıp koyuyoruz.
bir tatlı kaşığı nişasta ile bir kase suyu özleyip kaynayan reçele koyuyoruz ve kıvam için bağlıyoruz.
reçelimizi kavonozlara doldurup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
ters çevirip soğumaya bırakıyoruz.
soğuduktan sonra yemeğe hazır.