1

aynen öyle çok güzel bir soru şu anda dünyada kullandığımız ve yaktığımız ateş yeryüzüne çıkana kadar 7 su ile yıkanmış olarak çıkmıştır yani bu dünyadaki ateşin diğer dünyadaki ateşin yedide biridir çünkü diğer dünyanın ateşi bu dünyanın ateşinden 7 kat fazla ısısı ve alevi vardır onun için elimizden geldiği kadarıyla hep doğru yolu seçmemiz gerekir cenneti kazanmak için ve cehenneme girmemek için hep iyi olmamız gerekir doğru yolda yürümemiz gerekir allah'ın varlığına birliği'ne allah'ın emrettiği gibi yaşamak kötülükten kaçmak gerekir kimsenin arkasında dedikodu yapmamak yani gerçi insan ne kadar da günahım yok desene insanlar durmadan günah işleyen varlıklardır onun için rabbim hepimizi affetsin ve hepimizin cennetine ve cemalini nail eylesin hz muhammed'i bize şefaat eylesin.

0

bu konuda çok haklısınız kesinlikle rabb'im sizleri de beni de ve hepimizin tüm sevdiklerini de cehennem azabından kabir azabından dünyadaki araplardan korusun ve muhafaza buyursun rabbim bizi yanlış yapmaktan korusun günaha düşmekten korusun nefsimize bir lahza olsun bizi baş başa bırakmasın...

1

vala aynen öyle bir saat önce elimi sıcak suda azıcık yaktım da canım nasıl acıdı. cehennem ateşine nasıl dayanabiliriz hiç bilmiyorum. günahsız insan su devirde zaten yok denecek kadar az bence. hatta hiç yoktur. herkesin küçük büyük günahı var. allah yardımcımız olsun öteki tarafta.

1

bu sözü daha önce duymuştum. çok anlamlı ve duygulandırıcı bir sözdür. insanların bu sözden ders almaları gerekiyor. biz et parçalarından ibaretiz. daha bu soğutulmuş dünya ateşine 1 saniye dayanamıyoruz, peki dünya ateşine benzemeyen karanlık cehennem ateşine nasıl dayanacağız? rabbim günahlarımızı affeder inşallah.

1

allah herkesi cehennem azabından korusun. onun için ibadet ve inanç şart.