0

fazla makyaj yapmam bir ruj, bir kalem onlarda gün içinde yok olup gidiyor.

1

ben makyaj yapmam, ancak bir çok kadının üşendiğini gördüm.

0

yaparken çok severek yaptığım ama temizlerken en çok üşendiğim şeylerden biridir kesinlikle. çok fazla üşeniyorum. hatta o makyajı yıkayıp temizlemek ölüm gibi geliyor inanır mısın? ama mecburen temizliyoruz işte.

0

önceden yani takriben bundan iki üç sene önce sorsanız cevabım evet olurdu fakat sonradan bu bana çok rahatsızlık vermeye başladı sanki yüzümün nefes alamadığını kalıp kalıp olduğunu ve tıkantığını hissediyodum. hatta temizlememeyi bırakın son bir senedir makyaj yapmaya bile korkuyorum zarar vericek diye kaldı ki çok zararsız bişey olduğu da söylenemez yüzümüzde zatem bizim görmediğimiz küçük küçük delikler var bunlara gözenek diyoruz biçok gözenek göze gözüküyor ama onun altında gözükmeyecek ladar küçük birçok gözenek de mevcut ve yüzümüne makyaj yapmayı bir kenara bırakın krem sürdüğümüzde bile büyük zarar veriyoeuz o krem kimyasal yağ yüzümüzdeki küçük deliklerin içine dolup oraları tıkıyor ve sivilce siyah nokta dediğimi problemler ortaya çıkıyor burda yalnızca cilt makyajından bahsetsem de rımel ruj far gibi kozmetikler de aynı şekilde çok zararlı o far ya da pudra dediğimiz malzeme de aynı şekilde gözenekleri tıkıyor ya da rımel kirpiklerimizin dökülmesine sebep olabiliyor bana nedense en zararsızı ruj gibi geliyordu falat düşününce o da çok masum değil çünkü gün içinde farketmeden o rujun bi kısmını yiyoruz işte dudağımızı yalarkrn yemek yerken su içerken bir şekilde o kozmetik ağız yoluyla içeri giriyor ve biz kimyasal yemiş oluyoruz en iyisi yapmamak ama yapanlara da karışamayız tabiki

0

makyajımı temizlemeye üşenmem hatta bana çok ağırlık yapar. dışardan gelir gelmez mutlaka temizlerim. özellikle gece yatmadan önce mutlaka makyajımı temizlerim. eğer makyajı temizlemezsek yüzümüz dinlenmez. gece boyu gözenekler kapalı kalır. yüzümüz hava almaz. yüzümüzde sivilcelerin, siyah noktaların ve yaraların çıkmasına sebep olabilir. bu yüzden makyaj temizliğine özen göstermeliyiz. makyajı temizlemek için birçok temizleyici var ayrıca gül suyu ile de yüzümüzü temizleyebiliriz.

0

hayır üşenmem. bazen yorgun olsam bile mutlaka makyajımı silerim ve üşenmem. çünkü makyajı temizlemek cilt sağlığı açısından iyidir gözeneklerinin tıkalı kalır yoksa bu yüzden cildim korumak için mutlaka makyajımı eve gelince saat kaç olursa olsun silerim yüzümü ve gözlerimi temizlerim. temizlik losyonu ile sabunla köpürterek iyice temizlemeye çalışırım makyaj silmek benim için çok önemlidir.

1

erkek olduğu miçin makyaj yapamıyorum ama kadın olsaydım da eminim ki üşenmezdim

1

ben üşenmem çünkü makyajla uyuduğumuzda, makyaj malzemeleri içerisinde bulunan ağır maddeler cildimizi deforme eder ve sivilcelenmesine neden olur. cildi yaşlandırır. mutlaka makyajınızı temizleyin, bu işlem için makyaj temizleme sütü yada dov sabun kullanabilirsiniz. bol su ile cildi yıkayın cildinize hava aldırın. makyaj cildin hava almasına engel olur.

1

genel olarak makyaj yapmadığım için temizlemeye de gerek olmuyor yapsam yapsam eşime makyaj yaparım seyrek zamanlarda eşim de çok fazla sevmiyor makyajı beni doğal halimle daha güzel buluyor ben de zaten makyaj yapmayı çok fazla seven bir kadın değilim çıkarmaya da yapsan üşenirim açıkçası hiç gerek yok o yüzden.

1

erkek olduğum için herhangi bir makyaj girişiminde bulunmıyoruz insanların bayanların masaj yapmasını da hiç hoş bulmuyorum en güzel güzellik doğal güzelliktir