0

kaybetmek birden fazla anlamda kullanabilir. mesela sevdiğimiz birinin veya yakınımızın ölmesi onu kaybettiğimiz anlamına gelir. ya da bir oyun veya başka bir şey de kaybetmek de o işte başarılı olamadığımız anlamına gelir. mesela bir yalan söylediğimizde sevgilimizden ayrıldığımızda onu söylediğimiz yalan yüzünden kaybettiğimizi onun bizden ayrıldığını söyleriz. yani kısacası kaybetmek elimizde olan bir şeyi yitirmek kayıp gitmesi, ya da başarılı olamamak gibi anlamlar da kullanılabilir.

0

oncelikle selamlar.bir yarista (normal sartlarda) 2 sonuç vardir:kazanmak ve kaybetmek.kaybetmek her zaman kotu bir şey degildir. her kaybediş bize yeni şeyler öğretir.kaybeden insan çabuk toparlanmayı , ayaga daha cabuk kalkmayi öğrenir.yenilen insana denir.

0

kaybetmek asıl amacı oyunlarda rakibi mağlup etmektir ayrıca karşı tarafın kazanmasıdır bu tekli veya çoklu olarak oynanmaktadır ayrıca kaybetmek deyimi insanın değer verdiği sevdiği kişiler için de ya evlenip gitmesi ya da bu dünyadan öbür dünyaya göçmesi anlamına gelmektedir.