0

her kötülüğün içinde bir iyilik vardır ne bela geliyorsa bir sebebi vardırbir iyiliği vardır elbetteki

0

kesinlikle her kötülüğün içinde bir iyilik vardır

0

iyiliğin kimin yaptığına göre değişir.sana uzak birinden gelen iyilik bir düşündürür insanı çünkü günümüzde maalesef her şey çıkar için. bu tür iyiliklerde kötülük de çıkabilir. her kötülüğün içinde iyilik vardır denmesi bence her şerde bir hayır vardır cümlesine çıkıyor ki bence bu doğru. bize o an kötü gelen şeyin sonu güzel olabiliyor.o kötülüğün sonunda daha güzel iyilik mutluluk olabiliyor.

0

her iyiliğin içinde bir kötülük vardır ya da her kötülüğü içinde bir iyilik vardır diye düşünmek yanlıştır. çünkü bizim hayır bildiğimiz işlerde şer, şer bildiğimiz işlerde hayır vardır. bunu allah bilir.

0

olabilir açıkcası bunu enine boyuna düşünmek lazım yapılmış oalnbşr iyiliğin içerisinde aslında kötülükte bulunabilir be siz bunu iyilik olarak değerlendirirsiniz yani öyle olduğunu sanırsınız ancak belki de kötülük için yapılmıştır yani bir iyiliğin içerisinde kötülük varsa bile belki de böylesi hayırlıdır veya tam tersidir bunu bilemeyiz. her kötülüğün içerisinde belki istemeden de olsa bir iyilik bulunabilir. karşınızdaki kişi size kötülük yapmıştır ve istemeden belki bu yapmış olduğu şey sizin iyiliğinize iyi olmanıza yarar. buda olabilir bu yüzden evet böyle bir durum mümkün. veya hayırlısı böyle olabilir nasıl her şerde bir hayır he hayırda bir şey bulunuyorsa buda o hesap böyle de mümkün olabilir diye düşünmekteyim.

0

''her şerde bir hayır, her hayırda bir şer vardır.'' mutlaka öyle bence. bazen iyi diye düşündüğümüz şeyler bir bakmışız kötü. bazen kötü diye düşündüğümüz şeyler bir bakmışız iyi. şer ve hayrı ancak allah bilir bu yüzden baştan karar vermemek gerekir. şerrin de hayrın allah tarafından geldiğini kabul edip sabretmek gerekir.