0

kadbüş isimli yazar soruyu yanlış anlamış galiba.ithalat diyor ihracat değil.buğday da değil sadece bir çok üründe rekor kırıyoruz.bakın soğan ithal etmeye başladı.yakında ıspanak ,pırasa ithal ederiz.bir zamanlar buğday ambarı denilirdi anadolu'ya. şimdi çiftçi ekemiyor.mazot ve gübre fiyatları yüksek.devlet alım fiyatını geç açıklıyor. çiftçi tüccarın kucağına atılıyor.sonrada dışarıdan daha yüksek fiyata ithalat yapılıyor.bu nasıl bir politikadır.yazık bizim çiftçimize.onlar kazanamıyor,yabancı ülkelerin çiftçisi kazanıyor.

0

ülkemiz buğday ithalatında rekor kırdı ise bu rekorun ödülü tabii ki de çiftçilerimizindir. çiftçilerimiz bu ithalat da emeği tabii ki de yatsınamayacak kadar fazladır. ama ben çiftçilerimizin hakettiği kazancı alabildiğini düşünmüyorum. çiftçilerimiz bence biraz daha gerçekten emeklerinin hakkını alabilirse ülkemizin de iklim yapısı güzel olduğu için bence çok daha başarılı bir üretim ve tüketim sağlanabilir diye düşünüyorum. o yüzden bu planlamanın bence daha iyi yapılması gerektiği inancındayım.

0

şu anda buğdayda kırdık ama yakın zamanda muhtemelen hepsinde kıracağız

0

çiftciler küstürülüyor. ithalat yapilmasi b uyuzdrn olagan gelmeye basladi bana. hayir bundan dolayi bu ulke bu durumun ceremesini baya çekecek. hatta cekmeye basladi da. hayirlisi diyorum artik. savasla degil resmen tarimla batiracaklar bu ulkeyi. tarimla ve ekonomiyle.. hakkimizda hayirlisi olur insallah bu secim ve onumuzdeki secimlerde

0

eskiden dünya'ya ihraç ederken şimdi değil buğdayı,samanı bile dışardan alıyoruz. çiftçinin arkasında durmayan bir hükumet ve çıkarcı aracılar ayrıca stokçu insanlar yüzünden ülkemiz berbat halde.