0

eğer böyle bir şey istiyorsak önce kendimiz telefondan birazda olsa uzaklaşmalıyız. günümüzde telefon ile bir şeyler yapan çocukların zeki olduğu kanısına varıyoruz. oysaki bu durum kesinlikle yanlıştır. akıllı telefonlar en aptal insanın kullanabileceği şekilde tasarlanıyorlar ki satış rekolteleri daha fazla artsın. kendimiz telefondan uzaklaşırsak çocukta bunu örnek alacak ve telefonun iyi bir şey olmadığını düşünecektir. ama sürekli elimizde telefon sosyal medyada dolanırsak çocuk bunun iyi bir şey olduğunu yapılması gerektiğini düşünür ve telefona bağımlı hale gelir. buda çocukta çeşitli sorunlara neden olabilir. telefondan yayılan radyasyon, gözlerin erken bozulması, uyku bozukluğu gibi.

0

çocuğumuzu telefondan uzak tutmak için öncelikle çocuğu durdurmak için eline telefon verilmemelidir. bir çocuk telefona zaten yaramazlık yapınca veya ağlayınca durdurmak için al telefon dendiği için çocukta alışıyor. bir süre sonra çocuk telefonu almak için ağlıyor. çocuğa telefon seçeneği sunulmamalıdır.

0

mümkünse dışarı çıksın doğa ile iç içe olsun kontrollü bir şekilde hayvan sevsin baksın sorumluluk alsın boyama kitaplarından boyama yapsın resim yapsın bu gibi şeyler ile uğraşırsa telefonu aramaz bakmaz bile hafta sonu oyuncak müzesi veya park gibi yerlerde vakit geçirirse çocuk telefonu aramaz veya günde bir iki saat dışında vermeyin kitap okumasını söyleyin aslında onunla vakit geçirip birlikte bir şeyler yaparsanız çocuk çokta telefonu aramaz