1

aslında hem okuyan hemde gezen bilir herkes bilgi alanında farklılık gösterir.

0

okuyan bilir tabi gezen gezer gorur ama okuyan bilgi saybı olur

0

bence bu sorunun cevabı çok okuyan kişinin okuduğu kitabın içeriği ve çok gezen kişinin de gezdiği yerlerin yeni bilgi katabilecek düzeyde olup olmadığıyla ilgilidir. eğer eğitici ya da hayatla ilgili öğütler veren bir kitap okuyorsanız bu size çok şey katar. aynı şekilde yeni bir şeyler öğrenebileceğiniz bir mekanı ziyaret ederseniz bu da sizin genel kültür anlamında bilgiler edinmenizi sağlar. eğer bu soruyu eğiticilik düzeylerinin eşit olduğunu varsayarak cevaplarsak bence çok gezen daha çok bilir. çünkü bir şeyi okumakla anlayamadığımız yönlerini birebir gördüğümüzde daha iyi bir şekilde kavrayabiliriz.

0

çok gezende bilir ama çok okumayıda göz ardı etmemek gerekir çok gezersek herşeyi öğrenmiş oluruz ama çok okursakta kötü olmaz son tahlilde çokta okusak olur çok gezsekte sorun olmaz

0

çok gezen mi bilir, çok okuyan mı diye bir tabir vardır. tabii bunun kesin bir sonucu yoktur. bana göre çok gezen daha çok bilir. çünkü google'dan mesela, mersin'in tarihi ile ilgili birkaç şey okuduğunu zaman aklımızda kalıcı olmaz. fakat bunun mersin'e gidip birebir görerek yaşayarak orayı hissederek gezersek, mersin'le ilgili bilgilerimiz daha kalıcı olacaktır. bu örnek hemen hemen her ülke her şehir için verilebilir. çünkü okuduğunuzda tabii ki aklınızda birkaç şey kalır, fakat gidip gördüğünüz de gördüğümüz yaşadığınız olayları unutmanız çok daha azdır. bu yüzden bence çok gezen daha çok bilmektedir. fakat gezmek tabii ki para isteyen bir şeydir ve ekonomik durumu iyi olan insanlar gezebiliyor sadece. kenara üç beş para atıp senede bir iki şehir görebilirsiniz. bunun dışında sürekli gezmek için çok yüksek miktarda maaşımızın olması gerekmektedir.

0

çok okuyan mı bilir yoksa çok gezen mi diyorsunuz. tabikide çok gezen bilir. çünkü gezen görür birebir yaşar orayı okuyan okur sadece hayal olarak.

0

hem okuyan hem gezen bilir. benim düşüncem budur.

0

okuyan daha çok bilir çünkü her hangi bir yerde bişeyi merak ettiğimizde kaynaklardan araştırıp öğreniriz.