0

insanların agresifleşmesinin birçok nedeni olabilir. başta bir kere yaşadıkları ortamdan ve muhatap olduğu kişilerden kaynaklı olarak insan ister istemez agresifleşebiliyor. bunların dışında maddi sıkıntılar, hastalıklar, iş hayatı vb. şeyler de bu duruma neden olabiliyor.

0

insanların agresifleşmesinin birçok sebebi var. genellikle tahammülsüzlük ve sabırsızlıktan dolayı bu gibi durumlar ortaya çıkıyor. insanlar karşılıklı olarak artık birbirini dinlemiyor. arkadaş, dost, eş, kardeş kaybetme korkusu yokmuş gibi davranılıyor. aman boş ver deyip geçildiği için bu sorunlar ortaya çıkıyor. kimi insanların da farklı sorunları olabiliyor. mesela işsizlik, işsiz bir baba, bir eş, bir anne eve ekmek götüremediği zaman bakmak zorunda olduğu insanlar faydalı olup yetemediğini düşünür evde bu yüzden birçok kavga meydana gelir. ekonomik sıkıntılar, evde birçok huzursuzluğa sebep olur hatta bazı insanlar cinnet getirir ve kendi ailesine bile zarar verecek duruma gelir. sadece işsizlik değil. sevgisizlik, sevgi ortamında büyümeyen insanların bazıları insanların canı yanarken umursamaz onların yaptığı her şey kendisine zor gelir bu yüzden agresifleşir. kolaylıkla insana saldırırlar. hiç acımadan, usanmadan insanlara saldırırlar. insanlar bir de sürekli sosyal medya ve televizyondan birçok video izliyor, haber görüyor. bunlardan da etkilenip agresifleşen insanlar var. eskiden kitap okuma, gazete okuma, sinema gibi durumlar daha çok vardı böylece insanla başka insanlarla iletişim kuruyordu. sinir ve stres azalıyordu bu sayede de kafa rahat olunca sürekli bir agresifleşme durumu olmuyordu. agresif insanlar yaşadıkları durumlardan dolayı bu hale gelebiliyor. bence herkes biraz kafasını rahatlatmalı, yürüyüş yapmalı, spora gitmeli, bir sanatla uğraşmalı. eğer bunları yaparsa kafası daha sakin olur ve agresif hareketlere de gerek kalmaz.

0

insanlar bence ekonomiden dolayı agrestifleşti çünkü eskiden alabildiklerimizi şimdi alamıyoruz

0

birbirlerini i dinlemedikleri için agresif oldu bütün bu insanlar

0

insanlarda para yok, işsizlik çok, yoğun iş tempoları, stressli hayat şartları, ulaşımın pahalı olması, gıdanın pahalı olması, kredilerin kapalı olması, yakıtın pahalı olması, üstüne bir de hırsızlığın çok olması.

0

günümüzde insanlar mutlu değiller özellikle türkiyeyi düşünürsek çok fazla gruplaştırılan düşmanlaştırılan kutuplaştırılan insanlarımız var siyasi bi konuşmada her an birbirlerinin boğazına sarılacak gibi bi halleri var. ben bu kutuplaşmayı baştaki kişilerin üsluplarına bağlıyorum. onlar her halleriyle halka iyi örnek olması gerekirken tam tersi kötü örnek oluyorlar televizyonlarda birbirlerine laf sokan bağıran aşşağılayan siyasetçileri hepimiz görüyoruz dolayısıyla bunları savunan gruplar da birbirlerine düşman oluyorlar bu durum futbol fanatizminde de var ama siyaset kadar yoğun değil. daha sonra ise insanalr yaşadıkları sistemden memnun değil ekonomiden memnun değil çalıştığı ya da çalışmak zorunda kaldığı işten memnun değiller dolayısıyla bir hayatlarının olduğunu ve bu hayatlarının dünyayı gezme hayalleri varken ofis koltuğunda yittiğinin deniz kenarlarında dağlarda okyanuslarda olmak varken evinin caddeye bakan penceresinde oturmaktan memnun değiller. insan doğasından ne denli uzaklaşırda o denli mutsuz olur

