0

bayramların vazgeçilmezi olan kolonya, etil alkol ş saf su ve esans birleşiminden oluşan bir çözeltidir. etil alkol seviyesine göre derecelendirilir. eskiden tıp alanında kullanılmaktadır. daha sonra esaslar eklenmiştir. değişik kokular türemiştir. günümüzde bayılan insanları ayıltmak için kullanılmaktadır. bugünkü kullandığımız kolonya şekli 1709 yılında italyan giovanni paola feminist tarafından üretilmiş bulunmaktadır. eskiden de kas eklem ağrıları ağız çalkalama diş ağrılarında kullanılmaktadır. kolonya içildiği zaman kör yaptığını duymuştum. bu da burada bir dipnot olsun.

1

misafirliklerde büyüklerin ellerinden küçüklerinde başlarından dökülen alkollü sıvı, bazen de kokulu sıvı mı desem... iyi bir limon kolonyası gerçekten ferahlatıcıdır ama.. bazı insanların kolonyaya allerjisi de olurmuş.. tarihte ilk almanya'da köln şehrinde yapıldığı biliniyor.. her zaman işe yarar.. sinek ısırdı ısırık yerine sür.. hele kaşıya kaşıya kanarttıysan o verdiği tuhaf yanma hissi kaşıntıyı geçirir ya müthiştir..severim..

0

her kolonyanın içinde mecburi olarak kullanılması gereken üç temel öğe vardır. bunları; su, atil alkol ve yapılacak malzemenin aromasına göre seçilecek esanstır.