0

ben bazen sadece sarımsağı ortadan ikiye bölüp saçıma sürüyorum bazen bakım yağlarımla karıştırıyorum öyle sürüyorum masaj yapıyorum güzelce kan dolaşımı için de .. sinameki otu almıştım bir keresinde aktardan onu da bir tutam aldım koydum küçük tencereye içine de biraz su ve bir taşım kaynattım süzdüm o şekilde saç diplerime döktüm.. gerekirse fısfıs başlıklı bir kabın içine de doldurulup sıkılabilir diplere .. bunun dışında aktarlardan bazen direk saç bakım yağı alıyorum .soruyorum öyle bir karışım var mı diye ki genelde oluyor zaten sorduğunuzda söylerler markası farketmiyor ben bir çoğunu kullandım . sadece alerjiniz vs bir şey varsa bir küçük yerde deneyin deriniz üzerinde ona göre uygulayın. benim hiç yoktu mesela . onun dışında eczanelerden alıyordum bemiks ampül onun 1 şişesini kırıyordum bir kabın içine ve yumurta sarısı bir adet . karıştırıp saça uyguluyordum . dilediğim kadar bekletiyorum yalnız en az 1 saat kadar ..

0

elma sirkesini yumurta akiyla karıştırıp maske yapabilirsiniz saça sağlamlık ve parlaklık kazandırır. isırgan suyunu son durulama suyuna ekleyebilirsiniz. şampuanlara elma sirkesi eklemek kepek için birebir, yılan yağı eklemek köklere iyi geliyor. banyodan bir saat önce sarmısak suyu sürmek sıklaştırır. karanfili cam kavanozda suya bırakıp bir gece karanlık yerde bekletip suyunu saça sürüp taramak yine sıklaştırır. hint yağı kullanabilirsiniz. badem yağı da faydalıdır. sık sık muz ve mantar tüketimi de saça iyi gelir.

0

saç bakım kürlerinden bildiğim ve en basit olanı zeytinyağı ile saç köklerine masaj yapmak. elma sirkesi ve yumurta akını karıştırıp maske kıvamına getirerek saçlara uygulamak. jelatinle kapatıp biraz bekletip daha sonra yıkamak. bu maskeler saç köklerini besliyor ve saçın güçlü uzamasını sağlıyor.