0

insanlar neden agresifleşti,sanırım sürekli gelişen teknolojiler ,in karşısında insan beyni ve gücünün yavaş kalması,fabrikalarda insanın yapacağı işi makinalar yaparsa, okumak kolay sonrasında kendi branşınıza uygun iş bulabilme iş buldun kabul edilip edilmeme bu zaman zarfında siziarayacağız deyip amacsızca beklemen,iş buldun eve yakınmı değilmi uzaksa trafik stresi,geçen ay telefon aldın bu ay bir üst modeli çıkmış onu değiştirip üzerine para yettirme,evlilik masraflar düğün telaşı ev eşyası ,çalışmıyorsa evde çıkan kavgalar sorunlar.kendi ruhumuzun karmaşasından evdeki sorunlar iş stresi borçlar derken hiç tanımadığımız insan hafif çarpıp pardon dediğinde bütün öfkeyi o kişiden çıkarmak,,sanırım ne kadar ilerlersek o na yetişme hırsı ve çabasıyla bizde o kadar koşuyoruz.kafa ve beden olarak sürekli yoğun olunca gerginlik ve stret de had safhada oluyor böylece.

0

çok basit nedeni var aslında. insanların parası azaldı iş gücü arttı. daha çok çalışma daha az maaş. işten ayrılsa nereye gidip nerede iş bulacak yok. istediğini alamaz hale geldi. çünkü pazarların hali çok net ortada. istediği yere istediği zaman gidemiyor. çünkü mazot, benzin fiyatları bariz artmış durumda. arabasını oynatamıyor ki yerinden korkusundan. en azından biz öyleyiz. bu tarz hayat şartları zorlaştıkça stres arttı. agresiflik oranı da arttı normal olarak. insanları hayat mücadelesi çok yormuş durumda bence. 8 saat yerine 12 saat çalışıyor emeğini alamıyor. uğradığı haksızlıklar karşısında da çok yoruldu insan. bu yüzden en yakını kim varsa en ufak bir şeyine kızabilecek konuma geldi. ya da getirildi demek çok daha doğru olur bence.

0

insanların agresifleşmesinin en önemli nedeni geçim sıkıntısı aile derdi korku.türkiyede bu işler daha da zor.maaşlar az sebze meyve et bakliyat pahalı akaryakıt pahalı.elektrik su pahalı.ne yapsın addam agresif olmasında kafasında birsürü soru var kimbilir neler düşünüyor.gelin askeri maaşla çalışan irisini geçinmesini tartışalım.asgari maaş 2200 türk lirası.bu bütçeyi 4 kişilik bir aileyi göz önünde bulundurarak tartışalım.günlük 4 ekmek alsalar 5 tl ayda 150 tl yapar 2200-150 2050 türk lirası yapar.bu adam işe giderken toplu taşımayı kullanıyor gidiş geliş günlük 6 tl yapar ayda ise 180 tl ayrıca çocukları okula gidiyor onlarda toplu taşıma kullanırsa ayda 200 tl de onlara gidiyor.geriye kalan bütçe 1800 türk lirası yapar haftalık pazar alışverişi var 60 tl oraya gitse ayda240 tl yapar 1540 tl aylık kuru bakliyat ve kahvaltılıklar var onlarada 300 tl gitse 1100 kaldır.bunun vergisi hastanesi kdv si var.sigortası var.çocuklarının okul harçlığı var.doğalgaz-elektrik-su faturası var kaldımı para bir bakın bu adam agresif olmasında kim olsun şuanki türkiye yaşanaaz hala geldi.bir başka etken aile içi geçisizlik yanlış evlilik.

