0

ben şu anlık öğrenci olduğum için bir işte çalışmıyorum ama kendimi babamın yerine koydum da ve türkiye şartlarında göz önünde bulundurduğumuzda 1 aylık maaş 3 4 veya 5 kişilik bir aileye yetmesi çok zor bir durumdur bunun için yani eğitim falan alınmalıdır herhalde çünkü türkiye şartlarında bir asgari ücretle güzel bir aile geçirmek imkansız ateşi bir şey eğer bunu yapabilen varsa gidip tebrik etmek lazım yani şaka bir yana asgari ücretle biraz bir aile geçindirmek çok zordur asgari ücreti geçelim 3 milyar ile bir aileyi geçindirmek de zordur öğrenci varsa masrafları ev masrafları kira vesaire gibi birçok masraf vardır bu masrafları karşılamak 1 aylık ile olmaz eğer çocuk da varsa ek iş şarttır çünkü ekşi olmadan o aylık ile çocuğa bakmak çok zordur ben de bunları kendi ailemden biliyorum

0

ek iş yapmadan ek gelir gelmeden nasil yaşayacaksın gelen para gideni karşılamıyor ki ayın on besinde para yatıyor ayın on altısında yetişmiyor. ek gelire ihtiyacımız olmasa burada ne işimiz var. düşün artık buradan 3 5 kuruş bir şeyler gelecek diye uğraşıyoruz. sistem bizi bunu yapmaya itiyor azicik refahımiz huzurumuz olsun diye ek gelir getirici isler yapıcaz diye ugrasiyoruz

0

yani günümüzde geçim sıkıntısı zor olmuş ve şuana bakarsak gerçekten bu zamlar nedeniyle ve kiranın fazla olması nedeniyle bir kişinin bir evde çalışması ve ek gelir yapmadan bir eve bakmak çok zor oluyor ama maalesef bir işte çalıştığını zaman da ek iş olarak eline iş geçmiyor eğer bir iş yaparsan yanında da bir ek işin olursa yine biraz rahat edersin ama tek bir işte geçinmek çok zordur. şu an biz bir evde 5 kişiyiz evimiz kira 1 kişilik aileden çalışıyor asgari ücretle gerçekten geçim sıkıntısı var oluyor onun için ben de bu siteye üye oldum ve az olsa da bir çocuklarıma bir faydam olsun diye.

0

bu soru gerçekten kafa karıştırıcı olabiliyor . şimdi günümüz türkiye şartlarında 3 kişilik bir ailenin geçimini sağlaması için taban ücret (asgari ücret) pek de yeterli oldugu söylenemez buna %75 lik oranla kesinlikle söyleyebilirim..

0

aslında şehirden şehire tamamen fark eder bu durum. çünkü öyle bir durumdayız ki kiracı olsan mesela istanbul'da kira en düşük 1000-1100 tl iken bir edirne'de ya da bir tekirdağ'da kiralar 500-600 tl... şimdi bir asgari ücretle bile çalışan olduğumuz zaman bu yok tekirdağ yok sakarya yok edirne buralarda belki ucu ucuna yeter elimizdeki para, ek gelire ihtiyaç duymayabiliriz ama istanbul gibi büyükşehirlerde ek gelir olmadan yaşamak biraz zor oluyor malesef... yani büyükşehirlerde rahat bir yaşamın sürülebilmesi için en az 3500-4000 tl maaş alman lazım. o da en az yani. yoksa ek gelir olmadan istanbul gibi büyükşehirlerde asgari ücretle yaşamaya çalışmak zorlar insanı.

0

rahat yaşamak için risk almak en önemlisidir. risk alırsan başarıya ulaşırsın.

0

bizim ülkemiz de asgari ücret ve kamuda çalışanları maaşları ortalama belli dir eger memur iseniz 4 kişilik bir aile muhtemel olarak geçinebiliyorsunuz bunun için ek iş yapmaya gerek yok ama ben çevremde görüyorum karı koca memurlar hala ek iş aryaşındalar insanları anlamak zor çünkü bu ülkede 2 bin tl ile de geçinmeye çalışan insalar var.. gelelim asgari ücretle çalışanlar aile ye demeyi çok isterdim ama şuan ülkemizde verilen asgari ücreti baz alırsak
malesef sadece bir kişinin sadece 30 gün üzerinden yemesi içmesi birde giyinmesine yetiyor yani kısaca asgari ücretle çalışan bir insan sadece yaşamını sürdürebiliyor o yüzden bir asgari ücret daha kazanmalı ki aile olabilsin

