0

çiftler genellikle anlaşamadık şarkı için kavga eder veya tartışırlar. bir konu hakkında anlaşamadık şarkı zaman veya arada başkaları olduğu zaman aile içi atılmalar meydana gelebilir bunun yanında iletişimsizlik çok önemli bir unsur. konuşmama durumu iletişim kuramama da çiftler arasında oldukça fazladır bu durum karşısında anlaşmazlıklar ortaya çıkar. ayrıca kıskançlık gibi bazı sorunlar nedeni ile de tartışmalar ve kavgalar olabilir. genellikle bu sorunlar yüzünden tartışmalar çıkar birde işin içine aile gibi sorunlar meydana gelirse çiftlerin huzuru bozulabilir veya kendi iç durumları sorunları sebebi ile de meydana gelebilir bu tartışmalar.

1

kiskançloktan baskasina baktıkları için gavga ederler

1

aslında çiftlerin kavga etme sebebi ilk başta geçimsizlik erkeklerin geçim sıkıntısı varsa ve maddi durumda sıkıntı çekiyorsa eşler birbirine karşı anlayış göstermediği birçok neden geçimsizlikten dolayı kavga ederler ama günümüzde en çok kavga eden çiftlerin kıskançlık aldatma güvensizlik sevgisizlik nedeniyle de kavga ediyorlar aslında çiftlerin iki tarafı da birbirlerine yardımcı olsalar çiftlerin aralarında hiç kavga olmaz ben de 19 yıldır evliyim bu 19 yıl içinde çok maddi sıkıntıda çektik ve sürekli hastayım ama ne benle eşim hiçbir zaman hiçbir şekilde kavga etmemişiz ne ben niye maddi durumumuz iyi değil diye eşime yükleniyorum ne o sen hep hastasın diye bana yükleniyor. yani birbirimizi idare ediyoruz hatta birbirimize çok bağlıyız eşlerin her konuda birbirlerine yardımcı olduğu zaman aralarında kavga olması hiç mümkün değil yani insan 19 yıl içinde hiçbir defa bile kavga etmez mi allah nazardan korusun bir defa bile daha kabul etmemişiz.

0

çiftlerin kavga etme nedeni aldatma kızkaçlık fikir uyuşmazlılığı birbirlerini sevmemelerivb.

0

tek sorun saygı. yeni evlenen insanların ilk 5 sene içerisinde ki ayrılık sebebi saygısızlık olarak gösteriliyor. herhangi bir hata karşısında kadın/erkek farketmezsizin birbirlerine argo kelimeler kullanıyor. bu kavgalardan sonra cinsel isteksizlik meydana çıkıyor. bunun sonucunda aldatmalar başlıyor. aslında hepsi zincirleme oluyor.

0

çiftlerin kavga etmesindeki sebepler şunlardır iki kişinin de kendine özgü istekleri arzuları vardır bunlar yerine gelmediğinde bazı sorunlar meydana gelir bu sorunlar konuşup halledilmediği sürece devam eder durur bi süre sonra kabak tadı verir aynı sorun yüzünden kavga olayı oldugunda çiftlerin konuşup bi sonuca varması gerekir olayda kim suçlu ? neden suçlu ? ve olay nasıl sonlanıyor bu kadar basit çiftlerin kavgalarını sonlandırmak tabi bunun yanında sinirli olmamak yargısız infaz yapmak ve olaya sakin bi kafayla bakmamak kavgaları daha çok alevlendirebilir bu konulara dikkat etmek gerekir önemli olan huzurdur saygıdır sevgidir bunlar olsun çiftler hep mutlu olur

0

her ciftin kendi çapında sıkıntıları vardır ama gördüğüme gire çoğu kavga ya kıskançlıktan ya da trip atmaktan dolayı ortaya çıkıyor. çiftler birbirlerini gerekme gereksiz kıskanıyor ve sonucunda kavga ediyorlar bu sadece onların arasını bozuyor başka hiçbir yararı olmuyor nazi erkekler sevgililerini kız arkadaşlarından bile kıskanıyor çok mantıksız o kızın arkadaşı kıza ne yapabilir ki

1

çoflerin kavgası aslında aşırı sevmektendir. seven insan kıskanır, kıskanan insan tartışır. ve yine evlenince ister istemez iki taraf da eski alışkanlıklarını bırakmak zorundadır. çünkü yeni bir hayat, yeni bir hava, yeni damak lezzetleri oluşur. bu sebeple alışkanlıklardan vazgeçerken yaşanan uyuşumsuzluklar tartışmalarasebep olmaktadır. bir de buna ekonomik sıkıntı eklenince o zaman ortam daha da gerginleşir.