0

insanların çoğu ekonomik sıkıntılardan dolayı bu haldeler.gerçekten çok zor bir durum.iş sıkıntısı,çektiğin çileler ve aldığın çok az miktarda maaş.herkes ticaret yapma peşinde.bende kendi işimi yapmayı düşünüyorum.en iyisi kendi işini yapmak.az kazsnsan bile stres ve sıkıntı kalmaz.

0

aile ici huzursuzluk,ekonomik sorunlardan dolsyi artik insanlarda sabir tasini catlatmis durumda.

0

hayat şartları ve geçim sıkıntısı insanları bir hayli yormaktan yoğun iş temposu insanlarda stresi tetiklemek de insanlar arası iletişim gitgide yok olmakta komşunun komşuya selam vermediği bir zamanda herhalde tahammülü de olmaz ilişkilerin zayıflaması toplumun ahlaki değerlerinin yok olması anlamına da gelebilir insanlar birbirlerine saygı duymadan yalnız kendi çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda hoyratça bir yaşam sürmek de ben merkezli insan türü çoğalmakta komşuyu düşünmek eşi düşünmek çocukları düşünmek akraba hatta esnaf kardeşini düşünmek onları korumak kollamak gibi kavramlar zayıflamaya başladı herkes kendi mutluluğu kendi huzurunun derdinde böyle olunca insanlar gitgide agresif ve sinirli bir nesne dönüştü aileler çocuklara eğitim vermekte yetersiz kalıyorlar çocuklarda arkadaş akraba komşu anne baba sevgisi yok denecek kadar az olmaya başladı çocuklar ve ebeveynler teknolojinin esiri olmuş teknolojiden başka bir şey düşünmez olmuşlar gerekli eğitimi alınmayan çocuk saygı ve sevgi çerçevesinde büyümeyen çocuk karşısındakine tahammülsüz olacaktır arkadaşını �ncitme diyeceği yerde artık anneler çocuklarına sana vurana sende vur kendini koru niye öğütler veriyor oysaki iyi arkadaş edinmenin iyi dostluk kurmanın hoşgörüden geçtiği çocuklara öğretilme mekte trafikte çarşıda pazarda iş yerinde hep bir tahammülsüzlük hep hakaret hep bir küfür dolu sözler allah sonumuzu hayır getirsin

0

insanların bir suru sıkıntısı olmaya başladı ve hayat şartları çok zorlaştı. normalde teknoloji çağındayız ama yinede para kazanmamız çok zor herşey pahalı ve geçim sıkıntısı ortaya çıktı. suanda ülkede üretim yok ve o yüzden bizler herşeyi ithal ediyoruz sonrada herşey pahalı oluyor. üretim yok hep hazırlığa alıştık. ulkecek birbirimize katlanamiyoruz artık. çoğu hala torpille ışe giriyor .

0

hayat koşulları oldukça zor,okul stresi,sınav stresi yillara okuyup emek verip atanamamak,işsizlik,her şeyin dünya pahası olup maaşların kuş kadar olması,sabahtan akşama kadar çalışmak ama hakettigi parayi alamamak,bunlar disinda hastaliklar,sevdiklerimizin kaybı derken zaten gergin bir toplum olduk.çoğu kişi sevdiği işi yapamıyor çoğu kişinin bir işi bile yok.tum bunlar olurken iste yoruluyoruz,tükeniyoruz sabrimiz kalmiyor ne yazik ki.insanlarin birbirine tahammulu kalmamis.herkes hakli olmanin pesinde kimse anlamak icin dinlemiyor hatta cogu kisi dinlemiyor bile sadece konusmak sadece konusmak hakli cikmak butun amac bu olmus.tamam hayat zor evet sartlar gercekten zor ama bizlerde bu hayati birbirimize daha da zorlastiriyoruz.en azindan dinlemeyi öğrenirse bu millet bu kadar agresif olmaya bilir iletisimsizlik yuzunden,birbirimizi anlayamamak yuzunden daha da agresiflesiyoruz.ne kadar yorulsakda,gergin de olsak yine care bizde bir sekilde kendimizi desarj etmeliyiz.negatifligi gunun gerginligini uzerimizden atacak bize keyif veren her hangi bisey yapmaliyiz.zaten hayat oldukca gergin ve zor agresiflesip daha da zorlastirmanin bi mantigi yok diye dusunuyorum.

