0

bence hem müzik dersi hem de resim dersi çok eğlenceli ben bu sonra çok kararsız kaldım zaten hayatım boyunca kararsız bir insan oldum �kisi de çok eğlenceli müzik dinlemek çok eğlencelidir resim dersi de çok eğlencelidir

0

insanın hangisine yeteneği olduğuna göre değişir ama bana göre müzik dersi dah güzel.

0

resim yapmayı severim fakat müzik dersleri daha eğlenceli geçer

0

bir dersin eğlenceli olması öğretmenine bağlıdır. donanımlı ve tecrübeli bir öğretmen ile en sıkıcı dersler bile eğlenceli hale gelebilir

0

kendi adıma resim dersini daha eğlenceli olduğunu düşünüyorum çünkü insanların hayal ettikleri şeyleri müzik dansı tablolara dökülmesinin daha zevkli olduğunu biliyorum

0

benim sesim guzel deil ama tabiki sesi guzel cok yetenekli sinif arkdaslarimiz vardi bizde daha cok onlari dinlerken keyfin alirdik 've tabii eslik ederdik guzel 've eglenceli bir ortam ortaya cikardi.
resim dersinde ise tabiki keyif alanlar da vardi resimden anlamayan arkdaslar vardi bu yuzden benim tercihim muzik daha agir basiyordu.

0

kişi hangisinden hoşlanıyorsa ve dahi kabiliyeti varsa hayatta da olduğu gibi diğer derslerden gelen yorgunluk halini üzerinden atıp bir nefes almak amaçlı sevdiği şeyle meşgul olması çok gerekli ve ruh sağlığı için yararlıdır zaten. adı üzerinde güzel sanatlar hangi dalı ile meşgul olursanız olun sizi dinlendirir, geliştirir hayatınıza değer katar. ve gerçek anlamda sanatçılar da hem kendi hayatları için hem de bizler için çok değerlidirler ve birer değerdirler. gerçek sanatçı ayrıca içinde yaşadığı topluma ve çevresine duyarlı insandır.

atatürk her şey olabilirsiniz ama sanatçı asla anlamında " hepiniz milletvekili olabilirsiniz, bakan olabilirsiniz, hatta cumhurbaşkanı olabilirsiniz . fakat sanatkar olamazsınız" diye boşuna dememiştir. atatürk ün her sözünde hikmet olduğu gibi bunda da öyledir.

atatürk ün sanatla ve sanatçıyla ilgili diğer sözlerinden sadece bir kaçı şöyledir.

"yüksek bir insan topluluğu olan türk milleti nin tarihi bir özelliği de güzel sanatları sevmek ve onda yükselmektir."

"sanatkar el öpmez, sanatkarın eli öpülür."

"sanatçı esaslı kültür sahibi olmalı ve tarihi iyi bilmelidir."

"bir milletin sanat yeteneği güzel sanatlara verdiği değerle ölçülür"

"insanlarda bir takım ince, yüksek ve asil duygular vardır ki, insan onlarla yaşar. işte o yüksek, derin ve asil duyguları en çok duyabilen ve diğer insanlara duyurabilen şairdir."

"bir milletin yenileşmesinde ölçü musikide değişikliği alabilmesi, onu kavrayabilmesidir."

"güzel sanatlarda muvaffak olmak bütün inkılaplarda başarıya ulaşmak demektir. güzel sanatlarda muvaffak olamayan milletler ne yazık ki, medeniyet alanında yüksek insanlık sıfatıyla yer almaktan ilelebet mahrum kalacaklardır."

"bir millet sanattan ve sanatkardan mahrumsa tam bir hayata sahip olamaz, böyle bir millet, bir ayağı topal, bir kolu çolak, sakat ve alil bir kimse gibidir."

"insanlar olgunlaşmak için bazı şeylere muhtaçtır. bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz, itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur."