0

of of en sıkıntılı durum. eşlerin kavga etmesi. üç günlük dünyada pek çok insan sürekli incir kabuğunu doldurmayacak şeylerden dolayı kavga etmektedirler. her şey bir araya gelip düzgünce konuşarak çözülebilir.

0

çiftler birçok sebepten tartışabilir sevgililik ve evlilik durumlarında farklı farklı sebelerden dolayı tartışmalar ve kavgalar çıkabiliyor. sevgililikte genellikle mesaja geç cevap verme, özel günleri unutma, yeteri kadar vakit ayıramama. evlilikte ise kavga sebepleri biraz daha üst boyuttadır. öncelikle kaynana problemleri çok fazla yaşanır çğnkü kaynanalar genellikle oğullarını paylaşamazlar. ayrıca maddi sorunlar bu sorundan dolayı evin ihtiyaçlarında aksama meydana gelebilir çeşitli sorunlar yaşanabilir. düğün borcundan dolayı falan da çıkan sorunlar vardır.

0

bir ilişki danışmanı "çiftlerin kavga etmelerinin tek sebrbi egolarıdır" demişti. fakat ben öyle düşünmüyorum. en nihayetinde bizler insanız ve her birimizin farklı düşünceleri, fikirleri, huyları, arzuları, tepkileri, rahatsızlıkları mevcut. size hiç ters gelmeyen bir durum karşıdaki insana çok ters ve rahatsızlık verici gelebilir. aynı durum diğer tüm ilişkileriniz için de geçerli yani sadece çift ilişkisinden zihade ebeveyn-çocuk, öğretmen-öğrenci, gelin-kaynana hatta arkadaşlık ilişkisinde bile geçerli. ama çift olunduğunda herkesle olan iletişimden daha içli dışlı daha sıkı fıkı bir ilişki içerisinde olunduğundan kavga oranı da buna bağlı olarak yükseliyor. çünkü arkadaşınız sizden habersiz tatile çıksa belki bu bir kavga sebebi değildir ne kadar samimi olunursa olunsun kimse arkadaşına bunun için rapor vermek zorunda değildir ama sevgilinize hiç haber vermeden şehir dışına ya da yurt dışına tatile çıkarsanız bu bir kavga sebebi olabilir. yani çiftler arasındaki kavgaların bir sebebi insan olmaksa diğer sebebi de birbirinin hayatının çok fazla içinde olmaktır. bu sebepledir ki birbirini çok umursamayan ayrı ayrı dünyalarda takılan çiftler çok fazla kavga etmez ama bilinmelidir ki sağlıklı bir ilişkide kavga illa ki olucaktır.

0

vallahi bunu evli olmadiğim halde iki başlik altinda işleyeceğim.
en önemli iki faktör var.
birincisi.
yetememek.
bunu istediğiniz her yere, her konuya ve her sonuca çikarabilirsinz.
ikincisi .
para.
malesefki her ilişkinin yerini belli bir süreden sonra para aliyor.
gerisinide sadakatsizlik ve insanin doyumsuzluğu olarak tanimlayabilirim.
şimdi aranizda ne alakasi olur diyen olabilir.
ne eksik ne bir fazla hepimizin hayatlari ayni.
birtek yaşayiş tarzimiz farkli. olarak cevap vereceğim.
annenize de sorsaniz babanizada ilk sevdiği kişiyle aşik olup evlenen sayisi % 40 i geçmez. der.
bizde belki onlardan biriyiz demez.
statü farki + kültür + yenetekleriniz + aile yapiniz + suna bildikleriniz + eğitiminiz + çevreniz + kisacasi sizi siz yapan tüm etmenleri aktaramazsaniz sevdiğinize veya karşinizdakine anlaşmazliklar başlar ve kavgaya dönüşür.
bir tabiri değişle.
durumu şöyle anlatayim. bir erkek olarak.
kadinlar bizi biz yapan özelliklere aşik oluyorlar sonrada onu bizden almak istiyorlar. yani değişmemizi.
erkek milletide bu duruma karşi çikiyor tabi başliyor ondan sonra gerisi.

0

çünkü hepimiz birbirimizden farklı huylara ve karakterlere sahibiz. hepimiz farkli ailelerde yetiştirildik. ayni ailede yetiştirildiğimiz kardeşlerimizle bile anlaşamayız karakter ve huy farkı yüzünden. çiftlerin anlaşamamasının bir nedeni de erkek ve kadının birbirinden farklı yaradılışa sahip olması, iki cinsin de beyinlerinin farklı çalışmasıdır.

1

çiftlerin başlıca kavga sebebleri,
kıskançlık
niye aramadın
evli çiftlerde, maddiyat ve kaynana problemleri.