0

çünkü hayatlarımızda yaşadığımız olumsuz durumlar yüzünden bu hale geliyoruz. ben küçükken babam, annem, abilerim, ablalarım ve akrabalarım hepsi o kadar hayatım üzerinde söz sahibi oldu ki gerçekten bir yerden sonra heosinden nefret etmeye başladım. çünkü kimse benim düşünce ve isteklerimi umursamadı, bana söz hakkı tanınmadı ve ben onların istekleri yüzünden düşünceleri, tercihleri yüzünden çok çektim bu yüzden hep içimdeki iyi duyguları yok ettiler. şimdi de bana zarar vermiş her insana karşı aşırı dercede agressif biriyim. artık bana bişey dediklerinde hemen sinirlenip kızıyorum bağırıyorum katlanamıyorum onlara. çünkü onlar kendi elleriyle beni böyle yaptı. ve insanlr bu şekikde çocuklarının sinirlerini bozup onlardan nefret etmelerine sebep olarak sadece günaha girmiş oluyorlar. çünkü biz onları malı değiliz ki allah bizi onlara emanet diye verdi. kalkıpta emanete ihanet etsinler diye değil. be böyle yaparak aile içi iletişimi olumsuz yönde etkiliyorlar. çocuklr artık onların sözlerine gerek duymadan onlar olmadan kendi başlarına işlere kalkışıyorlar. sonra da başlarına kötü şeyler gelebiliyor, kötü yollara düşebiliyorlar. bu hep ailelerin suçu başka suçlu yok ben buna inanıyorum çünkü her şey ailede başlar. ne ekersen onu da biçersin demişler.

0

çok fazla sinir bozucu durum mevcut olduğu için böyledir belki de. örneğin ben eskiden agresif bir insan değildim fakat babamla yaşadığım olumsuz durumlar onun bana ve kardeşlerime karşı umursamaz sorumsuz ve kırıcı tavırları sabrımı zamanla yok etti. sonra bir de özel sektörde vasıfsız işçi olarak sekiz yıl çalışmam üstüne tuz biber oldu. dışarda görsem selam dahi vermeyeceğim sıkıcı itici beş para etmez insanlarla içerde ast-üst ilişkisi yaşamak, vasıfsız işçi olduğumuz için önüne gelenin ileri geri aşağılamasi ve yönetimın bu konuda hiçbirşey yapmıyor olması babamdan sonra kalan kırıntıları da tüketti. sabırsız arıza bi insan olup çıktım zamanla. insanı yaşadıkları bitiriyor. sabrını başına gelenler yok ediyor ve bu yüzden insanlar gittikçe daha da agresif oluyorlar. her açıdan sorunlarımız var elbette sürekli fakat tevekkul ve sabretme olayı birazda imanla doğru orantılı. insanlar eskisi gibi tahammül sınırları yüksek değiller.

0

insanlar günümüz koşullarında karşılıklı sahibi ve anlayıştan uzak bir iletişim halinde. bu da küçük sorunda, en üst düzeyde tepkiye ortaya çıkarıyor. bunun en iyi örneğini trafikte araç kullanan şoförü arasındaki hırs ve mücadele ile görebilirsiniz.birkaç saniyelik zaman kazanmak için insanların neredeyse birbirini üzerine çıktığını görebilirsiniz. bunun birden fazla sosyolojik sebebi var. eyüp seven insanlar o kadar otonom ve robotlaştı ki, duygularımızı hafif alıp tamamiyle maddi ve somut davranmaya başladık. bu da yalan tatsız tuzsuz bir hayat ve nezaketsiz insan ilişkilerine yol açtı.

