0

çatışmalı ortamlardan kaçınmalı zihninde eğer seni ne yaparsan yap meşgul eden sorunların varsa önce bunları gidermeye çalışmalısın daha sonra ise mümkün mertebe dış uyaranlardan mümkün olduğunca uzak bir yerde bu kendi odan olabilir veyahut da bir kütüphane olabilir ders çalışmalısın ayrıca eğer bir gece evvelinden uykusuz isen bu da ders çalışmada odaklanmanı olumsuz yönde etkiler beslenmene dikkat etmelisin açıkçası seni ders çalışırken fiziki ya da psikolojik olarak hiçbir şeyin etkilememesi gerekir bunlara dikkat edersek odaklanma sorununu çözeriz bir de odaklanmaya olumsuz etki eden bir şey daha vardır o da insanın ders çalışırken acele etmesi yani hem ders çalışıp hemde sınavla ilgili sınav sonrası ile ilgili elde edeceği sonuçla ilgili hayal kurmasıdır bu da insanı dersten koparır sabırlı bir biçimde her gün bir plan koyup o plana sadık kalarak insan başarılı olur tüm ders çalışan arkadaşlara başarılar diliyorum.

0

bence dikkat edilmesi gereken en önemli konu ders çalışırken kesinlikle telefonunuzu kendinizden uzak tutun ve mümkünse sessiz modda tutun çünkü gelen bir mesaj bile tüm dikkatinizi dağılmasına sebep olabiliyor ayrica ortamın sakin bir yer olması gerekiyor kalabalık bir ortamda ders çalışmak verimli olmaz çalıştığınız ortamda dikkatinizi dağıtabilecek resim ve benzeri gibi şeyler olmaması gerekir bu şekilde çalışmanızdan daha fazla verim alabilirsiniz

0

evet odaklanmasprunu yaşayanlar için bazı önerilerim olucak. çalışırken çoğu zaman aklımızda başka şeyler olur yani kafamıza taktığımız veya düşündüğümüz başka şeyler olduğu için de normal olarak konsantre olamayız ve o an başka şeyler düşünmeye devam ettikçe de ne okuduğunuzu anlarız nede karşımızdaki kişinin anlattığını anlarız. bu bakımdan zihniniz boş olmalı ve birşey düşünmeme iz gerekir yani okuduğunuzu anlamak için veya karşınızda ki insanı dinlemek için tamamen dediklerine kulak asmalı veya okuduğunuzu anlamaya çalışarak yani kafanızı oraya vererek anlama yoluna gitmelisiniz. beyni çok da yormamak gerekir mesela uzun saatler çalışıyorsanız eğer biraz ara verip beyni dinlendirmeniz gerekiyor. veya verimli olmadığınızı düşündüğünüz an bırakın defteri kitabı kafanızı zihninizi dinlendirin. belki biraz uyku iyi gelir. bir de akşam vakti yatmadan önce çalışılan ders veya her ne ise, daha akılda kalıcı oluyor çünkü yattığınız zaman beyin onu ister istemez tekrarlıyor. sabahlayıp ders çalışmaya çalışan insanlar var ancak bu çok yanlış bu aksine sizde ki verimi düşürür ve algılamanızı zorlaştırır. bir süre sonra beyin algıları kapatıyor ve okuduğunuzdan hiçbir şey anlamaz hale geliyorsunuz gece çalışmak sessizlik açısından belki iyiy olabilir ama uykusuzluk açısından hiç iyi değildir çünkü verimli uyku almakta konsantre için çok önemlidir. beynin dinlenmesi yorgunluğunu gidermesi gerekir. çalışmalarınızı sabaha karşı yapmamanızı öneriyorum. odaklanma sorunu yaşıyorsanız eğer o an odaklanamıyorsanız boşuna çalışıp beyniniz daha fazla yormayın bırakın anladığınız zaman alın elinize kitabı yoksa boşuna okumanın kimseye bir faydası olmuyor yani zihninizi boşaltın ancak bu şekilde başka şeyler düşünmeyecek o an o yaptığınız şeye konsantre olarak odaklanma sorunu yaşamazsınız.

0

bence ders çalışırken sessiz ve sakin bir ortamda çalışılmalı herkesten gürültüden uzak bir ortam yaratmalı ve orada ders çalışmalıyız çünkü ister istemez dışarıdan gelen bir etken bizim dikkatimizi dağıtır ve o derse kendinizi veremeyiz. bunu önlemek için de ayrı bir odada rahatınızı olacak şekilde ders calisirsak derse kendimizi daha iyi veririz.