0

tuz çözücü bir etken olduğu için buzu eritir.

0

kimyada saf suya eklenen maddeler suyun donma ve kaynama noktalarını değiştirir. örneğin suya tuz eklenirse yaklaşık 104 derecede kaynar ve 0 derecenin altında donar. donma sıcaklığını 0 ın altına düşürmek için yollar tuzları. buzlanmayı önleyerek kaza oranlarını düşürmek için.

0

tuz suyun içinde şeker gibi erimez tuz buzun içine girince onu çözer. tuz kaldığı halde buz eriyerek oluşan tuzlu suyun erime noktası saf sudan daha düşük olduğundan buz hızla şekil değiştirir. buzlu yollara tuz dökülünce tuz önce buz ile çözümlenir. oluşan çözeltinin donma noktası düşük olduğu için de sıfır altında bile donmasi zorlaşır.

0

çunku tuzlarin buzlari eritmesi icin dokulmektedir yollara. karin yogun oldugu bolgelerde yasamin daha kolay hale getirilmesi icin dokuluyor.

0

kış aylarında şehirlere kar yağdığı zaman belediye veya karayolları araçları ile karlı yolları açmak için tuz dökerler. bunun nedeni tuz kar daha çabuk erittiği için yapılır.

0

buzlu yollara turz dökülmesinin sebebi yollar kaygan olduğu için bunun en az seviyeye azaltılması için dökür böylelikle eriyeceği için kazalar azaltışmış olur