0

fabrikalar kurulup istihdam sağlandığı zaman biter. şuanda genç kardeşlerime tavsiyem 18 yaşında liseyi bitirip direkmen iki yıllık açıktan bir bölüm okuyup askere gitmeleri ve polislik bekçilik tarzı kamu kurumlarında bir şekilde çalışmalarıdır. şuanda ülkede işveren ve işsizlik çok hat safadadır. okulu bitirdiyseniz direkmen askere gidin ya da benim okumada gözüm yok diyorsanız direk askere gidin.

0

turkiyede iş aramak zorlaştı ve dolar pahalı olunca turkiye ye ters geldi inşaat sektoru eskisi gibi çalışmıyor .

0

işsizlik bu ülkede kolay kolay bitmez çünkü yeteri kadar bu alanda çalışmalar yapılmıyor. sürekli işsizlik işsizlik. bir de bu bilinen sayı. sürekli geçici işler veriliyor veya mevsimlik işçi olarak çalışıyoruz. bunların nedeni ise sürekli iş alanlarının oluşturulmaması devlet bu alanda yeteri kadar çalışma yaparsa işsizlik tabi ki azalır. birkaç tane ülkemize faydalı fabrika kurulsa iş imkanları açılsa birçok kişi bundan faydalanır. insanlar iş arıyor ya da kimisi işi beğenmiyor. mesela kaçımız bitirdiğimiz üniversite bölümüne göre çalışıyoruz. çünkü yeteri kadar istihdam yapılmıyor. son yıllarda atamalarda bir hareketlilik var ama bir o kadar da foramsyondu cartıydı curtuydu bir sürü de sorun var. bu sorunlardan dolayı bir sürü mezun var ama bu mezunların çoğu işsiz. bence buna köklü çözümler getirilmelidir. git gide işsizlik artıyor. bence devletin buna el atması gerekiyor.

0

bu sorun hiç bitmeyecek bu ülkede.firmalar küçülmeye gitmeye başladı.sürekli işçi çıkarıyorlar.bazı yabancı firmalar türkiye pazarından çekilmeye karar verdi .bu da işsizliği artırdı.devlet bu soruna el atmadıkça bu sorun daha devam edecek. işkur ilanı bilr yok doğru düzgün.hani istihdam teşviki olacaktı.işsizlik oranı her geçen gün artıyor.tam ülke normale dönüyor derken pat diye bir işsizlik furyası başlıyor.bir de okudun da ne olduncular var.aman diyorum böylelerini gördükçe iyi ki okumuşum da senin gibi olmamışım.okuyun arkadaşlar okuyabildiğiniz kadar okuyun.siz kendinizi geliştirin.sırf iş bulmak için okumayın aman yoksa böyle insanların ağzına malzeme olursunuz.neyse işsizlik diyorduk.bu bitmeyecek bir sorun.büyük firmalara ve devlete iş düşüyor.teşvik yapması lazım devletin.üretimi artırması lazım.orayı burayı yabancılara satmaması gerek.

0

bence bitmez emeklilik yaşı da yükseliyor yaşlılar emekli olmuyor ki yerine genç ve dinamik kişiler gelsin. bence ilk olarak emeklilik yaşı düşürülmeli ve sanayi kurulmalı üretim teşvik edilmeli.

0

kolay kolay bitecege benzemiyor... zaten bu ekonomiyle daha da artar issizlik

0

bu ülkede asla işsizlik sorunu asla bitmez türkiye olarak hepimiz işsiz ve açiz bu sıkıntı nasıl bitecek bilmiyorum benim babam eniştem nişanlım hepimiz işsiziz sıkıntı içindeyiz ailecek bu haldeyiz erltrafomdaki kişiler de işsiz bu sıkıntılardan da yoruldum dügünüm olacak işsiziz sıkıntı içindeyiz çok yoruldum bu issizlikten patasizliktan bu sorunların duzelecegine inanamıyorum şuan herkes sıkıntı içinde o kadar işsiz olanlar varki herks aç bekliyor çocuğu olanlar para veremiyor çocuğuna parasizliktan burda 2 kuruş kazanmak için nasıl yazılar yazdığımızı hepimiz biliyoruz arkadaşlar .

