0

ilk üç ay vücut hızla değişime uğrar. uykuya meyil, halsizlik, bulantı kusma, göğüslerde hassasiyet ilk sinyallerdir. duygularda değişkenlik gözlenir. bebek hızla büyür. ilk üç ayda 7 cm boya ulaşır. bu aylarda vitamin alımı özellikle günlük en az 400 mikrogram folik asit alımı bebeğin beyin ve omurilik gelişimi için önemli ve doğum anormali riskini de azaltır. ilk üç hafta gebelik yumurtanın oluşumu, çatlaması ve döllenmesi haftalarıdır. bu haftalarda farkedilmez. dördüncü hafta adetin beklendiği haftadır. bu süreçte bebek döl yatağına ilerleyip tutunur. kan testinde çıkacaktır. beşinci hafta kesecik oluşur. bebek görülemez. altıncı hafta bebek mercimek tanesi kadardır. bu kadar küçükken ultrasonda görülebilir. nöral tüp yani omurilik taslağı kapanır. ilk kanını kalbi pompalar. kollar bacaklar tomurcuk şeklinde ve yüz yapıları oluşmaya başlar. mucizevi şekilde tüm organları gelişim sürecine girer. yedinci hafta el ayak çıkıntiları seçilebilir. beyin yarı küreleri gelişimi devam eder. sekiz haftada kafa gövdeden büyüktür. el ayaklar yumru halindedir. göz ve kulaklar oluşur. beyin gelişimi devam eder. dokuzuncu hafta gelişim detaya inmeye başlar. dirsekler oluşur. göz kapakları oluşmuş ve yapışık durur. cinsiyet organ gelişimi başlar ama seçilemez. bebeğin eşi çalışmaya başlar ve düşük ihtimali azalır. onuncu hafta gözün iç tabakaları oluşmaya başlar. kafa daha da büyük görünür. boyun kısmı çekişmeye başlar. bu hafta bebek embriyo değil artık fetüstür. kol bacaklar kıvrılır. ultrasonda küçük hareketleri görülebilir. onbir haftada kemikler sertleşmeye başlar. gözler birbirinden uzaktır. kordonu uzatma için sıçrama hareketleri yapar ve karaciğerde kan hücresi yapımı başlar. oniki haftada ise parmaklarını açıp kapatma başlar. tırnakların kökleri oluşur. emme refleksi de oluşmuştur. idrar yapımı da başlar. boyu bir santime henüz ulaşmamış ağırlığı 13 gram kadardır. kemikleşme devam eder. plasenta oluşumu tamamlanmıştır. bebeğin üç aylık gelişimi bu kadardır. boyu da ortalama 80 santim olmuştur.

0

ilk üç ay boyunca anneler çok dikkat etmeli çünkü bebeğin düşme oranı bu dönemde çok yüksek anneler bu nedenle dikkat etmelidir , tabi uzman bir doktor dan tavsiye almak daha iyi olur .

0

gebelikte ilk üç ay bebeğin gelişimi icin son derecede önemlidir uzmanlar da böyle söylüyor anneler cok dikkat etmelidir fazla iş yapmamalı kendilerine dikkat etmelidir bebeğinin sağlığı ve gelişimi adına

-1

3 4 5 i falan sormayı unutmussun onlara da bir bak istersen :)