2

işsizlik maaşı almak için hizmet süresi bitmeden önce kesintisiz bir şekilde 120 gün yani 4 aylık kesintisiz sigorta primi ödenmiş olması gerekmektedir. ayrıca totalde de son üç yıl içerisinde de 600 günlük sigorta piriminin yatırılmış olması gerekiyor.

1

bildiğim kadarıyla kardeşim en az 2
yil falan çalışma günün ve sigortan olmasi lazım. zaten kirk delikten geçirirler.o yüzden hiç gerek yok yani işsizlik maaşına.

0

oncelikle eski yasay gore is yerinden istifa ederek ayrilmamak gerekiyor istifa edip ayrilirsak o maasi alamiyorduk ama suanki yasaya gore istifa etsekte hakliysak bu maasi alabiliyoruz duzenli maas odenmemesi yillik izin kullanamama bayanlar icin dogum evlilik gibi sebepler goz önüne alinarak bu maasi calistiginiz surenin derecesibe gore 6 ay ile 9 ay arasında bu maasi almaniz mümkündür

0

saçma sapan. vermemek için ellerinden gelen engeli koymuşlar. mesela son bilmem kaç ay sigortanın yatmış olması gerekiyor ya. hah işte bir gün eksik olsa o ana kadar bir fiil çalışmış olsan da yine olmuyor mesela. yeter bence bu saçmalık.