0

işi ehline vererek başlardım. ekonomiyi damadıma değil, haydar baş'a verirdim. çünkü türkiye üzerinde ekonomi modelleri daima ithal edilmiştir. haydar baş ise islam ekonomi modelinden ve komünizm'den etkilenerek üretilen kadar tüketilen bir ekonomi modeli geliştirmiştir.
ikinci bir yapacağım ise göçmenleri uygun şartlarda çalıştırmak olurdu. osmanlıda bir kaç sene üst üste ekim yapılmayan arazilere devlet tarafından el konur ve işletilmesi için başkalarına devredilirdi. bu sistem ile ekim yapılmayan arazileri suriyeliler, afganlar ve diğer mültecileri üretim yapması kaidesiyle teslim eder ve ekim biçim yapılan ürünleri türkiye piyasasına sokardım.
en önemlisi ve sonuncusu bilimsel çalışmalar için bilim adamlarımı doğru şekilde kullanır, masa başında rest çekmez gelişerek rest çekerdim. papazı vermem, üretime devam ederim, bilimsel çalışmalara ara vermem ve savaşmam...

0

ekonomiye çözüm üretimden geçer. biz şu an tam tersini yapıyoruz. fabrikaları satıyoruz. üretimi daraltıyoruz. osmangazi köprüsünü yavuz sultan selim köprüsünü yapanlara boşuna para ödeyip duruyoruz. yap işlet devret saçmalığı tamamen kaldırılmalıdır. üretim her alanda desteklenmelidir. yeni zellandadan koyun dana almak nedir bunu benim ülkemde destekle yapacak olan hayvancılar yok mu? konya tarım ovası buğday ovasıyken kübadan buğday tohumu alıyoruz. tüm bunlar yasaklanmalıdır. fabrikalar kurulmalı teknolojik yatırımlar yapılmalıdır. tubitakın yapısı değiştirilmeli papaz eriği müslüman yapma gibi projeler okunmadan reddedilmelidir.