1

valla kardeşim ben de uzun zamandır işsizim, inşallah bu sorun bir şekilde çözüme kavuşur.

0

ülkemizde maalesef her geçen yıl işsizlik yüzdesinin artmasının temel nedenlerinden birinin de bildiğimiz gibi ekonomiye dayanmaktadır.

sistemin her bir parçası birbirine bağlıdır bizler yerli fabrikaları ve yerleri sermaye ile kendi üreteceğimiz ürünler ile dünya pazarlarında nerdeyse yokuz işsizlik ise bireylerin bir çoğunun eğitimlerini yarıda kredi veya hiç eğitim hayatına başlamadan direk olarak iş hayatına girmelerinden kaynaklarından biri tanesidir.

şunlarda apaçık göz önündedir ki kendi bilim insanlarımızı ülkemizde tutamıyor ve bunun için nerdeyse hiçbir çabamız da bulunmuyor. işsizligin nedenlerini sıralamayla zamanınızı kaybetmek yerine gelecek nesiller için çalışıp üretim yapmamız işsizliğin sonunu getirecektir.

0

bu ülkede işsizlik sorunu bitmez ne zaman ekonomi düzelir enflasyon azalır ve üretirsek ülkedeki işsizlik sıkıntısı biter yoksa başka türlü olamaz böyle devam eder

0

işsizlik sorununu hiçbir zaman sıfıra indiremezsiniz ancak asgari düzeye indirebilirsiniz.üretmeyen bir toplum olduğumuz sürece de bu sorun devam edecektir. bugün baktığımız zaman yerli üretimin ne kadar az olduğunu görebiliyoruz. bir yerli otomobilimiz bile yok hep dışarıdan alıyoruz. sadece araba değil birçok şeyi ithal ediyoruz. bu yüzden ülkemizde cari açık çok fazla. ithalatımız ihracatımızdan çok yüksek. ancak suç sadece yöneten kısımda deil vatandaşta da var. çalışmayı sevmeyen işin kolayina kaçan tembel bir toplumuz. iş hayatina yeni girecek bir kişi bile asgari ücreti beğenmiyor. evet asgari ücret daha yüksek olmalı ancak sen kendini geliştirme odaklı bakarsan olaya, zaten aldığın parayı katlayacaksın.ancak bu düşünce ile bence daha iyi yerlere gelebiliriz.

0

hiç bir zaman bitmez. bu ülkenin tüm kurumlarının yeniden yapılanması gerekmektedir. işsizlik sadece devlet kanaılyla cözülecek mesele değildir. insanlar okul bitiriyor ama calısma yeri bulamıyor sonra buldugu işi begenmiyor ülkenin cözülmesi en zor konularından birisidir.

0

işsizlik sorunu kişiden kişiye değişir kimisi is beğenmez,kimisi girdiği işin maaşı az diye işe girmez,kimisi evine uzak diye mesaj var diye beğenmezler.ülkemizde böyle düşünen insanlar olduğu sürece daha çok insan işsiz kalir ilk önce kendinden basliyacaksin iş begenmemezlik yapmiyacaksin bunlarin hicbiri sende yok diyelim.ülkede daha çok fabrikalar olmasi lazim ki insanlarimizin kendine göre işte calismasi lazim yada çeşitli kuruluslarla işçi ariyan firmalar yada işletmeler bu kurulan bircok kuruluşa ilan gibi şeyler yaparak insanlarimizin bu ilanlara basvurup hemen iş başı yapmasi lazim.işkur mesela çok iyi örnek ama yetersiz çünkü iş ariyan o kadar çok insan oluyo ki bu kurumlar bile yetisemiyolar işkur gibi insanlarimiza iş imkani sagliyacak kuruluslar cok olsa hic deilse bi nepzede olsa insanlarimiz belirli işlere girebilirler.devletimiz ilk önce bu olaya el atmasi ve yeni iş sahalari kurmalari gerekir çalışmayan her insan ekonomimiz için negatif bi şekilde etkilemek demek çünkü çalışan insan harcama yapar eline para gectigi için çeşitli harcamalarla ülkemize ekonomik acidan katki saglar buda ülke ekonomisine olumlu yansir.

