0

sizofren aslında bir hastalıktır ve bu tür hastalığı olan insanlara da bşr tnaı konulur bu kişiler de eğer sizofren hastalığı gibi belirtiler gösteriyorlarsa doktor aracılığı ile bh tnaı konulur arkasında da şizofren olduğu teşhisi konulur ve ilaç tedavisi şeklinde devam eder benim bildiğim kadarıyla. aslında şizofren olan her insan zarar verici davranışlar sergilenmez yani bu tür rahatsızlığı olan insanlardan korkmamak gerekir. evet bazı insanlar için bu hastalık tehlikeli olabiliyor özellikle bunun farkına varmadığı ve tedavi olamadığı takdir de zararlı olabiliyor. ancka bunun tedavisini gören insanların ruh sağlığı daha iyi olabiliyor. bu şizofren tanısı bir hastalık olduğundan dolayı bu tür insanların toplumdan uzak tutulmaması gerekiyor bana kalırsa. ve korkmadan yaklaşmak gerekiyor onları anlayarak ve dinleyerek ne hissettiklerini bilmeye çalışarak.

0

şizofreninin genellikle genetik bir hastalık olduğu söylenmektedir halüsinasyonlar görür bu kimseler olmamış şeyleri olmuş gibi görürler annesini babasını kardeşini dahi kendisine düşmanmış gibi görebilirler çok zor bir hastalıktır tedavisi çok zordur kontrol altında tutulması gerekir şizofreni hastalarının. çok ağır ilaçlar kullanmaktadırlar günümüzde arda kural bu hastalıkla tanınmakta ve bilinmektedir.

1

şizofren genellikle o da bir hastalık gibidir bazı insanların hayali şeyleri gerçek diye anlatmaları ve hiç yaşanmamış şeyleri yaşanmış gibi anlatmaları yalanla bir şeyi anlatıp kafanda kurup doğruymuş gibi söyleyenlere ve hayali şeyleri gerçek gibi görenlere şizofren denir. hatta şizofren bir insan mahsun birine iftira atıp gerçekmiş gibi rahatlıkla söyleyebilir.