1

özel sektörde çalışan biri olarak genel durumu söyleyecek olursam mutlu değiller. herkes şikayetçi. bu hafta siyasetçilerden biri çıkmış hesap yapıyor. 5 kişilik bir aile her öğün simit çay yiyerek ayda 900 lira harcar, 1120 lira cebine kalır asgari ücret alsa bile diyerek. zaten başka bir şey neden yiyelim ki? yemeyi geçtim, giyinme, barınma, fatura masrafları bu kadar basit bir hesapla nasıl görmezden geliniyor.
eskiden insanlar özel sektörde çalıştığında çok güzel paralar alırdı, artık asgari ücretle iş bulan sevincinden kırk takla atıyor. nasıl mutlu olabilirler ki?

0

maalesef ki artık günümüzde özel sektörde çalışmak o kadar zor ki o kadar aşırı şekilde şartları var ki çalışma saatleri var ki yani insanları gerçekten de çok bunaltıyorlar ve strese giriyor insanlar.o yüzden gerçekten özel sektörde çalışmak türkiye'de çok kötü bir şey.mesela ablam tıbbi sekreterlik okudum ama şimdi hiçbir şekilde iş yok be ne yapıyor özel sektörde çalışıyor 3 seneden beri özel sektörde çalışıyor bir iş bir şekilde devlet hastanelerinde veya istediğimiz yani hadi bir iş bulamadık.kpss'ye giriyor artık aşırı şekilde zorlaştırıyor ki hiçbir şekilde atanma oranları yok. keşke daha fazla açılsa.en azından kpss soruları birazcık daha kolay olsa ve atanma oranları bir çık birazcık daha fazla olsa artık insanlar gerçekten de atan burunları birazcık düşecek ve özel sektörde çalışmak zorunda kalmayacaklar. özel sektörde çalışma koltuğu çok fazla zor. hisseli özel sektörde sabah 8 akşam 7 olarak çalışıyorlar insanlar.bir devlet memuru olarak çalışan hak değil yetti artık sabah 9 akşam 5 olarak çalışıyorlar.tek farkları bu ne çok iyi şartları devlet memurlarının devlette çalışanların yani. işte o yüzden özel sektörde artık türkiye'de çalışmak çok zor keşke atan boranlar birazcık daha daha fazla olsa da insanlara tansa bu kadar aşırı şekilde çalışmak zorunda kalmasınlar.günde neredeyse 200 tane 300 tane hasta bakan insanlar görüyorum özel sektörde de cumartesi pazar özellikle de cumartesi günleri yarıya kadar çalışıyorlar hiçbir şekilde hak etmiyorlar bence. neden devlet memurları gibi cumartesi pazar günü de tatil oluyor bunu anlamıyorum neden bu kadar aşırı zorlaştırıyorlar onu da anlamıyorum insanlar sanki hoşlarına gidiyor.o yüzden gerçekten türkiye'de özel sektörde çalışmak oldukça çok fazla zor insanlar çok yoruyorlar artık çoğu insan. insanın artık intihar derecesine geliyorlar. keşke birazcık daha tam oranları yüksek olsa bu kadar en azından özel sektörde çalışanlar çok fazla olmayacak.en azından insanlar çok aşırı bir şekilde yorulmazlar ve kendi ailene çocuklarına herkesi bakıda yaralar özellikle hafta sonları insanlar evlerine gidemiyor uzakta olanlar.

0

bence mutlu olduklarını düşünmüyorum özellikle özel sektör için.

0

sıkıntılı bir dönemdeyiz sanmıyorum mutlu olduklarını

0

hiç bir özel sektör çalışanı mutlu değildir hep aldığı paranın az olduğunu düşünür ama asğari ücretli kişinin halini bilemez hep daha fazlasını ister ama çalışan işçiler hep daha çok para kazanan üst düzey yöneticiler

0

türkiyede birçok özel sektörde çalışan insan var neden özel sektörde çalışıyorlar çünkü kpss puanları çok yüksek ve sevlet çok az bir sayıda atama yaptığı için ve mezun sayısıda fazla olduğu için özel sektöre giriş yapmak zorunda kalıyorlar. tabikide özel sektörde çalışanların mutlu olup olmadığına kesin bişey diyemeyiz adam işini seviyordur ve kolaydır adam mutludur ama başka biri işini sevmiyordu işe zorla gidiyordur iite o adam mutsuzdur.

