0

ben salçanın küflenmemesi için mümkün olduğunca salça kutusunun hava almadığından emin olmak için kutuyu ya da tenekesini kontrol etmeye çalışırım. eğer ev yapımı aldıysam salçayı, eve getirince evdeki boş kavanozlara koyarım tedbir amaçlı. hava aldığı için küflenmeyi bırak daha çabuk bozulur hem. gıda bu sonuçta. ihmale gelmez. ondan sonra salçayı kullandıkça üstünü düzleyip, üstüne bir parmak kalınlığında zeytinyağı döküyorum ben. ve çoğu kadın bunu yapıyor zaten evlerinde. ve bu soruya yazılan cevapları da gördükten sonra bir iki farklı yöntemini de öğrenmiş oldum valla. yağ dışında güneşte kurutma ve üstünü peçete ile kapatıp kapağını kapatma filan. güzel yöntemlermiş.

2

benim salçalarım artık hiç küflenmiyor. bunu öncelikle söylemek istedim. çünkü denemediğim yöntem kalmamıştı. sonunda, açtığım kutunun/kavanozun ağzını bir kağıt peçete koyup onun üzerinden kapağı kapatmak gibi bir alışkanlık edindim. bu arada salçayı kullanacağım zaman mutlaka temiz ve kuru bir kaşıkla alıyorum kavanozdan/kutudan. elbette buzdolabında tutuyorum işim bittiğinde. hiç küflenmiyor artık. sevdiğim diğer yöntemlerden biri de salçayı daha küçük miktarlara bölüp doğrudan buzlukta tutmak. ancak, ilk yöntemi uygulayıp, iyi sonuç aldığımı görünce artık bunu yapmaya gerek duymuyorum.

1

üzerini iyice güneşte kurut yağla küflenmez

1

genellikle güneşte iyice beklettikten sonra üzerine hafif yağ birazda tuz atıp dolaba atılırsa bozulmaz

2

ne yapılırsa yapılsın mani olamıyorum buna. ama salçayı bir tepsiye döküp güneşe koyup ara ara karıştırarak güneşte pişmesini sağlamak nispeten işe yarıyor. fakat ben üşeniyorum bunlarla uğraşmaya.

0

salçanın küflenmemesi için yapılması gereken temel hareket, salçanın üst kısmını bitkisel yağlar ,ayçiçek yağı ya da zeytinyağı olabilir, kaplamaktır.bu şekilde salçanın üst kısmında bulunan yağ katmanı dikkat edilerek herhangi bir salça'nın yağın dışında kalmasına da müsaade etmeyerek kapladığımız zaman ,salçanın hava ile temasını kesmiş oluruz ve bu şekilde de küflenme olayının gerçekleşmesini engelleriz. bunun haricinde başka bir yöntem var mı şahsen bilmiyorum.