0

çünkü insanlar haksız olmaktan hoşlanmazlar bu onların egolarına dokunur onları eleştirdiğimiz vakit bu olumlu veya yapıcı bir eleştiri dahi olursa bu egoları devreye girer eleştirilmek onlar için huzursuzluk verici bir duygudur onlar derken bu hepimiz için ben de insanım çünkü bu gibi sebeplerle insanlar eleştiri almaktan hoşlanmazlar.

0

çünkü dostum herkes kendini bir miktar mükemmel zanneder.ancak olmadığını anladığında(ki bazen buda olmaz) gözünün önündeki kibir perdesini aralar.

0

kendi kusurlarını görmek insanın hoşuna gitmez

0

herkesin kendi yaptığının doğru olduğunu sanması yüzünden. kendilerini diğer insanlardan üstün görmesi durumundan. eleştirinin asıl anlamı iyi ve kötü yönlerin söylenmesidir. ancak toplumumuzda sadece kötü yön diye algılanmış. insanların kendilerinin de hata yapabileceğini kabul edip eleştirileri dinleyip ölçüp tartmalıdır.

0

evet bazı insanlar eleştiriye kapalıdır ama bende eleştiriye pek açık sayılmam ama her konuda değil haksız olduğum konularda ve yanlış yaptığım konularda eleştiriye açığım ama doğru yaptığım ve doğru bildiğim bir şeyin üstüne yanlış bir eleştiriyorsa onu öyle kabul etmem.

0

insanları eleştirdiğimiz zaman gerçekten kendi kusurlarını görmüyorlar ve hiç kusurları yokmuş gibi davranıyorlar üstüne üstlük yaptığımız eleştiride üstlerine alınmıyorlar. bazı insanlar neden eleştiriye kapalıdır hala anlamıyorum.