0

ben dışarıda okuyorum mesele ilk başta çok korkmuştum ama iykide dışarda okuyorum çünkü kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum tüm sorumluluklarımı kendim yapıyorum resmen hayatta kalıyorum .kredimi kendim ayarlıyorum yurt parasıydı yemekte yoldu kitap masrafıydı yine elime kalmıyor ama eğlenceli.bunun yanında bir sürü yeni insanlarla tanışma imkanın oluyor bu en güzel tarafı hepsiye konuşup muhabbet ettiiğin zaman kendini özgür hissediyorsun bu benim diyorsun resmen okucaksan şehir dışında okucan abi o zaman tadına varıyorsun bu okulun sonuç olarak tavsiye ederim herkese okkuyun abi okuyun imkanınnız varken okuyyun bu günler gelip geçiçek.

0

başka ilde okumak daha güzel yeni hayatlar ve yeni şeyler görüyor insan. ayaklarımıza basıyoruz. paramızı idare etmeye çalışıyoruz

0

amacın eğer akademik anlamda ilerlemekse ve bulunduğun şehirde iyi bir üniversite varsa kalman daha iyi olur ancak ben macera yaşamak istiyorum ve ileride anlatabileceğim güzel anılarım olsun istiyorsan şehir dışı tavsiyemdir( fakat elbette daha fazla zorluğa sahip ).

0

öğrenmek için; ilim ve bilim neredeyse gitmek gerekir.

0

ben beş sene dışarıda okudum tabi ki aileden uzak olmak zor geliyor ama bir yandan da bağımsız yaşamayı öğreniyorsun. başka bir ilde okumak bana göre daha iyi çünkü sen tek başına hayatı öğreniyorsun kendi masraflarını biliyorsun kendi hesabını yapıyorsun. mesela burs veya kredi alıyorsun ona göre yol paranı, yurt paranı veya evde kalıyorsan kiranı evin masrafını her şeyini belirliyorsun bu şekilde sorumluluk alıyorsun. alınan bu sorumluluklar kişinin kendi başına bağımsız bir şekilde hayat kurmasını sağlıyor. ben herkesin mutlaka bu deneyimi yaşamasını isterim. ayrıca diğer okul zamanlarında zaten sabah çıkıp akşam evine geliyorsun. üniversite ise öyle değil. farklı deneyimler yaşamayı sağlıyor. yurt arkadaşı veya ev arkadaşlığı gibi durumların yaşanması da yine başka bir ilde üniversite okumaya bağlıdır bu yüzden dışarı okumak daha faydalıdır.

0

aileden uzak çok zor oluyor yaşamak. ben 2 yıl kırıkkale'de okudum ailem istanbul'da. yemek , çamaşır , alışveriş hep sana kalıyor. bunları tek başına sırtlamak aslında insanı hayata hazırlıyor ancak yinede aile sıcaklığından uzak insana dokunuyor. en önemlisi dertleşeceğin kimse yok öğrenci milletinin geneli menfaatçi oluyor. sende kırılgan olsan bile onlar kırılmasın diye kendinden sürekli ödün vermek zorunda kalıyorsun. yabancı şehir sonuçta. insanı yabancı , yolları yabancı , her şey yabancı. gerisi sana kalmış artık. karar yinede senin :)

0

bence başka illerde okumak daha iyi çünkü sana karışan bulaşan yok ama bir yandanda kötü ailenden uzaksın

0

eğer erkekseniz önceliğiniz kendi elinizde kendi şehrinizde okumak olsun inanın başka yerlere heves ediyor olabilirsiniz daha küçük yaşlarda ama ailenizden ayrı tek başınıza yaşamak çok zor oluyor ben yaparım ben ederim ben giderim diye düşünmeyin gerçekten çok zor ve sıkıntılı bir süreç bayansınız zaten hiç okumayın bile erkeklerde iş bulabilecekleri 1 bölüm kazandılar sa okusunlar diğer türlü vakit kaybından başka bir şey değil onların üniversite süreci fabrikaya girip çalışsınlar düzgün bir bölüm kazanamadılar sa inanın daha karlı çıkarlar ileriki dönemlerde aynı zamanda açıktan üniversite okuyabilirler kadınlar için se eğer okumayı çok istiyorlarsa açıköğretim fakültesi tavsiye ediyorum ynı zamanda islami ilimlere yönelebilir ler kur'an kurslarına gidebilirler güzel güzel faaliyetler yapabilirler zaten kadının iş hayatında olmasını uygun bulmuyorum.

0

başka bir şehirde okumak tabikide birde sevdiğin bir şehirse o şehir tamamdır

0

4 sene farklı bir ilde okudum. açıkçası zorluğunu da çok çektim. elimde olsa kendi şehrimde okumayı isterdim.