2

2 su bardağı ince bulgur konulur 1 su bardağıda sıcak su konulur 1 yemek kaşığıda domates salçası konulur 1 yemek kaşığı biber salçası domates kesilip konulur salatalık hazrırlanır 3 .4 tanede taze soğan dan katılır 1 tane büyük soğan kesilir 1 miktarda tuz serpilir 1 adet çay bardağı yağ eklenir limon veya nar ekşisi konularak hazırlanıp servis edimektedir

0

malzemeler,
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı kaynar su
1 yemek kaşığı kadar domates salçası
1 yemek kaşığı kadarda biber salçası
3 tane domates
2 tane salatalık
1 tane soğan
nane
tuz
1/2 çay bardağı kadar zeytinyağı
1 adet limon
nar ekşisi isteğe bağlı
pul biber marul veya kıvırcık
domates soğan ve yeşillikleri bir kabın içine doğrayın. bir yandan da bulguru pişirmek için tencereye biraz bulgur koyun daha sonra üzerine domates ve biber salçası dökün tuz ilave edin. kaynar suyla karıştırın ve bekleyin. bulgur pişerke sizde bir kapta yeşillikleri domatesi ve salatalığın doğrayın. bulguru suyu tamamen çekip pişip pişmediğini kontrol edin yarım saat kadar sonra. eğer piştiyse sebzeleri baharatları katın. yağ ekleyin biraz tuz limon sokmayı da unutmayın.

1

herkesin kısır yapma tarifi farklı olabilir benim yaptığım kısır da lazım olan malzemeler ince bulgur marul ya da göbek marul mor lahana havuç taze soğan pul biber karabiber tuz kuru soğan sıvı yağ biber salçası ve domates salçası bazı insanlar içerisine maydanoz domates de koyabiliyor lar.
ancak ben sevmediğim için tercih etmiyorum.

1

bulgurla oluyor inçe bulgur galiba bi de tencere olabilir tencerinin yerine başka bişeyler de kullanan olabilir ama bulgur şart oldu biliyorum. ve ben bu bilgilerimle kısır yapabilir miyim yoksa bulgur pilavı mı olur tam emin değilim. ama kısır niyetiyle yerseniz bence o kısırdır

1

öncelikle kısır için gerekli malzemeler
kısırlık ince bulgur
1 veya 2 domates
2 tane yeşil biber küçük boy
yarım demet maydanoz
yarım demet yeşil soğan
1 adet salatalık
isteğe göre 2 yemek kaşığı ya biber salçası ya da domates salçası da olabilir kırmızı pul biber ve sıvı yağ yarım limon 2 kaşık nar ekşisi öncelikle ince kısırlık bulgurun kaynar bir suyla demlenir ince bulgur demlene ne kadar gerekli malzemelerin hepsini tertemiz yıkayıp ince ince doğrulur biber salçası domates salçası ile ince bulgurun ve sıvı yağla birlikte içine karıştırılır ve bir müddet rengini alana kadar yoğurulur ve kısır hazır olur. marul ile birlikte servise hazır olur.