0

herkes için değişkenlik göstersede bazı kaynanalar vardır ki gelinleriyle arkadaş gibidirler ve hiç birbirlerini kırmazlar üzmezler.bazı kaynanalar ise gelinlerinin hiç gezmesini tozmasını oturmasını istemez yaptığı işleri beğenmez sürekli ayakta olmasını ister birnevi köle muamelesi yapar.yani bu durumdan şunu çıkarabiliriz.bu soru göreceli bir soru kişiden kişiye değişir.fakat her kaynana ne kadar iyi olsa bile o kötü kaynanalık görevini en az bir kez yapmıştır.bu durum ise şurdan geliyor.geçmişte gördüğü,yaşadığı olaylar bilinç altına yerleşiyor ve intikam duygusu sabitleşiyor.kendine yapılanların aynısını hatta daha kötüsünü yapmak istiyor.kaynanaşar gelinlerin başının belası değildir.her iki tarafta medeni bir şekilde devam ederse sorun çıkmaz.

0

bu sorunun cevabı kişiden kişiye değişebilecek bir soru. kaynanalarıyla iyi anlaşan gelinler genelde sorun yaşamazlar. anlaşamayanlar ise bir ton sıkıntı çekebilirler. hani bu filmlerde ki gibi de olabilir büyü bile yaptıran kaynanalar var aralarının bozulması için bu tür olan kaynanalar nadirdir. gelinler bu tür kaynanalardan çok şikayetçi olur. bir de anlaşır gibi gözüküp anlaşamayan kısım var. bunlar ise gelin eşinin, kaynana oğlunun yanında birbrilerine hiç belli etmezler anlaşamadıklarını. uzun lafın kısası böyle kişiden kişiye değişir.

0

çok güldüm güzel bir soru olmuş doğrusu. kaynanalar gelinlerin bazılarının baş belası olabilir. ama tabiki herkesin değildir bu konu da genelleme yapamam kaynanasını seven gelinler de vardır muhakkak. ama bir o kadar sevmeyen söylediği herşeyden nem kapan insanlar da vardır. bu toplumumuz da büyük bir sorun halini almıştır. kaynana gelin atışması. bence herkes kendi haddini bilirse ortadan bu sorun kalkar. yani gelin gelinliği bilir saygılı olursa kaynana kaynanalığını bilir çenesini kapar herşeye karışmazsa olay kökten çözülür. insanlar birbirlerini anlamak yerine birbirlerine kıskançlık ve haset ile bakmasalar bu sorunlar ortaya çıkmaz. neyi paylaşamıyoruz diyeceğim kaynanalar oğlumu diyecektir eminim gelinler de eşimi. yani çok normal o onun oğlu oda onun eşi. paylaşamayacak bir şey yok orta da aslında. gereksiz yere savunmalara tartışmalara lüzum yok insanlar birbirine saygı gösterse güler yüz gösterse tatlı dilli olsa kimse kimseye tavır yapmak zorunda kalmaz diye düşünüyorum. bazı kaynanalar için gelinler baş belası bazı gelinler için de kaynanalar baş belası olsa da geçinip gitmenin bir yolunu bulmaları gerekir yoksa bu herkesin huzurunu kaçırarak mutsuzluğu sağlamaktan başka bir işe yaramaz

0

her kaynana aynı deil tabi ama bazıları kötülügünü istiyor nedense

0

ben bugüne kadar ya iyi gelin kötü kaynana,yada kötü gelin iyi kaynana görmüşümdür gelin yada kaynana bir taraftan bir taraf kötü oluyor o yüzden sadece gelin devhaklı demem kaynana da haklı demem durumdan duruma göre değişir ama bir gerçek var hiçbirkaynana gelinini sevmez

0

kismen basini. belasi oluyor oda ev icinde olursa baya bela oluyorlar ne konuda ev temizlik yemek is konusunda ama evi ayri olursa basisinin belasi olamaz olamiyorda ama bazi kaynanalarda var gelinine yardim ediyor iyi kaynanalarda oluyor gelindende bazen kaynaşmazlilik oluyor anliyacaginiz kapak tenreye uyumlu olmasi lazim

0

bu konudaki düşüncelerin kaynana kavramının da, gelin kavramında kişiden kişiye göre değişeceğidir. çünkü eğer ki gelin eşini yani kaynananın oğlunun annesinden uzaklaştırmaya dönük bir çaba içerisine girerse, eşinin annesi doğal olarak oğlunun kaybetmemek için mücadele içine girecektir ve bu da gelinliğinin aile hayatına müdahale demektir. burada aslolan bireylerin yaklaşımları ve davranışlarıdır.gelin yeni bir aile çevresine girdiğini ve bu aile ile uyum içerisinde hayatını idame ettirmesi gerektiğini bilmeli, öte yandan kaynanadan artık oğlunun hayatında kendisinden başka en az onun kadar değerli olan bir eşinin olduğunu ve onlarında kendi özgürlük alanının olması gerektiğini bilerek davranırsa herhangi bir sorun yaşanmayacaktır. şahsen bu konudaki bir diğer düşüncem ise eskiden beri ataerkil toplum içerisinde yaşamış olmanın vermiş olduğu hissiyatla, kaynanalar kendi kaynanalarına tavır göstermedikleri için kendi içinde kalan uktelerini gelin kızlarına yansıtmaktadır.bu bir nevi kısır döngüdür aslında.bu döngünün kırılması için tarafların her ikisi de çaba göstermesi gerekir.

