0

hayır . bu tür şeyleri saçma buluyorum. insanların kendileri uğursuzdur bana göre. kimisi vardırki hele ne kem gözlüdür onlar.. kesin kıskançlıktan söylüyorlar bu tür şeyleri..

0

kara kedi görmek uğursuzluk getirir diye saçlarımızı tutardı şimdi bile görünce aklıma gelir bazen ama uğursuzluk getirdiğine inanmıyorum sonuçta oda bir renk

0

küçükken bize böyle korkunç ifadeleri simgeleri bağlantı olduğunu söyleyen bir çok insan olmuştur bu yüzden insan bı içinde görünce skntita giriyor ve kara kedi insana bı korku salıyor şeytan ifade ediyor saçının arkasını çekmek gerektiğini söylerlerdi ve bizde bu yüzden kara kediye görünce hemen sacimizi çekerdik sonrda oradan uzaklaşirdik veya kediyi üstüne gittik mi kacardi sonrada hemen korkumuz geçerdi ama aslında bu bı saçmalık çünkü dış görünüşe göre yargılamak kötü bı durum çünkü oda bı hayvan ve kara kediyi besleyen insan sayısı daha azdır diğer kedilere göre çünkü ona karşı bı olumsuzluk durumu var kediyi kötü göstermişlerdir bu yüzden ona karşı bı durum besliyoruz içimizde kedi kedidir aslında bu kediler daha çok yaygınlaşması lazım bak sorulara bile konu almış demekki kediye karşı bı rengine karşı daha doğrusu bı sonuç elde var bu sadece bizim ülkemizde olan bı sorun diğer ülkelerde böyle bı durum yok kedinin kara olması bişey değiştirmez insanın kara siyah olması gibi rengi önemli olan değil onu var eden onu öyle istemiş bizim saçma sapan yorumlar yapmamız üstlerinde belli olmayan baskı kurabilir bu yüzden renk ırk bı ayrımcılık olmaz kedinin karası beyazı yoktur kedi kedidir bu yüzden onlara daha bu hava şartlarında onlara daha çok yardım etmemiz gerekiyor onlarında bı canı var onları korumak bizim insanlarımızın görevi

0

kara kedi görmek neden uğursuzluk olsun ki.ben böyle saçma batıl inançlara inanmıyorum.zavallı kediler.

0

uğursuzluk sayarım genelde ve kara bir kedi gördüğüm zaman genelde saçımı çekiyorum :)

0

hayır tabiki.bu işin karası sarısı yok. yani bu batıl inançlardan gelmiş bir şey. özellikle eski türk kültüründe gayet yaygın görünüyor.ama gel gelelim bu durum böyle değildir.kedinin kara olması nasıl onun tercihi değildir.aynı şey insanlar içinde geçerli siyah beyaz asyalı latin vs olmamız bizim elimizde değildir.kediler ayrıca bir çok faydaya sahiptir. örneğin ben panik atak hastasıydım.doktor bana ilaç yazdı ve bana dedi ki ilacın yanında kendine uğraş bulmalısın.bende kedi sahiplendim sokaktan.onun gurultusu stres düzeyini azaltıyor ve rahatlatıyor ayrıca kedi sevmek kan basıncını normale indirgiyor.

0

özellikle küçükken çok söylerlerdi bunu. e tabii biz de inanırdık. saçımızı falan tutardık uğursuzluğu geçsin diye bazen kuş görmeyi beklerdik etrafta güya kuş gördüğümüz zaman o kara kedinin uğursuzluğu geçecekmiş. zamanla tabii batıl inanç olduğunu öğrenince tabii ki artık inanmıyorum. inananları da saçma buluyorum. hatta zamanla siyah kedileri daha çok sevmeye başladım. yıllardır hep ayırdık onları, sevmedik, ittik. ne suçları var onların hepsi bizim batıl inancımızdan

0

hayatımızda değişik inançlardan biriydi kara kedi gördükmü saçımızı çekerdik uğursuzluk getirir diye ama insan büyüyünce o saçmalıklardan uzaklaşıp gidiyor. kara kedi uğursuzluğundan bir türlü kurtulamadık herhalde.

0

bence batıl inanç geliyor ve inanmıyorum.rabbim yaratmış ozaman zenci bir insan gördüğümüzde de kötüye yoralim hiç öyle bir şey olabilir mi sizcede,

0

hayir sahsen ben saymam,yani oyle olsaydi hayatimda hic birsey olumlu gitmezdi.hurafelere cok kapilmamakta fayda var arkadaslar.

0

hayır inanmam bu gibi şeyler batıl inançtır

0

böyle bir batıl inanca inanmıyorum.rengine göre bu şekilde ayırmak,farklı algılamak,farklı şeylere inanmak doğru degil.karasını,beyazını her türlüsünü görünce sevmek isterim keske herkes sevse..

0

hayır kara kedileri uğursuzluk olarak görmüyorum tabiki . aksine çok severim daha öncede beslemiştimdir çok güzel çok şirinler . neden böyle düşüneyim ki kedi kedidir hayvan hayvandır . onu yaratan da allah 'tir .

0

ben bu batıl inanca kesinlikle katılmıyorum böyle bir olay yok.bence kediler arasında en sadık olan kara kedilerdir.benim beslediğim çok sayıda kedi var kara olanları daha çok severim.mesela onlara yemek verdikten sonra beni evime kadar bırakırlar veya bir yere giderken peşimden gelirler sürekli kendilerini sevdirmeye çalışırlar.lütfen yolda bir kara kedi gördüğünüz zaman onu korkutmayın,taş atmayın bu batıl inanç bence asılsızdır.

0

çok saçma bir batil inanc. kara kediyi görünce durup severim. severim dediysem tabiki her kedi kendini sevdirmez. duruma gore ya uzaktan ya yakindan. onlar can tasiyor. allahin yarattigi canli. nasil batil inanc yüklenir. bu aynı inanlarin zencilere yaptigi irkcilik gibi. siyahta bir renktir. sari ve beyaz nasil bir renkse o da öyle. ne farki var siyah kedinin sari kediden rengi disinda?

0

kara kedi görmeyi uğursuzluk saymam, kedileri çok severim. canlıları renklerine göre kategorize etmekten hoşlanmam. sadece siyah olduğu için uğursuz sayılması mantıksız bir hareket bana göre.

0

kara kedi uğursuzluk getirir batıl inancına asla katılmıyorum böyle bir şey yok.benim aşağıda baktığım bir sürü kedim var bunlardan ikisi siyah kedi ve dünya tatlısı.hatta diğer kedilerden daha sevecenlerdir.

0

kara kedi uğursuzluk getirir görüşü batıl inançtır.batıl inançlar boş ve gereksizdir inanılmaması gerekir.ben şahsen saymıyorum gün içinde kara kedi görüyorum ama uğursuz birşey olmuyor yani.

0

hayır kara kedi görmeyi kesinlikle uğursuzluk saymıyorum. çünkü kara kedi görmek batıl inançtır. ve batıl inançlar genel olarak eskiden insanların yapılmasını istemedikleri şeyler için uydurdukları şeylerdir. mesela gece tırnak kesilmez diye bir batıl inanç vardır. ama bu batıl inanç eskiden işık olmadığı için akşam tırnak kesince eğri kesilebileceğinden dolayı akşam tırnak kesebilmenin önüne geçilmek için uydurulmuş bir inançtır .o yüzden ben genellikle batıl inançlara pek fazla inanmıyorum ve bu yüzden de doğru olduğunu düşünmüyorum.

0

saymam çünkü batıl inançtır hem çok saçma