0

ben bir ürünü beğenmişsem onun ille de sıfır ürün olmasına takılmam. fakat elektronik cihazlarda ikinci el ürün almak hayli riskli de olabiliyor. o tür ürünlerde garantili ve sıfır olmasına özen gösteriyorum.

0

tamamen alacagin urune fore degisir bu durum. mesela teknolojik aletlerde ikinci el almamayi tercih ediyorum. nasil kulanildigi belli degil sonucta. belki adsm duya dusurdu telefonu. ya da yere dusurdu beyin hasar gördü filan.. hani ben ikinci eli daha cok kitaplarda kullaniyorum. dis giyim urunleri belki alinabilir ikinci el olarak. ya da koltuk takimi filan alinabilir.

1

alacağınız ürüne göre değişir. ben ikinci el bir cep telefonu aldım. daha garantisi devam ediyordu ve faturalıydı. kullanan borç için satmış sadece iki ay kullanılmıştı. ama asla memnun olmadım ve garantiden beri gelmedi. sürekli arıza. o nedenle telefonda bir daha ikinci el tercih etmem mesela. hatta elektronik üründe ikinci el tercih etmem.

0

yani normalde tabii ki de sifir almak daha mantıklı mesela evine eşya alacaksan tabii ki de sıfır almalısın. 2. el alırsan zaten birkaç sene sonra bozulacak ve garantisi olmayan bir şey yaptır ama ya caksın bile en azından sıfır aldığımda garanti belgesi falan var. bozulduğunda en azından garanti süresi bitmemişse yaptırırsın ve zaten sıfır ürünler genellikle 2 göre daha kaliteli ve daha sağlam olduğundan dolayı en azından sifir al da bir kere alırsın ama ikinci el aldığında allah bilir kaç tane değiştirirsin yani ondan dolayı bence sıfır eşya almak daha mantıklı ama böyle ufak tefek bir şeyse ikinci el alabilirsin. normalde bütçe meselesi bu şu devirde sıfır eşya bile alınmıyor herkes ikinci el aldığı için yani bir de her şey çok pahalı olduğu için eğer benim bütçeme uyuyorsa sıfır almayı tercih ederim. eğer bütçem o kadar yeterli değilse ikinci el almayı tercih ederim ama gönlüm her zaman sıfır aşağıdan ya ne olur ama o da işte dediğim gibi para yoksa yapacak bir şey de yok olanlarla yetinecegiz.

0

alacagin urune gore degisir ikinci el ya dq sifir almak. mesela ben kitqp okumayi cok severim. inanilmaz pahali kitaplar var ve ikinci el olarak aliyorum kitaplari. mesela bie tv unitesi, sehpa, kitaplik gibi urunleri de ikinci el olarak alirim. uyguna bulursam tabi.

0

şimdi şöyle bir durum vardır. misalen ikinci el bir iphone x diyelim ki 4000 tl ama satıcı diyor ki bunun 15 ay garantisi var. 24 ay garantili sıfı ise 7000 tl. tabi ki de ben 4000 tl verip 15 ay garantili bir cihazı almayı tercih ederim. ikinci el alırkende genelde faturası varmı diye sorarım. faturasız hiç bir şey almam. beyaz eşya olsun elektronik cihaz olsun. çünkü yarın bir gün satmaya kalktığım zaman faturalı diye ilana koyarım ki ürün değer kaybına ugramasın. garanti benim için pek önemli değildir. ama olursa da yok demem. yani faturası var ama garantisi bitmiş bir cihazı da makul seviyede olursa yine alırım. faturası yoksa almam. çünkü o mal çalıntı mı değil mi anlayamam. bir de elektronik alacagım zaman genelde üreticisinin yanında buluşur ürünü kontrol ettiririm. bunuda satıcıya söylerim. satıcı geri adım atarsa ve ya kemlerse kümlerse o malı faturalı olsada almam çünkü vardır bir illeti. kafamı ağrıtamam.

0

eşyanın ne olduğuna bağlı olarak ikinci eline almak daha mantıklı olabilir ancak hijyen gerektiren ürünlerde sıfır ürün almanız sizin faydanıza dır örneğin ayakkabı ikinci el alınmamalı bence.