0

kaynanasına göre değişir tabi kimi kaynanalar var gelinine kan kusturuyor kimileri var gelinini el üstünde tutuyor bide bunun ortası vardır hem iyidir hem kötü nezaman hangi ruh haline göre nasıl davranacağını bilemezsiniz bir günü bir gününe uymaz bir iyi davranır bir kavga çıkartır değişkendir. kan kusturanlar daha kötü tabi oğluyla gelinin arasını bozmaya çalışır mutsuzlukların dan mutlu olur kavgaların dan haz alır oh oh der geriden allah böyle kaynanalardan korusun bizi iyi kaynanalar ise gelinlerini sever kızı gibi bir arkadaşı sırdaşı gibi görür oğlunun emaneti olarak görür ikisininde mutlu olmasını ister çünki biri oğlu biri oğlunun hayat arkadaşı oğlunun yemeğini yapıyor bulaşığını çamaşırını yıkıyor birde veliahtları torunları olacak ailem genislicek geleceğe nesillerini bırakmayı düşünürler soyları ilerlesin isterler bunlarda ideal kaynana olması gereken bence kendi fikrim tabi

1

herkesin kaynanası farklı. ben daha sözlü iken anne dedim anne bildim her zaman da saygımı korudum ama bir süre sonra kaldığımız evi kendisi istedi. ben babamlardayken altınlarımı aldı. o yetmedi kendisine anahtar yaptırmış ben evde yokken eve giriyor karıştırıyor o yetmiyor rahatlıkla alıp götürüyor. eşim o ailenin en sevileni eşimle beni kıskanıyor bunu kendisi söylüyor oğlumu sana vermem diyor evlenince kıymete bindi. eşim onun yanında bana seslense bile kızıyor tavır alıyor. kimse yokken gelip bu evden git diyor bu ev bize kalsın diyor ben de kiraya gitmek istiyorum zaten ama oğlun kabul etmiyor dedim sürekli dedikodular sürekli laflar. bir buçuk senelik evliyim. evlendiğim günden beri görümcemi yanıma gönderdiler her şeyini ben yapıyorum ta ki evden hırsızlık yapana kadar o gidince bu defa bekar kayınlarımı gönderdi kısacası gitmem için elinden geleni yapıyor. ben onların evine gidince akşama kadar durmuyorum iş güç ama yaramıyor. allah'a havale ediyorum. inanın herkes bir değil.

0

bu çok yanlış bir düşünce, bu kötü olumsuz düşünce hep karamsarlık yapıyor.

0

vallahi kaynanalar tam baş belası benim ki var korkusundan bir bok yiyemiyorum. aman düşman başına ama kızı öyle değil her yere gider gelir ama bana yasak me garip demi.

0

gelin ve kaynana arasında oluşacak elektrik akımına bağlıdır. eğer elektrik alırlarsa bu iş oldu demektir, yok alamazlarsa zehir zemberek bir cehenneme dönüşüyor her şey.

0

bence bu tamamen kaynanaya ve gelinin davranışına bağlı bir durumdur. şayet kaynana hiçbir durumdan memnun olmayıp geline hayatı dar ediyorsa huzur beklenmesi olanaksızdır. gelin için de aynı şey geçerli tabii ki. ama gereksiz bir şekilde anlaşamama durumu ülkemizde çok yaygın bir durum

1

vallahi bu durum kaynanadan kaynanaya değişiklik gösterir bence. kimisi daha evlenmeden bile gelinin başının belası olabiliyor. benim en son ilişkim de ben de aynı durum yaşandı. daha sevgiliyken kaynana ilişkimizin büyük bir problemi haline gelmişti. garip garip triplere girmişti kadın. gerçekten bazı erkek anneleri çok tuhaf olabiliyorlar. ne yapmaya çalıştıklarını ben de anlamıyorum.insan evladının sevdiği ve mutlu olduğu kadına neden dünyayı dar eder gerçekten çok saçma geliyor ve hiçbir mantıklı açıklama bulamıyorum bu duruma.

0

ya şimdi kaynana var kaynana var. neticede onlarda bir anne öyle düşünmemek lazım. fakat gelinini sevmeyen her şeyine karışan bir insan ise günleri ona zehir edebilir.

0

bence değil. bence kaynana değil hanım anne