0

imkanım olsa beni hiç kimsenin bulamayacagı bir ülkede yaşamak isterdim

0

imkanım olsaydı isveçe gitmek isterdim oranın havası insanları gibi güzel

0

norveç. yeşilliğe ve doğaya aşırı önem veriliyor ve ülkenin her yeri adeta bir cenneti andırır nitelikte.

0

ben çok sıcak seven bir insan değilim doğal olarak sıcak altında çok terliyorum bu sebepten dolayı soğuk yerleri tercih eden birisiyim. eğer imkanım olsaydı kanada toronto'da yaşamayı çok isterdim. hem soğuk, hem güzel bir şehir yapısı var. kesinlikle ilk tercihimi kanada toronto'dan yana kullanırdım. kanada olmasaydı isveç, finlandiya, norveç tarafları benim için ilk öncelik olurdu.

0

ispanyada yaşamak isterdim. sıcakkanlı insanlar ve kültürleri çok renkli. festivaller ve siesta fiestaları ve yemek kültürleri.. makarna pizza ve kahvesi bile tercih etme nedenim olurdu.

0

evet yasamak isterdim ama bin ırmagın akısına değismek istemem eger olsaydı amerika ve rusya olurdu yada internet kanunlarının olmadıgı ülkelerde cünkü hacker olmak istiyorum.

0

bu soru için cevabım norveç veya isveç çünkü orada ne bir kargaşa ne de bir siyaset tartışmaları var. kurallı ve yeşilliklerle dolu bir ülke olmasını çok isterdim. huzurun ve refah seviyesinin üst düzey olduğu bir ülkede olmak isterdim. maalesef ki cennet ülkemizde cehennemi yaşıyoruz. çünkü burada siyaset yüzünden çıkan olaylar din tartışmaları vb. bir çok konu. şimdi düşündüm de sanırım kimsenin olmadığı ormanlık ve bir göl kenarın bol olan bir ülke isterdim.

1

imkanım olsaydı da eğer herhangi başka bir ülkede yaşamayı kesinlikle isteyeceğimi zannetmiyorum. yaşam standartları ne kadar zor olsa da ve çok büyük problemlere maruz kalarak bu ülkede yaşamaya mecbur bırakılsak dahi yine de insan kendi vatanından kolay kolay ayrılmıyor. zaten kendi ülkemde kurulu bir düzenim varken ve ailem ile sevdiklerim buradayken onları bırakıp neresi olursa olsun gitmeyi göze alamam. ama eğer imkanım olsaydı ara ara buralardan biraz uzaklaşmak için başka ülkelere gidiş geliş yapıp tatil amaçlı vakit geçirebilirdim tabii ki. başka bir ülkede yeniden bir düzen kurmak da gerçekten büyük bir riski bana göre. kolay kolay bir iş bulup yeni bir düzen de kuramayabiliriz ya da adaptasyon sürecinde çok büyük zorluklar da yaşayabiliriz. o yüzden ne varsa yine de insanın kendi memleketinde var tamamen başka bir ülkeye yerleşme ve orada yaşama düşüncesi bana nedense çok cazip gelen bir şey olmamıştır hiçbir zaman.