0

vallahi ikisini de çok ayrı severim. okuduğum bir kitabın filmini izlemeye bayılıyorum. önce kitapta hayal ediyorum sonra izlerken sahneleri kendi hayalimle kıyaslıyorum. bazen de önce filmi izliyorum izler izlemez bir de kitabını alıp okuyorum ve bu defa izlediklerimle kıyaslıyorum. mutlaka kitapla film arasında farklılıklar oluyor ve o farklılıkları bulmayı seviyorum. kitabını okumanın tadı ayrı, filmini izlemenin tadı ayrı. ikisini de seviyorum.

0

kitap okumaktan nefret ederim hayal kurmak o anlatini canlandirmak karakter yaratmak o kadar zor geliyor ki artik.hazir yaratilmislari var ve film yapimlarini da izlemek ayri bir zevktir hem gorus hem duyma aktiviteleri gerceklestigi icin.kesinlikle filmi bir adim onde buluyorum.tek sikinti kitap kadar ayrintili olmuyor olaylar hatta bazen bazi olaylar hic gerceklesmiyor filmde.bu yuzden filmi izleyip begenen kisiler daha ayrintili sekilde kitabi okuyabilir zaten filmde bazi kisileri gordukleri icin yoktan bir karakter canlandirmalarina gerek kalmaz kafalarinda bu da oldukca ugrasli biir efordan kurtulmak anlamina gelmektedir.

0

kitap okumak kesinlikle bir film izlemekten daha iyidir ve katkısı daha fazladır.bir filmde başkasının kendisine göre uyarladığı insanları,mekanları,görüntüleri görürsün.bunun yerine kitabı okurken hepsini kendin hayal edersin,istediğin kişiyi,mekanı özgürce seçersin ve bunlar sadece kendine ait olur.bir filmde herkesle aynı şeyi görüp duyarken kitabı okurken hayal ettiklerin sadece sana aittir ve orada başkası olmaz.bundan daha güzel bir şey olabilir mi?

0

tabi ki kitap.vermek istenilen duyguyu mesajı filmle bir yere kadar alabiliyorsunuz.500 sayfalık bir kitap 2 saate sığdırılıyor.çoğu sahnesi es geçiliyor.okuyun ve bambaşka dünyalara yelken açın.