0

tencereye su konur tuz atılır kaynayınca su makarna atılır 20 dk gibi bir sürede haşlanırz. haşlandıktan sonra süzülür tencere yağ salça dilerseniz nane pul biber atılır daha sonra süzülen makarna atılır az bi karıştırılır afiyetle yenir afiyet olsun :)

0

su tencereye koyulur.üzerine makarna koyulur.20-30 dakikaya pişer makarna.salça sosu ise yağ konulur.üstüne salça biraz kekik koyulur.

0

öncelikle tencereye su konulup ocağa konulur daha sonra bu suyun kaymasını bekleriz su kaynadıktan sonra o kaynayan suyun içine makarnayı koruz ve o makarnanın yumuşamasını bekleriz makarna yumuşayınca ocaktan makarnayı alıp süzgeçe bırakırız daha sonra başka bir tencereye biraz yağ birazda salça alıp dileyen kıymada koyabilir dileyen biber veya domateste koyabilir isteye bağlı olarak konulabilir salça iyece kızardıktan sonra o süzülmüş makarnayı salçalı sosun içine koyup iyice karıştırırız ve makarna yenmeye hazırdır afiyet olsun

0

salcali makarna nasil yapilir anlatiyorum. ilk olarak tencerenin yarisindan biraz fazla dolacak kadar su koyuyorsunuz. koyduğunuz su kayniyor kaynakdiktan sonra icine bir kac damla yağ damlatiyorsunuz ve bir yemek kasiginin yari kadar tuz koyuyorsunuz. sonra makarnaları tencereye boşaltiyorsunuz. ardindan makarnalarin sismesini bekliyorsunuz. makarnalar şisip dağalmayacak ayni zamandada yenecek kadar yumusak olana kadar bekliyorsunuz tabiki. sonra makarnalari suzgecte süzüyorsunuz. tencereyi kısık ateşe koyup bir kaşık yağ uzerine 1 bucuk kasik salca koyuyorsunuz. biraz kavrulduktan sonra yani bir iki dakika falan . koydugunuz yağla salca karistiktan sonra yani. bir bardak su doldurup yavas yavas döküyorsunuz, her döküşünüzde karistiriyorsunuz. salçanız ketçap kivamina geldiginde su dokmeyi birakiyorsunuz. ve baharat istiyorsaniz az az yani birer cimcik atiyorsunuz mesela nane acı kimyon. guzel oluyor deneyin bence. ardindan salcada kavruk bir koku var ise tamamdir. makarnalari döküp karıştırabilirsiniz. salcayla makarnayi iyice karistirinki salca makarnanin her yerine dagilsin. afiyet olsun..