0

tabiki dikkat ederim sonuçta zehirlenme ihtimalim var ya da bir başkasına alacaksam o kişi benim yüzümden sağlığından olursa çok üzülürüm buna neden olmamak için elimden geldiğince dikkat. etmeye çalışırım

0

ilkokulda, ilkokul öğretmenim buna dikkat edin dediği günden beri evet! artık hayatımın bir parçası gibi oldu her ne alacaksam mutlaka bakıyorum. özellikle gıda maddelerinde bakmak çok çok önemli

0

evet ürünlerin mutlaka son kullanma tarihine dikkat ederim.bazı marketler uyanıklık yapıyor bu yüzden dikkatli olmamız gerekiyor.onların oyununa kanmamamız gerekiyor.

0

evet mutlaka aldığım her ürünün son kullanma tarihine dikkat ederim.bazı marketler son kullanma tarihine bir gün kalan ürünleri en öne koyuyorlar çok dikkat etmek gerekiyor.

0

tabikide dikkat ediyorum özellikle alırken marketlerde kaç defa tarihi geçmiş ürünlerle karşılaştım.

0

kesinlikle çok dikkat ederim. son kullanma tarihi yazmayan ya da göremediğim bi ürünü kesinlikle kullanmam her ne olursa olsun.

0

kullandığım ürünlerin son kullanma tarihine dikkat ederim. son kullanma tarihi bittiyse atarım. bazı ürünlerin depolama koşullarına göre son kullanma tarihinden sonra da kullanılabiliyor olması onları atmamı engellemez. orda tarih yaziyorsa beni etkiler.

0

kullandigim ürunler eğer gıda türü ise genellikle dikkat etmeye çalışırım. tarihi geçmiş ürünler büyük marketler pek elinde bulundurmaz sonrasında sorun yaşarım diye kontrol ederler.

0

evet ederim çünkü bir keresinde zehirlenmiştim :d

0

bir ara cok dikkat ederdim... simdi de dikkat ediyorum da. simdi biraz daha duruldum. yani islek bir yerde oturdugum icin gittigim markette surekli urunler yenileniyor yani o yuzden icim biraz rahat yani. ama oyle bir oluyor ki mesela bir keresinde bimden irmik aldim. son kullanim tarihi de baya uzak.. yani uretim tarihinin uzerinden bir iki ay filan gecmis yani.. irmik helvasi yapacagim iste. paketi bir actim kuflu cikti... sonraki gun yine girdim o bime baktim o koli hepten kuflu.. yani orqsindan burasindan kisim kisim kuf yspmis koli... buyuk ihtimal ya depoda bozuldu ya da o irmik kolisi depoya indirilirken filan zarar gordu darbe filan aldi. depoda da hava filan aldiysa baya kuflendirdi demek ki...

0

dikkat ederim saglugımız ve güvenligimiz için çok önemli. husus bu çocuklarıma örnek olmalıyım

0

bir ara şampuan almaya gitmişti yegenim şampuanı bana getirdi ama bu şampuanı önceden de kullanıyoduk daha sonra ben elime aldım tabi meraktan dedim ne yazıyo diye birden gözüm tarihlere kaydı iyice odaklanınca gerçek ortaya çıktı tarihi geçmiş şampuan almışız ve bu belli zaman böyle gitmiş bende hemen yegenıme söyledim geri vermesi için gitmiş geri vermiş başka bi şampuan almış onunda aynı şekilde tarihi geçmişti ben anlamadım gidip markete sordugumda depoda kalanları felan satıyoruz dedi ben çıkıştım baya tartıştık market sahıbıyle dedim sizi şikayet edicem bidaha böyle tarihi geçmiş malları satarsanız diye adam pişmiş kelle gibi git istediğine şikayet et diyo bende bundan sonra şampuan kullanmamaya karar verdım çünkü böyle göze batmayan malzemelerde böyle şeyler çok oluyo.

1

daha önceleri hiç dikkat etmezdim. son zamanlarda bir , iki kez gıda zehirlenmesi olayı duydum.bu olaydan sonra sık olmasa da bazı ürünlerin son kullanma tarihlerine bakıyorum. geçen gün hazır yufka alacaktım marketten hemen son kullanma tarihine baktım.

0

dikkat etmeyen bence yoktur aramızda zehirlenmemek adına aldığınızda ilk bakmanız gereken markasından öncesinde bence son kullanma tarihi olmalı. özellikle bu durumu tavuklar üzerinde çok yapıyorlar. genelde daha uzun olan son kullanma tarihi altta kalıyor ve üste az kalmış tavukları koyuyorlar buna özellikle dikkat edin. çok tehlikeli bir durumdur. zehirlenme hatta ölümle bile sonuçlanan vakalar bile olmuştur.

0

evet son kullanma tarihlerine dikkat ederim kullanmadan önce mutlaka bakarım . özellikle uzun süre kalan yiyecekler de ve ilaçlar da dikkat ederim . iyice bakarım tarihi geçmişse ona göre atarım . geçmemiş de eğer kullanmaya devam ederim .

1

tabi ki dikkat ederim genellikle çabuk bozulabilecek ürünleri en kısa sürede tüketmek isterim ayrıca marketlerde tarihi yaklaşan malzemeleri ön tarafa koyup yeni gelen ürünleri arka tarafa koyuyorlar o yüzden tükensin yeni gelenler sonraya kalsın diye ben de bunda daha çok süt tavuk buna benzer ürünleri alırken dikkat ederim zaten bu ürünler birkaç gün içinde tüketilmesi gerek o yüzden sorun olmaz onların haricinde diye düşünüyorum bakliyat ürünleri hisse tabii ki 1 yıl kadar saklaya bildiğimiz için onlar da bu kadar sorun teşkil etmiyor.

1

tabiki dikkat ederim ama bir kaç gün geçmişse ve ürün kötü gözükmüyorsa kullanirim

1

evet aldığım ürünlerin son kullanma tarihine mutlaka bakarım özellikle yoğurt süt ayran gibi şeylerin ancak bunlar dolabımda ise tarihinin bir gün geçmesine pek önemsemem tadına bakar eğer bir değişiklik yoksa yerim veya herhangi bir hamur işinde kullanacaksam kullanırım.

1

kullandığım her üründe ve gıda maddelerinde mutlaka üretim tarihine ve son kullanma tarihine mutlaka bakarım