1

türkiye'de engelli vatandaşlarımıza yönelik uygulamaların yeni yeni hayata geçirilmeye başlandığı bir dönemdeyiz.eskiden hiç yoktu.. şimdi görüyoruz ki, gördüklerimden yazacağım,
avmlerde ya da işyerlerinde engellilere yönelik tuvaletler yapılmış..
engelli asansörleri var metrolarda ya da köprü ve geçitlerde.. ama bunu biz zihin engelli insanlarda özellikle metrolarda çok rastlıyorum, yüryen merdivenleri kullanmak yerine bunlara hemen koşturuyorlar ve onlara engellilere mani oluyorlar.
yollardaki isimlerine ne deniliyor bilmiyorum ama bizim buralarda kaldırımlarda var.. kaldırımda sarı renkte çizgili görme engellinin bastonuyla takip edebileceği işaretli kısımlar.
engelliler için kaldırımlarda ya da yüksek girişli dükkanların önlerinde rampalar var..
bazılarını çok dik bulsam da.. yine de güzel gelişmeler bunlar..
engelli otoparkları son anda aklıma geldi..
buralara bir de zihin engelliler park etmese iyi olacakta.. arada görüyoruz.. adam yer bulamıyor geliyor burayı gasp ediyor.

0

türkiyede çoğu şeyi atladığımız gibi bu durumda da maalesef bazı şeyleri göz ardı ediyoruz. türkiyede maalesef engelli dostlarımıza yeterince imkan tanınmıyor. engelli dostlarımız çok fazla zorluklarla mücadelesi bulunuyor. en basiti mesela metrolardaki asansörler. engelliler için yapılan bu asansörleri maalesef engelli dostlarımızdan çok bizler kullanıyoruz. maalesef geçenlerde gördüğüm bir fotoğraf bunu çok iyi anlatıyor. fotoğrafta asansöre binmek isteyen bir engelli dostumuz maalesef bizim gibi sağlıklı insanlar tarafından hakkı yenilerek bekletiyorlardı. bu gerçekten geldiğimiz acı noktanın en kötü halidir.

0

"engelli" demek gelmiyor içimden..
o güzel insanlara yapilan yaptırımlar çok yetersiz, kaldırımlara parkedilen araçlara hic bisey yapılmıyor.
son zamanlarda ozellikle toplu taşıma ulaşımı konusunda gündeme gelen haberlerde cabasi.
engelsiz bir yaşam için, engelleri aşmamız gerek!
unutmayın; her birey engelli adayıdır.
saygılar
sir türk

0

hiç bir şekilde yeterli bulmuyorum. ülkemizde engellilere engel bizleriz.