0

bence resim ders daha çok eğlencelidir.çünkü resim dersinde en azından herkes bir şey yapıyor herkesin yapabileceği bir şey en azından zevk alarak yapıyor boyuyorsun, çiziyorsun yani bir sürü şey yapıyorsun resim dersinde.genellikle müzik dersinde herkesin sesi güzel olmuyor maalesef sesi güzel olan insanlar daha çok müzik söylüyorlar orada ama ben genellikle müzik dersleri aşırı şekilde sevmezdim sürekli öğretmenimiz nota ezberletirdi vebir tane çocuk vardı onun sesi çok güzeldi hep ona şarkı söylettirdi biz gerçekten onu hayranlıkla dinlerdik sesi çok güzel.müzik dersinde o yüzden sevmiyordum hoca genellikle kendi müzik söylüyordu ben de söylemek istiyordum ama maalesef ki sesim güzel olmadığı için söyleyemiyorum.müzik dersi daha çok pratik bir ders bence sesi güzel olanlar bence orada eğitilmeli sesi güzel olmayanlar bence müzik dersi verilmemelidir onun yerine beden eğitimi dersi resim dersi falan verilebilir mesela.bu yüzden ben genellikle resim dersini çok severdim sürekli resim çizmeyi çok severdim boyamayı çok severdim bir şeyler yapmayı çok severdim öğretmenimiz de gerçekten çok iyiydi.sürekli insanlarla öğrencileriyle çok ilgilenen bir öğretmendi işini hakkıyla yapan insanlardan biriydi gerçekten çok severdim öğretmenim.ders mete severek giderdim sürekli resim defterimi bu aralar ama hiçbir şekilde unutmazdım öğretmenin verdiği her twitter günü bu ne yapardım gerçekten her şeyi yapardım ani en sevdiğim ders resim dersi bence.müzik dersi daha çok kişiye yönelik yapılan bir ders öğretmenler gerçekten sesi güzel olan insanları sürekli söyle diyorlar müzik ama sesi güzel olmayanlar maalesef kenardan dinlemek zorunda kalıyor sürekli nota ezberletmek derdindeler o yüzden hiç sevmiyordum ben müzik dersi.

0

ben resime meraklı olduğum için resim dersi onceligimdir

0

kişiye göre değişir kişi hangisinde başarılı olursa ondan keyif alır eğlenir

0

insanların ilgi alanı ve yeteneklerine göre bu sorunun cevabı değişir. ben resime daha yatkın olduğum ve sevdiğim için bana göre her zaman resim dersleri daha eğlenceli olmuştur.

0

resim dersimi yoksa müzik dersimi sorusuna karşılık verilecek cevabım şu olacaktır. her iki dersinde seveni var nefret edeninde var. bu neye gör değişir derseniz kişinin hangi derse kabiliyeti varsa o derse olan ilgisi ve sevgisi de vardır. yani burda tercih kişinin kabiliyeti ile sınırlıdır. örneğin ben her iki derside başaramayanlarsanım. bundan dolayı her iki derside tercih etmem. ayrıca ilgide duymam.

0

müzik dersi hep daha eğlenceli olmuştur bir kere özünda sohber bulunduruyor zaten. konular da kolay olduğu için eğlenceli geçer.

0

iki derste eğlenceli değil müzik derslerinr ben katılmazdım zaten. resim derslerinede hoca bu konuyla ilgili resim yapacaz başlayın derdi, bende dersteyken iki bir şey çizerdim, yetişmeyince de haftaya veya iki hafta çalışcaz bu konuyu derdi, ne zaman hocaya verilecekse bir gün önceden evde yapar teslim ederdim.

0

benim resime yeteneğim olduğundan resim dersi daha eğlenceli gelirdi kimin neye yeteneği varsa o daha hoş gelir sanırım.

0

bence her ikisi de çok eğlenceli. matematik, türkçe gibi derslerden kafayı kaldırıp şarkı söylemek yada resim çizmek çok daha iyi.

0

müzik dersini daha cok severdim ben