0

tabiki de değiller, çünkü devlet garantisi yok maaşları çok az, çok fazla ve ağır şartlarda çalışıyorlar, izinleri çok az, törelans gosterilmiyor, ve bu ekonomik krizde geçim sıkıntısı yaşıyorlar insanlar, maaşları nasıl yetsin, nasıl mutlu olsunlar, asgeri ücret alanlar hiç mutlu degildirler, çok sıkıntılı bir durumdayiz, devlet acilen el atması lazım, yoksa gidişat pek iyi değil, ilerleyen zamanlarda daha çok kötüleşicek bu durum, yapılan zamlar geri alınması lazım, asgeri ücreti en az 2500 yapmaları lazım.

0

türkiye'de özel sektörde çalışan insanların çoğu bu kriz ortamında kan ağlıyor resmen işverenler iş olmadığı için maaş göremiyor çoğu yerde işçileri çıkarmak zorunda kalıyorlar aslında çoğu işyeri fazla zarar etmediği durumda bile işçilere hemen çıkarıyor şey olduğunda insanların kanını emen bu insanlar bir dakika için boş oturmasını tahammül edemiyorlar

1

türkiye de özel sektör çalışanlarının çoğu malesef ki gibi mutlu değildir. bir çoğu kullanılamaya mahkum bir şekilde çalışıyor. sadece işlerini yapmaları değil her şey beklemiyor. en çokta patronların egolarını tatmin etmeleri gerekiyor.

0

yaptığı işe göre değişir adam mühendistir ama çok para alıyodur mutludur ama başka birisi başka bir iş yapıyordur hem maaşı azdır hemde yaptığı iş kötüdür.

0

özel sektörde çalışmak zor. iş çok ama maaşlar az. insanlar çalışmalarının karşılığını tam olarak alamayınca mutsuz oluyorlar. işe karşıda bir soğukluk ve isteksizlik başlıyor. ne işte ne de evde evde mutlu olamıyor çalışan. sadece mutsuzluk da değil birde korku oluyor. işten çıkarılma, işsiz kalma korkusu. gerçekten çok zor. tabi çalışanın hakettiği parayı veren firmalarda var ama çok çok az. allah özel sektörde çalışanın yardımcısı olsun.

0

kendimde bir özel sektör çalışanı olarak söyleyebilirim ki kendi tercihimdir bu. kendimi daha iyi geliştirebileceğimi düşündüğüm için özel sektörü tercih ettim. ama şu anda çalıştığım şirketten kaynaklı olduğunu düşünüyorum bir çalışma düzeni yok ve kendime zaman ayıramıyorum bu da kendim gelistirmeme engel oluyor. çalışma şartları konusunda anlaştıktan sonra ve seminerlere katilimlarda isyeriniz size destek veriyor ise yine de özel sektörün daha iyi olduğu düşüncesindeyim. ama şöyle bir gerçek de var ki ülkemizde özel sektörde çalışan büyük bir çoğunluk bundan kesinlikle memnun değildir. çünkü bahsettiğim sartları hiçbir özel şirket önemsemiyor ve sadece kendi işinin yapıldığına bakıyor.

0

türkiye'de özel sektör çalışanları mutlu mu bilmiyorum ama gerçekten de çalışanlar genel itibariyle türkiye'de mutlu değiller çünkü çalışan hiç değer verilmiyor sürekli üst kademeleri hep ben hep ben deyip duruyorlar ve torpil ayrıcalık çok bizim ülkemizde çalışan hak ettiği değer verilmiyor diye düşünüyorum ben bir ara tıp fakültesinde kahramanmaraş tıp fakültesinde staj yapmıştım da orada gerçekten çalışan hiç değer verilmiyor çalışanlar bazen odalarının değiştirilmesini istiyor mesela benim staj yaptığım yerde odamızda klima yoktu yaz günüydü ve kahramanmaraş biliyorsunuz çok sıcak orada odayı bir türlü değiştiremedi der bir türlü gelemedin el atamadılar yani bir iki ay o sıcakta beklediler havalar serin en iyi başlayınca da odaya değiştirdiler hiç gerek kalmadı oysa ki

0

hayır deyil çünki canina okuyorlar çalıianların

0

gerçekten güzel bir soru böyle bir konuda raştırma yapmak gerekir.

