0

bence fark etmez bir insan isterse her yerde çalişir yeterki çalişma istegi olsun

0

kütüphanede çalışmak daha mantıklıdır sesiz ortam her zaman için iyi bir seçimdir

0

kişiden kişiye değişen durumdur. kimileri sessiz bir yerde daha rahat odaklanir. kimisi ise sessiz bir yerde gerilir. ayrıca kütüphane ortamında çalışan diğer insanları görünce motive olan ya da tam tersi herkes çok çalışıyor ben yapamicam gibi strese düşen insanlar vardır. bu nedenle kişinin kendini tanimasiyla alakalı cevabı değişkenlik gösterir.

0

hangi ortamda rahat ediliyorsa, hangi ortamda daha rahat anlıyorsa o ortamı seçmesinde fayda var. daha rahat girecek kafasına çünkü o çalıştığı notlar. o yüzden kişiden kişiye değişebileceği için bu durum, her ikisi de faydalı diyorum.

0

yani bu insandan insana göre değişir bazıları kütüphanede daha çabuk ve daha ders çalıştığını anladığını söyler veya da yalnız başına ders çalışmak daha iyi gelir onlara ama benim kızım öğrencidir o kütüphanede ders çalışmaktan hoşlanmıyor genellikle odası da var ders çalışmak için odasında çalışıyor sıkıldığı zaman kitaplarını alıp kalabalığın içinde çalışıyor bazen diyorum ki niye kalabalığın içinde ders çalışıyorsun bir şey anlamıyorsun kızım da diyor ki ben tek başıma kaldım o zaman dersten bir şey anlamıyorum ve zevk alamıyorum kalabalığın içinde daha güzel çalışıyorum yani herkesin kendine göre ders çalışma yöntemi ve anlama yöntemi vardır.

0

aslında herkesin kendine göre bir cevabı ve yapısı vardır. ama ben evde çalışmayı tercih ederim

0

bana göre evde çalışmak.daha avantajlı daha rahat daha toplu herşey elinin altında fakat öznel bir cevap vermıiş bulunmaktayım çünkü kimine göre evde çalışmak kimine göre ise kütüphanede çalışmak daha iyidir.benim kararımın sebebi evde herkes tanıdık istediğin şekilde istediğin gibi istediğin odada yemeğin anında çayın kahven suyun der tasa yok tüm kitapların evde kütüphanede ise çay yok kahve yok yemek yok aç karn adersmi çalışılır sıcak değil yemek çay kahve olsa bile paralı o yüzden evde çalışmak diyorum bol kazançlar..

0

bu kişiden kişiye değişecek bir şeydir bazılarımız ortam aşırı sessiz olunca gerilir dersten çok ses çıkarmamaya odaklanırız bu gruptakiler kütüphanede pek verim alamazlar maalesef ikinci grup ise ders çalışmak için sessiz ortamları tercih eder ve yanında ders çalışan çok insan olduğunu görmek onu motive eder ikinci gruptaki insanlar bu sebeplerden ötürü kütüphaneyi tercih ederler

0

ben ders çalışırsak sesiz bir yerde çalışmayı severim mesala kütüphanede çok insan çalışılırken insanlar her bir yerde fısıldayan insanın aklı karışıyor.

0

kütüphanede ders çalışmanın artıları çok fazladır. elinizin altında kaynak olarak kullanabileceğiniz ve geniş bir bilgi içeriğine ulaşabileceğiniz yararlı ve her ile gereklidir. evde ise rahatınıza yenik düşebileceğiniz için yaptığınız işi erteleyip verimsiz olabilirsiniz.

0

kütüphanede çalışmak daha iyi imkanı olan varsa mutlaka kütüphaneye gitsin çünkü hem sessiz hem de çalışma azmi oluşuyor.evde bazen ekstra durumlar olabiliyor seni rahatsız edebilen oluyor ya da bir anda misafir gelebiliyor kütüphanede ise sürekli dersle ilgileniyorsun başka bir şeyle ilgilenmiyorsun hem de sessiz bir ortam. bir de kütüphaneye girerken cep telefonunu insan kendinden uzağa indirir böylece sadece ders çalışmaya odaklanabiliyorsun ders çalışmak için kütüphane ideal bir ortam.

0

bence kütüphanede ders çalışmak daha faydalı kafa dağıtan az şey var evde ders çalışırkan çayın kahven bitmez sürekli bişeyler yiyip içesin gelir müzik dinlemek istersin televizyona takılırsın uykun gelir yani seni oyalayacak çok şey var o yüzden kütüphanede ders çalışmak bence daha iyidir

0

şahsen kütüphanede ders çalışmanın daha verimli olacağını düşünüyorum.çünkü kütüphane ortamı ders çalışma için hem elverişli hem de evdeki rahat güvenli alandan çıkılıp sadece derse odaklanabilinecek bir ortamdır. ev ortamında her ne kadar iyi ders çalışılacak düşünülse de, eğer ki kişi kendisini ders çalışıyor odaya kapatıp rahat bir sandalyede çalışmaz, hele hele hiç yatağa yatarak çalışmaz ise kütüphanede kadar olmasa da ona yakın düzeyde bir verim elde edebilir.kütüphanede ders çalışmanın bir diğer katkısı ise dış motivasyon anlamında motivasyonu arttırmasıdır. çünkü ev ortamında sadece kendi içsel motivasyonunuz da ders çalışabilirken,kütüphanede etrafta bulunan insanlarında ders çalışması bir anlamda dış motivasyon kaynağı ve ders çalışmaya itici güç olarak katkı yapabilir.

0

ben evimdeki rahatlığı hiçbir yerde bulamayacağım için evde gece ders çalışmak çok güzel bir de kahve içince daha da güzelleşiyor herşey

0

benım tarafımdan bakılırsa herkesın farklı olabılır ben evde calısırdım faydasıda cok oldu tabı kalabalık ortamda degıl odan olacak sakın bır odada calısmak faydalıdır kütüpahanede eger arkadasınla gıdıyorsan orda hayattan ders calısmak mümkün degıl ben kendımden yorumluyorum tabı

0

bence kütüphanede çalışmak daha mantıklı çünkü evde misafir falan vs oluyor o yüzden ses oluyor bide kardeşin varsa sana hiç rahat vermez en iyisi kütüphane ses yaparsan seni kütüphaneden atarlar yani daha iyi evde çalışmaktan ama isteyen evde çalışabilir daha çok çalışmak istiyorsanız kitap okuyun

0

kütüphane de ders çalışmak daha iyi bence

0

en doğrusu kütüphane de evde insan derse vermez kendini

0

çalışmanın yeri ve zamanı olmaz bence çalışmak isteyen her yerde çalışır

0

bence kütüphane yakında ise kütüphane de çalış. öyle ortamı hiçbir yerde bulamazsın. hem kafan rahat hem de ortama çabuk adapte olursun. böylelikle derse olan odağın daha da artar. konsantrasyonun çok iyi olur ve verimli bir ders çalışmış olursun. bizim evde kardeşlerim olduğu için rahat ders çalışamıyorum. kütüphane de çok aşırı uzak olduğu için bazen sakin kafeleri tercih ediyorum. bazen de arkadaşın evinde ders çalışıyoruz birlikte.