1

insanların yaşam koşulları çok zorlaştığından artık çok agresifleşti. hayat şartları çok zor oldu. ayrıca yaşanan olaylar ve televizyon haberleri insanları daha agresif yapmaktadır. ayrıca kişiler arasındaki olaylarda artık dayanamıyor ve birbirlerine öfkeleniyor.

0

insanlar olur olmadık şeyler karşısında incir çekirdeğini doldurmayacak kadar basit şeyler yüzünden olaylar çıkarmaya başlamakta. neden bu kadar sinirli ve çabuk gaza gelir hale geldi bu insanlar. pek çok sebebi var aslında bunun. yoğun iş temposu veş yerinde yaşanan olumsuzluklar ve çözülemeyen problemler. bunların özel hayata yansıması sonucu özel hayatta da sıkıntıların artması ve insanların yorgun bir şekilde eve gelmeleri sonucu evde de yaşanan sıkıntıların katlanarak eklenmesi ile birlikte artık en ufak bir kıvılcım yeter hale geldi insanların birbirine karşı kötü ve kırıcı davranmaları için. çok çabuk sinirlenip hiç bir şeye tahammül edemez hale geldi insanlar. hem maddi açıdan yaşanan problemler hem manevi açıdan gelen sorunların çözülemeyerek devam etmesi gibi pek çok olay bu agresiflik durumunun ortaya çıkmasına neden oldu. sakin olmak gerekiyor. hemen her lafa bağırıp kızarak kimse bir şey elde edemez. kalp kırmak kötü söz söyleyerek konuşmak çok ama çok kolay. sakin olup ılıman yaklaşımla sorunların üzerine gidilmeli.

0

aslında bu durum her insana göre veya yaşanan olaya göre farklılıklar gösterebilir. acaba ne yaşandı neler olduda insanlar bu kadar agresif davranıyor hiçbir şeye tahammül edemez hale geliyor. acaba yorulduk mu artık yaşamak bize keyif vermiyor mu? sanırım bunları insan kendi içinde biraz sorgulamalı. birbirimize karşı ne kadar anlayışlıyız ounla ne kadar empati kurabiliyor karşımızdakine ne ölçüde hak veriyor veya karşımızdakini ne kadar iyi anlıyoruz ne kadar iyi tanıyoruz analiz ediyoruz bunlar oldukça önemli. sanırım biraz kendi bunalımımızdsn sıkıntımızdan dolayı karşı tarafa bunları yansıtıyorıçuz veya iletişim kuramıyor bazı durumları içimizde biriktiriyor ve sonra başka bir olayda birbirimize karşı bir anda patlıyoruz. birbirimizle konuşmadığımız içinde anlaşamamış oluyoruz ya da birbirimizin dilinden anlamıyoruz karşılıklı olarak belki. bu sebeplerden dolayı agrasif tutumlar sergileyebiliyoruz. bazen kızgın oluyoruz ve bu kızgınlığın hıncını karşı taraftan almaya çalışıyoruz. oysaki buna gerek yok. aslında insanlar birbirine karşı biraz anlayışlı olsa sorun çözülecek. biraz sakin kalmayı başarabilsek keşke konuşmayı iletişim kurmayı denesek empati yeteneğinizi geliştirmek, karşımızdaki insanında haklı olabileceğini kabul etsek sorun çözülecek ama öyle olmuyor malesef bazı insanların genel yapısı böyle olduğu için sinirli oldukları için agrasif tutum sergileyebilirler. bazı insanlar olaylara durumlara göre öfke kontrolü sağlayamayabilir ve agrasif tutum segilerler yani bu kişiden kişiye ve olaya göre değişkenlik gösterir. ama her insanın içerisinde muhakkak tepki göstereceği bir şey vardır.