0

kesinlikle etkisi vardır tabii ki çünkü mesela atasözleri daha önceden büyklerimizin yaşadığı ve deneyimlediği sonuçlarını gördüğü şeyler hakkında yaptığı yorumları içermektedir. mesela
bugünün işini yarına bırakma
acı patlıcan kırağı çalmaz
ak akçe kara gün içindir
tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış
iğneyi başkasına çuvaldızı kendine batır
gibi bazen toplumsal ve sosyl bazen ise hayat şartlarına daha kolay adapte olmak adına söylenmiş sözler bulunmaktadır. bunlar bizim bazı şeyleri acı bir şekilde tecrübe etmeden okuyp anlayıp örnek almamaız gerkeen ve ona göre davrnmammızı öğütleyen cümlelerdir.
atasözleri ve deyimlerin bazen komik gibi duran cümleleri olsa da aslında yapmamız gerkeen şey onların altında yatan anlamı anlamaya çalışıp bize ne demek istedikelrini düşünemk ve bundan ders çıkarmaktır. böylece hayatımızdaki olulu etkileirni yansıtmaktır. kolaylıklar dilerim :))

1

elbette etkisi vardır. başlangıçta olaylarda neden değil sonuçla ilişkilendirilerek türeyen deyim ve atasözleri zamanla bizim için olaylar karşısında etkileyici olabilir. örneğin tatsız durumlarda sonunda değil önünde olsun deriz. ya da bir iş bozulduğu zaman yanlış hesap bağdattan döner deriz. bazı olaylarda insanları uyarmak için kullanırız mesela ayağını yorganına göre uzat gibi. atasözleri hayatımızın başından sonuna her alanında etkilidir.

-1

tasözleri ve deyimlerin hayatımıza katkısı şu şekilde olabilir.örneğin hayatta yaşamış olduğunuz bir olay karşısında bazen kendinizi tam olarak nasıl ifade edebileceğimizi bilemiyoruz.böyle durumlarda düşüncelerimize tam anlamıyla ve çok kısa bir şekilde tercüman olabilecek atasözleri ve deyimleri uygun yerde kullandığımız zaman kendinizi çok daha kolay bir şekilde açıklamış oluyoruz. ayrıca bazı atasözleri sayesinde kendimize ders çıkarmamız da mümkün oluyor. çünkü birçok atasözü yaşanılan tecrübeler sonrasında ortaya çıkmış ve ders verir niteliktedirler.örneğin damlaya damlaya göl olur ya da sakla samanı gelir zamanı gibi en bilinen atasözleri bize ufak ufak biriktirmenin ve her şeyi kolayca gözden çıkarmamanın ilerleyen zamanlarda işimize yarayacağı mesajını vermektedir.birçok atasözü gerçek anlamıyla anlaşıldığı sürece hayatımızı kolaylaştıracak hem de güzel dersler çıkarılabilecek anlamlar içermektedir.

1

atasözleri ve deyimlerin hayatımıza katkısı şu şekilde olabilir.örneğin hayatta yaşamış olduğunuz bir olay karşısında bazen kendinizi tam olarak nasıl ifade edebileceğimizi bilemiyoruz.böyle durumlarda düşüncelerimize tam anlamıyla ve çok kısa bir şekilde tercüman olabilecek atasözleri ve deyimleri uygun yerde kullandığımız zaman kendinizi çok daha kolay bir şekilde açıklamış oluyoruz. ayrıca bazı atasözleri sayesinde kendimize ders çıkarmamız da mümkün oluyor. çünkü birçok atasözü yaşanılan tecrübeler sonrasında ortaya çıkmış ve ders verir niteliktedirler.örneğin damlaya damlaya göl olur ya da sakla samanı gelir zamanı gibi en bilinen atasözleri bize ufak ufak biriktirmenin ve her şeyi kolayca gözden çıkarmamanın ilerleyen zamanlarda işimize yarayacağı mesajını vermektedir.birçok atasözü gerçek anlamıyla anlaşıldığı sürece hayatımızı kolaylaştıracak hem de güzel dersler çıkarılabilecek anlamlar içermektedir.