0

bu ülkede işsizlik sorunu yok tembellik sorunu var. ben öyle düşünüyorum.

0

işsizlik sorununu sadece bu ülkeye özel bir sorun değil tüm dünyanın kanayan bir yarası dolayısıyla asla yok olmasını bekleyemeyiz ancak en az seviyeye indirgenmesi devletimizin ülkemizdeki işsizlik oranını azaltmak odaklı yapacağı çalışmalarla işverenlerin işe alımlarda daha iyimser olmasına ihtiyaç duyulacağı yadsınamayacak bir gerçektir

0

açıkçası işsizlik sorununun bizim ülkemiz için kapanamayan bir yara olarak görüyorum. her yıl üniversitelerin verdiği mezun sayısı artıyor. ve doğal olarak işsizlikte ona bağlılıkla bir artış gösteriyor. bölümün uzmanı olan insan asgari ücretin bir tık üstüne çalışmak zorunda kalıyor. ve bir çok avrupa ülkesinin maaş oranlarına göre malesef çok az kazanıyoruz. buda yetmezmiş gibi birde alım gücümüzde yüksek. gavur eti 5 dolara yerken biz 50 tl ye yiyoruz. ve insanımız malesef e dolar 5 tl diyor. doları türk lirasıyla karşılaştırıyor. böyle birşey mümkün olsa bile düz mantıkla 5 dolar 25 tl yapıyor ve biz yine pahalı yiyoruz kardeşim :) kaldi ki oranın 5 dolarını türkiyenin 5 tl si olarak düşüneceksin. inanılmaz bir şey ya elin avrupalısı market alışverişi yapıp içki aldığı zaman 3-4 çeşit içkiye 47-50 dolar ödüyor biz birtane viskiye 190 lira para ödüyoruz. alım gücümüz malesef aşırı derecede yüksek ve bu ülkenin buna ve işsizliğe bir an önce bir çare bulması gerekiyor.

0

bu ülke böyle herşeye boyun eğdiği sürece asla bitmez

0

bu işsizlik sorunu yüzünden eşim aylardır işsiz ve mağduriyet içinde yaşıyoruz. yani yeni ekonomi. her şey yolunda ise nerde ucuz soğan patates. nerde ucuz meyve sebze. bu işsizlik bitmez. ekonomi alt üst olmuş. hala daha seçim derdine düşmüşsünüz. bunlara oy veren herkes bu milletten sorumludur.

0

hiç bitecek gibi görünmüyor. gun geçtikçe daha cok artiyor maalesef. bunun için de issizlik oranini düşürmek için bir caba da yok. görünen o ki şansli olan kazaniyor. zengin olan daha zengin fakir olan da en dibe batiyor.

0

bu ülkede işsizlik düşmez çünkü herşeyi başka ülkelerden alıyoruz ancak üretim olursa işsizlik biter.eskiden yerli malı haftasında ülkemizde yetişen meyve sebzeleri götürürken şimdi yerli malı olunca hep başka ülkelerden satın aldığımız we hormonlu meyweler gidiyor.üretmeyi biraktık yani üretim olursa sanayi gelişir üretim olursa işsizlik azalır yani bizim başka ülkelere satmamız gerekirken başka ülkelerden almayı bırakmalıyız.we en önemlisi köy enstitülerinin tekrar açılması gerekir