1

aslında başlık parası eskilerde yani kızlarını bir mal gibi görüyordu. o nedenle başlık parasını istiyorlardı ama günümüzde başlık parası pek fazla kalmadı yine de başlık parası alan var o da başlık parasını böyle bir şekilde alıyorlar kızıma çeyiz yapacağım masraf yapacağım diye alıyorlar bazıları da süt parasıdır diye alıyorlar yani bana göre başlık parası alınmaması gerekir çünkü sonuçta evlatlarmız onlar da bir can yani kızlarımızı bir mal gibi görmemek gerekir ve onlar mutlu olsunlar yeter başlık parası bence hiç alınmaması gerekir. başlık parası yiyenler bence saçmalıktan başka birşey değil ve cahilliktır.

0

kadın bir bedel olarak görülüyordu çünkü eski zamanlarda. erkek kadının sahibiymiş gibi görüldüğü için her şey gibi onada para vererek sahip olmaya çalışılıyordu.

0

bu artık günümüz de neredeyse kaybolmuş bir gelenektir diyeyim. gelenek demem başlık parasına sıcak baktığım anlamına gelmesin. sadece ski dönemlerde çok yaygın olmak üzere şuan hala kırsal alanlarda devam eden bir uygulamadır. burada kız erkek eşitliği olmadığı düşünülür erkekler her zaman daha üstündür kadınlara göre. evlenen kız da artık erkek tarafının kızı olacağı onlara hizmet edip kocasına eşlik yapacağı düşünülerek kızı yetiştirirken harcanan para annenin emzirdiği için süt parası vs. daha bir çok adı alan başlık parası şimdilerde kadın erkek eşitliği savunulduğundan başlık parası artık kalkmıştır.