0

kesinlikle ama kesinlikle mutlu olmadıklarını düşünüyorum eğer ki işçi statüsünde çalışıyorlar ise eğer ki işveren ya da üst düzey yetkili bir işte çalışıyorlarsa dolgun bir maaşla çalışıyorlarsa mutlu olabilirler ama düşük maaşla hayvan gibi çalışıyorlar hemşire tanıdıklarım var özel hastanelerde sürüm sürüm sürünmekle meşguller geceleri gündüzleri yok aldıkları da asgari ücret gerçekten işçinin emeğini sömüren kurumlarda çalışmak mecburiyetinde bırakılmış insanlar var ve bu insanların asla ama asla memnun olmadıkları yüz ifadelerinden bile anlaşılıyor özel bir kuruma gittiğiniz takdirde gözleri mosmor olan uykusuz düzensiz monoton bir hayat süren bir sürü insan ile karşılaşma durumunuz var bu durum gerçekten berbat insanların emeklerini kullanıyorlar ve üstlerinden daha çok para kazanıyorlar ee özel sektör bu maaş istesen de kovarlar teminat ya da bir garantiye sahip değilsin en güzel iş devlet memuriyeti her şekilde kafan rahat ben noter olmak istiyorum ilerde ekonomik bağımsızlığımı da kimseye yedirmemek için bu durumu göz ardı etmemek de gerekiyor .

0

mutlu olduğunu düşünmüyorum kimsenin işine severek mutlu giden yok ki bide eğitim durumu yoksa en yüksek asgari ücret almak durumunda ki asgari ücretin altında çalışan da azımsanmayacak kadar çoğunlukta maalesef

0

hiç mutlu olduklarını düşünmüyorum hele ki böyle acımasız insanlar patronken heran işten çıkarılma ihtimali var parasını veriyorsam yorulamaz gibi bir şekilde çalışanları çalıştırıyorlar bazen durduk yere maaş kesintisi yapılıyor hep kendini geliştirmek zorundasın yoksa işten çıkarılma ihtimalin var tatil günlerini patronlar ayarlıyor ve canları istediğinde vazgeçtim yarın gel deme ihtimalleri var

0

ozel sektor calisanlarin cogu yakiniyor.hem ucret hem de calisma saatleri vb nedenler yuzunden kamu islerine yonelim had safhada her yip kpss sinavlarina giren sayisi artmaktadir.ozel sektor sartlari iyilestirmeli

0

özel sektörler de çalışan insanlar ne kadar devlette alacağının daha fazla maaşını alsada mutlu değil. çünkü kamu da gibi işe başladığın saat belli değil, işi bitirdiğin saat belli değil. kamuda çalışan olsa sabah 8 akşam 5 çalışır. kamu da patron yok bir şey yok sadece yönetici var, o yöneticilerde sadece yüz kızartıcı olaylarda, devlet malına zarar vermede işlem yapar ama özel sektör öyle mi sürekli patron başında, sürekli tetik desin, her zaman çıkarılma korkusuyla yaşarsın. çünkü kamu da gibi işin sabit değildir, kamuda çok kötü bir olay olacak da öyle seni çıkartacaklar ama özel sektörde bir işi yanlış yaptın diye işten çıkarma durumu vardır. bu korku olduğu için özel sektör de çalışan insanlar işlerine konsantre olamıyor, işlerinde daha verimli olamıyor. özel sektör de çalışan insanlar ne kadar çok çalışırsa çalışsın, ne kadar çok maaş alırsa alsın, özel sektör sahiplerinin kafasına geldi mi maaşı üzerinden sigorta yatıracağı yerine, bir kişi misal 2.500 maaş alıyorsa, özel sektördeki patronlar 2.500 tl üzerinden değil de asgati ücret üzerinden sigortalarını yatıyor, 30 gün çalışmıssa bir kişi 30 günde sigorta yapacağı yerine 15 günlük veya 20 günlük sigorta yapıldığı için özel sektör biraz sıkıntılıdır.