1

biraz zor bu hayat şartlarında ek iş(ler) yapmadan geçinebilmek diye düşünüyorum. eğer günlük işiniz çok yorucu değilse, ek iş yapmanın insanı genç ve dinç tuttuğunu da sanıyorum. ek iş olmaksızın geçim sağlamak zorken, rahat yaşamanın olanksız olduğunu düşünüyorum. bu elbette farklı bir yerde yaşıyor olsak daha farklı olabilirdi. bizim burada ek iş olarak yaptıklarımızdan birini yapıp dünyanın başka yerinde aile geçindirenler, çocuk okutanlar olduğunu biliyorum.

-3

tm tekrar tekrar bakan insana aşık insan denir mi ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bu konuda bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz ama sen de beni yolumdan merhaba ey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bu konuda da yardımcı olursanız olun ama bu sefer de ben de seni çok seviyorum ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki benim için çok teşekkür ederim canım benim ya da arama yapabilirsiniz merhaba 5 merhaba ve bu yüzden de bir şey yok ki

0

bu zamanda ek iş yapmadan rahat yaşam koşulları sağlamak çok zor, hele ki aile geçindiren bir ailenin bireyi iseniz kesinlikle ek iş yapılması şart oluyor. günümüz asgari ücreti ile, barınma, ulaşım, sosyal aktivitele ücretlerini karşılamak çok güç, bu nedenle ek iş yapılması daha rahat yaşam koşulları sağlaması açısından şarttır.

0

ek iş yapmadan da yaşayan insanlar var tabiki normal olarak ancka ek iş yaparsan insanlar da var tabikş ek iş yapanlar daha fazla kazanç sağlar ve belki de yetinmeye çalışır bir şekilde. ancak ek iş yapmayanlara da kazançları yetiyorsa eğer onlarda geçim sağlarlar.

0

günümüz koşullarında özellikle büyükşehirlerde gerçekten yaşam koşulları hem çok zor hem de çok pahalı. büyük şehirlerde belli bir maaşla geçinebilmek için ilk kurşun kendinize ait bir evinizin olması.eğer kendinize ait bir eviniz varsa ev kirası olarak vermek zorunda kaldığınız gelirinizin bir kısmını kendiniz ayırarak daha fazla harcama imkanı bul bulabilir ve bu şekilde de çok kaliteli olmasa da belli düzeyde hayatınızı tek maaşla idare edebilirsiniz.ama buradaki asıl temel sorunun şahsen insanların gelir düzeyi ile, bulundukları şehirdeki yaşam pahalılığı arasında uyumsuzluk var. yani anlam veremediğim derecede ,gereksiz bir hayat pahalılığı farkı var. özellikle büyük şehirde esnafa sorsanız para kazanamadığı ne işin olmadığını söyler fakat baktığınız zamanda insanların yoğun bir şekilde para harcadığını ve para sirkülasyonu olduğunu görebiliyoruz. o yüzden özellikle büyük şehirde asgari ücretle yaşamak belli koşullara sahip değilsiniz gerçekten çok zor bir hayat koşulları oluyor. allah kimseye sahip olduğunun yokluğunu göstermesin.

1

ben ailemle yaşıyorum ve asgari ücretle çalışıyorum. bütün giderleri ailem karşılamasına rağmen yine de ek gelire ihtiyaç duyuyorum. çünkü bu devirde yaşam çok pahalı. sadece zorunlu ihtiyaçları giderebiliyorsunuz. fazladan harcama yapmak isterseniz ek gelire ihtiyacınız var.

1

ek iş olmadan rahat yaşayan kişiler yönetici pozisyonlarındaki insanlardır. belki doktor ya da polis mesleğini yapan kariyerinde yükselmiş kişilerdir. sıradan asgari ücretle çalışan bir çalışan için bu durum oldukça zor. ek iş yapmak gerekiyor mutlaka.

0

geniş zamanda ek iş kimsenin eline geçmiyor ki zar zor asgari ücretle bir iş kendine zor buluyoruz. nerede kaldı ki ek gelir eve de ek gelir olsa biraz daha rahat yaşamanızı sağlar ama o da çok yorucu oluyor bir de iş imkanı oturduğumuz yerde pek fazla yoktur.