0

aslinda birseyi kucuk diye hor görmemek gerekiyor. dusunsenize yolda bir koseye biri cop atmis. dersiniz ki ufacik birsey... o yoldan gefen baska biri onu goruyor. kendi copu varsa o da atiyor oraya. bir sonraki bir sonraki derken baya cop birikmis, dag olmus o cöp. ya da ayni durum para biriktirirken. 5 kuruslari hep hor görürüz degil mi. halbuki cebimizdeki o her 5 kurusu kutuya (kumbaraya) attigimizda belli bir zaman sonra nasil da yuksek bir miktar pars cikiyor. önemsemedigimiz bir paraydi hani. :) yani atasozunun anlatmak istedigi birseyi ufak diye bosvermeyin. yeri gelir o ufacik damla sizin bogulmaniza neden olabilir. ;)

0

herhangi bir şeyin miktarı az olabilir .fakat biz o şeyi atmayıp biriktirirsekbelli bir zaman sonra açık baktığımızda beklediğimizden daha olabilir.kumpara buna en iyi örnektir.

0

damlaya damlaya göl olur atasözünün anlamı, büyük bir oyuk düşünün buraya su doldurmanız gerekiyor sizin belli bir ağırlık taşıma kapasiteniz var günde 10000 lt yi bir kerede boşaltıp kendinizi yormuş olursunuz onun yerine. saate 100 lt suyu yavaş ve rahat taşıyıp boşaltırsanız dha rahat dolar ve sonuç olarak o oyuğu doldurmuş olursunuz. istediğimiz şeyde oyuğu doldurmakdeğilmiydi?.

0

küçük şeylerin önemini bilmemizi, onları çarçur etmemizi, küçük şeyleri biriktirerek büyük varlıkların oluşabileceğini anlatıyor

1

damlaya damlaya göl olur tabiri genelde bir iş yapıyorsak o işte sabretmemizi söyler veya bir şey biriktiriyorsak onun birike birike çoğalacağını ifade eder

1

damlaya damlaya göl olır sözünün anlamı sen bir kenera bir miktar para biriktirmeye başlayınca sen ufak ufak az az biriktirisin ve uzun zamn sonra baya çoğalır ve böylelikle damlaya damlaya çoğalır yavaş yavaş.

2

damlaya damlaya göl olur, atasözünün açıklamasını sorumani sitesinden kazanç elde ederken bulabilirsiniz. :)

1

yani yaptığın işin küçüklüğünü, azlığını çok önemseme sen yapmaya devam et o birikir büyür, çoğalır demek istiyor.

1

illa para biriktirmek için büyük bir paraya gerek yok az az olsa da zaman geçtikçe çoğalır.