0

bebekler en az üç günde bir yıkanmalıdır. hem ruhen hem bedenen önemlidir. özellikle ilk çocuğu olan anneler bu konuda çok tedirgin olurlar. öncelikle ortamın ve suyun ısısını belirlemek lazım. bebeklerin hasta olmaması için bu madde önemlidir zira vücut ısıları yetişkin insanlara göre daha çabuk değişir. termometrelerden de yararlanabilirsiniz. küvet ve küvet filelerınden yararlanmak da fayda vardır. çünkü normalde bile tutmakta zorlandığımız bebeği çıplak ve ıslakken kaygan olacağı için kolaylık sağlayan ürünlerle yıkamak doğru olacaktır. zararsız bir bebek sabunu ya da şampuani tercih ederek vücudunu yıkamasak dahi başını haftada iki kez mutlaka yıkamak faydalı olacaktır. çeşme suyuna güvenmiyorsanız içme suyu kullanın. yenidoğan bebek yıkanacaksa göbek kordonu mutlaka düşmeli. henüz düşmüş değilse sünger havlu, mendil gibi temizlik araçlarıyla silmeyi tercih edin. ilk göbek kordonu düştüğünde derisindeki doğal yağa ihtiyacı olduğu için bir aylık oluncaya kadar sabun kullanmayın. sabun kullanımı başladıktan sonra yumuşak bir bez ile nazik hareketlerle tahriş etmemeye dikkat ederek yıkanmalı. banyo sonrasında vücuduna zeytinyağı ya da bebek yağı ile masaj yaparak bedenen ve ruhen rahatlarken gaz sıkıntılarına da yardımcı olursunuz. konak rahatsızlıkları için zeytinyağı uygulaması yapılabilir. pişik için kapatırken kremini uygulamayı unutmayalım. banyo suyundan çıkar çıkmaz havluya sarıp ilk olarak saçları iyice kurulanmalı.

0

bebeklerin vücutları çok narindir bu yüzden çok dikkat etmeliyiz. bebekleri yıkadıktan sonra nemli haliyle güzelce kremlemeliyiz. bebek yağı da kullanılabilir.

0

öncelikle bebeklerin cildi bizimki kadar sert ve sağlam değil bu yüzden bir bebeği yıkarken öncelikle gözüne çok dikkat etmeliyiz çünkü göz kısmı aniden büyük bir zarara uğrayabilir daha sonra bebeğin bir yerine zarar vermemek için dikkat edilmeli , daha sonra ise o bebeğin yıkanacağı yerin temiz ve sıcak bir ortam olması gerekli , çünkü bebek her an hastalık kapabilir , son olarak ise tabi sabunu veya şampuan in kaliteli olmasına dikkat edilmelidir , son olarak suyun sıcaklığına çok önem gösterilmek zorundadır , yoksa bebek hemen hasta olur .