0
0

empati kurulmaz, yapılır. empati yapmak kendinizi başkasının yerine koymaktır. örneğin bir arkadaşınızın yanına gittiniz ve sizi başından savdı, bu duruma çok üzülürdünüz değil mi? fakat bir de onun açısından bakın olaya: yarına yetiştirmesi gereken, yoksa patronun azar işiteceği hatta belki de işini kaybedeceği çok önemli bir işi var önünde. bu yüzden bir insanı yargılamadan önce empati kurarak onun düşüncelerini anlamak, dünyaya ve olaya o kişinin gözünden bakmak gerekir.

0

empati kurmak karşımızda ki insanın duygularını ve davranışlarının nedenini anlamaya çalışarak o insan gibi düşünmeye uğraşmaktır. bir başka insanın yerine kendinizi koyabildiğiniz sürece empati yeteneğinizi geliştirmiş olursunuz. herkeste olması gereken çok ihtiyaç duyduğumuz bir özelliktir. ama maalesef insanlar empati yapmayı bir türlü beceremiyor ve bunun yerine sürekli yargılama yapmayı tercih ediyorlar.

0

empati kurmak, kendini karşısındaki insanın yerine koymaktır. karşındaki kişinin yerine veya yaşanan bir olay sonucunda kendini oraya koyarak olayları düşünmektir.

0

empati kurmak karşınızdaki insanı anlamak kendinizi onun yerine koymak anlamına gelir. örneğin, bir kişi herhangi bir davranışta bulunduğu zaman bu davranış karşı tarafı üzen veya kıran bir durum ise, karşı tarafın yerine kendinizi koymaktır. yani gerek bu hatayı yapan kişinin kendini onun yerine koyması gerek bu hataya maruz kalan kişinin de bu hatayı nasıl yapmış olduğunu ben olsan ne yapardım gibi soruları doğuran sistemdir. empati kurma özelliği her insan da yoktur. empati kurmak birini anlamaya çalışmaktır onu kendi yerine koyarak ben onu yerinde olmuş olsam ne olurdu diye bir olayın tersini düşünmektir. herkesin empati kurmaya sahip olması gerekir çünkü birbirimizi anlamak için empati oldukça önemlidir.