0

sigaraya başlama yaşı genellikle orta okul bitimi ve lise başlangıcı arasındaki çizgide geçiş evresinde adapte olmak için geri kalmama hevesi ve merak duygusunu bastırmak için deneme arzusunu yerine getirerek başlarlar ve bu arzu gün geçtikçe insanlarımız için keyif alınacak bir hale gelir bu yüzden sigara bağımlısı olurlar

0

genellikle özenilir başka insanlardan görüldüğü için veya arkadaş çevresi kullandığı için merak edilir ve içilir özenti duyularak içilir. ve genellikle bu sebepten dolayı sigara başlanır ve içilir. arkadaş çevresi bunda oldukça etkendir merak etme duygusu güdüsü insanı sigara kullanmaya itebiler.

0

sigara gennelikle ergenlik doneminde başlar. arkadaşlarının içtiğini görünce kendiside geri kalmamak için arkadaşlar arasında oda içmeye başlar yani özentilik.

0

insanlar bence yalnız kaldığı iiçin ya da arkadaşları içtiği için dışlanmamak için başlar

0

sigaranın başlama amacı kesinlikle ve kesinlikle ortamdır.
bir insanın ortamında ya da ailesinde kimse içmiyorsa o insanda sigarayı kullanmaz hatta merak dahi etmez. bir insanın sigaraya başlama amacı merakdır. herkes içiyor bir deniyim sonra daha içmem , bir kere daha deniyim , ara sıra içerim dedikçe bir bakmışsın bağımlı olmuşsun. sigarayı duman güzel çıkıyor diye içmezsin ama öyle sanarsın sen sigarayı bir kere , iki kere deneyip de kanına nikotin karıştığı icin vicudun ister sen engel olamaz hale gelirsin.

0

sigaraya ilk merak ve özenti ile başlanır,içince beyine verdiği rahatlama hissi yüzünden alışkanlık yapar,zararı kısa sürede kendini belli etmediği için bırakmak istenilmez ve böyle zararlı bir maddeyi de bu yüzden çoğu insanın ağzında görürüz aslında atalarımızın dediği gibi herşeyin azı karar çoğu zarardır.alışkanlık yaptırıp günlük içme isteğini arttırmasaydı günde bir kaç tanenin zararı olmazdı.