1

avmlerde vücudumuz çok fazla ışık ve elektrik gibi uyaranlara maruz kalıyor. bu yüzden ben bir saatten fazla zaman geçirmemeye çalışıyorum. ama kış aylarında sıcak bir ortamda vakit geçirildiğinden, özellikle çocuklu ailelerin tercih ettiği yerler oluyor. çalışan insanlar da hem alışverişlerini yapıp hem de oyun alanları gibi yerlerde çocuklarını eğlendirerek ,haftasonu gibi dar bir zaman dilimini verimli hale getirmeye çalışıyorlar.

0

bir yandan iyi bir yandan kotu aslinda... iyi olmasinin sebebi kiyafet alisverisinr ciktigimiz zaman cogu dukkanin bir arada olmasindan dolayi hemen al cik gibi bir durum soz konusu olabiliyor... kısın her an buludma mekani olabiliyor avm ler... kotu yanı ise ulkemizde o kadsr kisinin para yok, kriz var demelerine ragmen avm ye hala alisverise gelenler var, restorant katını dolduran bircok insan var. hadi alisverisi gectim millet akin akin restorsnt katinda. parasi olmayan insanlar disarida pek yemek yeme taraftari olmaz cunku

0

bizim burada avm falan yok mutluyuz huzurluyuz. esnaflar kazanıyor daha samimi sıcak bir ortam var yani.

0

avm'ler özellikle hafta sonları çok yoğun oluyor ve ben mümkün olduğunca avm'ye gitmemeye çalışıyorum.

0

ülkemizde bu kadar kriz varken avm leri dolu olması beni şaşırtıyor herkes maaşım yetmiyor bursum yetmiyor yok istediklerimi alamıyorum ama her yer dolu demek ki ülkemizde kriz denilen bir şey yok herkes ağız alışkanlığı yapmış ki bunu söylüyor.

2

aslında son zamanlarda o kadar arttı ki avm lerin yoğunluğu… başlı başına sinemaların artık avm lerin içlerinde olmasından dolayı bir gidiş var genç nesilde… ama başka bir yönden baktığımızda aslında çok iyi diyebilirim. bazen üst baş kıyafet almak istediğimiz zaman ne neredeydi gibi dışarıda deli gibi dükkân aranırız deli gibi… en azından avm lerin içinde alacağımız şeyi nerede bulacağımıza dair fikrimiz olunca sadece hangi kata çıkmamız gerekiyor sadece bununla uğraşıyoruz. iç çamaşırı, çorap, ayakkabı, takım elbise, yemek katı… takı, parfüm dükkânları bile mevcut artık… yani genellikle kıyafet üzerine oldukları için. birde yiyecek üzerine… giyim, yiyecek ve sinema gibi şeyler yapacaksanız avm ler birebir aslında… hele kışın. kışın o soğuklarda hata olmamak için bile gidilebilir. dediğim gibi alışveriş için oradan oraya koşturmaktansa çarşıda, gir bir avm ye. en azından sadece katları gezmiş olursun. kış günü de hasta olmamış olursun, soğuk yememiş olursun.

2

avm'lere uzun zamandır gidemiyorum ama en son gittiğimde baya kalabalıktı. yorumsuz kalıyorum bu konuda çünkü ben malesef maddiyattan dolayı senede bir yada iki defa gidebiliyorum. sık giden insanların maddiyatlari iyi sanırım.

2

bir taraftan seviniyorum.
bir taraftan üzülüyorum.
sevinmemin sebebi insanlarin avmler içerisinde güzel bir ortamda alişverişleri yapmasi ve cebindeki paraya göre harcama yapabilmelerinin güzelliği.
avmlerin yoğunluğu bireylerin vaktine bağli olduğu için avm içindeki dükkanlarin gelirlerininde yüksek bir paya sahip olduğu oradaki çalişan görevlilerinde asgari ücretin yani sira sattiklari ürün karşiliğinda prim alip mutlu oluşlari gerçek anlamda beni sevindiriyor. klimali ortam farkida var tabi .
ama bir taraftanda esnafa içim gidiyor.
onlarada bir şey diyemiyorum.
zamaninda çok güzel kazikliyorlardi milleti.
yani edenin bulduğu kalitenin tek gerçek çikar olduğu bir zamanda avmlerin yoğunluğunun ekomimiz adina iyi olduğunu düşünüyorum.
tabi .