0

bu soruya bu sorunun sorulma amacını aşmadan şöyle cevap verebilirim bir şeyi yapmak demek o konuda sağlıklı sonuç almak demektir örneğin bir insan bir bilgiyi elde etmek için çalışıyorsa onu hayatının bir alanında kullanmak için ya da bu bilginin faydalı elzem bir bilgi olduğu için araştırıyor ve öğreniyordur işte benim de öz eleştiriye yaklaşımım bu şekilde yani bir insan kendi ile başbaşa kaldığı zaman özeleştiri yapıyor olabilir ve hatta yanlış gördüğü şeylerden dolayı kendine kızıyor hayıflanıyor olabilir ama gerçek özeleştiri bence insanın kendini yargıladıktan sonra bir daha aynı hata ve sonuçlara uğramamak için kendisine çeki düzen vermesidir.tıpkı cevabın başında bahsettiğim bilgiyi öğrenmenin amacının o bilgiyi hayata geçirmek maksatlı olduğu gibi toparlayacak olur isem bana göre gerçek özeleştiri sadece düşünüp üzülmek değil eleştiri yaptığı konuda insanın kendisini düzeltmesi ve varsa hatalarını tamir etme yoluna gitmesidir bu şekilde davranan insanlar hem kendi içlerinde huzurlu olurlar hem de kırdıkları üzdükleri insanlar olumsuzluğuna sebebiyet verdikleri olaylar varsa bunların da düzelmesini sağlarlar.

0

evet özeleştiri her zaman yaparım. insan önce kendisini bilmeli tanımalıdır. kendi eksiklerimi bilirim onların farkındayım. bunu dile de getiririm.

0

hayır ben genellikle özeleştiri yapmıyorum ve ben eleştiriye de hiç açık biri değilim eğer karşımdaki beni eleştirmeye çalışsa hemen sinirlerim bozulur.