0

kendini konunun kendisi olan kişinin yerine koymaktır.

1

ben şimdi çok açıklayıcı olucam diyelim sen yere düşdün bende sana güldüm bir büyüğümüz geldi benim güldüğüm gördü bana biraz empati kur der yani kendini onun yerine koy sen düşseydin ne olurdu o sana gülermiydi ve bunu en çok okullarımızda ve başka yerlerde öğretmenlerimiz ve insanlar söyler ögretmenlerin kullanma sebebi okulda çok dalga geçildiği icin kendimden yola çıkayım ben mehmet diye bir arkadaşım var ve ona inek diyoruz ve öğretmen bunu duyunca bize biraz empati kurun diyo bizde empati kurup dalga geçmeyi bırakmıyoruz yine dalga geçiyoruz komik oluyo sonra ona bişeyler alıp gönlünü alıyoruz.

1

baskasinin yasadigi bir durumu kendimiz yasamis gibi dusunup kendimizi o kisinin yerine koyup hissedip anlamaya calismamizdir.keske herkes yapabilse bu kadar iletisim sorunu olmaz ama malesef herkes empati kuramaz.bazi kisilerinde olmasi gerekenden fazla empati gucu gelismistir o insanlar icinde zor bir durumdur her seyden cok etkilenip cok fazla bir seyler hissedip yasarlar.

0

bir başkasının içinde bulunduğu durumu, kendiniz yaşıyormuşsunuz gibi düşünüp, bir nevi kendinizi onun yerine koyup düşünmektir. amaç o kişinin ne hissettiklerini anlamaya çalışmaktır.