0

twitter kitleler üzerindeki etkileri çokçadır. iyi ve kötü örnekler verebiliriz. iyi örnek olarak twitter platformu üzerinden kullanıcılar yardıma ihtiyacı olan bir kişinin videosunu, fotoğrafını veya kendisiyle alakalı bir yazıyı paylaşabilirler. bu şekilde şehirlerde birbirinden haberi olmayan bizleri ilk elden bilgilendirebilirler. bir köy okulu öğretmeni benim projeksiyona ihtiyacım var deyip sınıfını çekebilir ve o okula o projeksiyon kolayca alınıp postalanabilir. twitterdan başlayan bu akım sonrasında ihtiyaç haritası web sitesinin oluşmasına kadar gitmiştir.

yanlış olan bilgiler veya aldatmaca olmuyor mu? elbette oluyor. insanın olduğu her yerde aldatmaca ve yanlış bilgi bulunur. twitter'dan insanları kandırmaya çalışarak üzerlerinden para almaya çalışan da bir sürü insan vardır. en azından kulaktan duyuyoruz. allah kimseyle karşılaştırmasın. birinci yararı budur.

ikinci yararı ise bir yerde bir haksızlık olduğunda veya allah korusun bir bomba patladığında twitter'dan anında haberdar olmanız. bu konuda medya organları en az yarım saat geriden takip ediyorlar. bu yarım saat içinde ise çok şey olabiliyor. o yarım saat içinde arkadaşlarınıza o bölgeden uzak olmaları gerektiğini söyleyerek onları koruyabilirsiniz mesela. bu gibi olaylarda yararı yadsınamaz.

zararı olan örnekler ise çoktur. yanlış bir trend topic akımında yanlış bilgiler öğrenebilirsiniz. bu halde olmayan bir şeyin olduğunu zannedebilirsiniz. özellikle siyasi propagandaların yapıldığı trend topiclerde karşı tarafı linç etme girişimlerini ve yanımıza adam çekelim de ne olursa olsun diyerek yanlış bilgi veren insanlarla karşılaşabilirsiniz. veya bir eyleme insan toplamaya çalışan teröristleri doğru bir iş yapıyorlarmış gibi sanıp onlara destek verebilirsiniz. twitterda özellikle bugünlerde sponsorlu olarak gösterilen reklamlarda sahtekarlık had safhadadır. herhangi bir banka olarak kendini gösteren bir kişi sahte bir websitesi oluşturup sizin bilgilerinizi çalmaya çalışabilir bu durumlardan kaçınmak adına twitter gibi platformlardan gidilen sitelerde banka bilgilerinizi vs. girmemeniz tavsiye olunur.

twitter'ın kitleleri etkilemesini kısaca böyle açıklayabiliriz.

0

hiçbir rolü yok çünkü instagram facebook gibi rakipleri twitter geçti ve kullanım sayısı da her geçen gün artmakta insanlar whatsapp ınstagram'ı daha çok kabul ediyorlar twitter artık hiç kullanılmamakta.

0

twitter nihayetinde bir sosyal medya aracı olmuş olduğu için ve bütün yazılanların anında insanları ulaştığı için kitleleri etkileme konusunda oldukça popüler orada yazılan herhangi bir şey de kitleleri kendisine rahatlıkla çekebilir

0

sosyal medya kişiler için önemli bir rol oynar. eskiden televizyon bu rolü alırken artık herkesin elinde tablet,telefon olduğundan dolayı sosyal medyalar insanların gündemi olmuştur. twitter da bu sosyal medyalardan olduğundan dolayı etiket aracılığıyla konuları daha hızlı dünyaya yaymaktadır. kısacası sosyal medyalar insanları bu yüzyılda daha fazla etkilemektedir.

0

twitter artık istediklerini ulaşamamak da çünkü artık onu instagram oğlu şey yüksek bir şekilde geçti. artık twitter eski çağlarda kaldı eski dönemlerde kaldı ama şöyle bir durum var instagram yeni özellikler yeni aktiviteler getirerek insanları daha çok sosyalleşmeye çağa kazandırdı. şöyle bu durum vardır, instagram oldukça büyük bir plus son önceden insanlarımız facebook kullanırdı bu facebook nasıl bir facebook'ta en çok en çok vakit geçirdiğimiz eski zamanlarda facebook'ta ve de güzel kitlesi vardı. yani bütün insanlarımız facebook'a yön ileride her şeyimizi facebook'a yapardık ama artık facebook şu an çok geriledi genellikle artık insanlar pek çok oda takılmaya ve başladı en çok insanlarımız instagram'da takılmaya başladı. neden instagram'a takılmaya başladı çünkü hikaye özellikleri geldi emoji özellikleri geldi. ve insanımız daha çok yüklenmeye başladı ama twitter'ın şöyle bir konusu vardır twitter'da genellikle artık espriler falan vardı. önceden orası da güzel bir kitlesi vardı ama artık o kitlede düştüğü tamamen snapchat instagram'a döndü. yani şöyle bir özellik var twitter'da milletvekilleri valiler gibi bir açıklama genel açıklama kamuoyuna açıklama yapan yaptıkları zamanlar o zaman oradan bilgi alınıyor. ama şöyle bir şey demek istiyorum ki şu an twitter'ın fazla bitkisi yok şöyle bir şey söylemek isterim instagram kullanıyorum. ve instagram'ı daha çok vakit geçiriyorum ve vakit geçirirken de çok hiç canım sıkılıyor. çünkü insanlar daha çok sosyalleşiyor insanlar nerede olduğunu daha iyi bir şekilde anlatıyor. hikaye özelliği geldi 24 saat sonra hikayesi biliyor ama twitter öyle bir konu yok çünkü bütün artık programları bütün sosyalleşme ler instagram taşıdı. ama artık bütün programlar birbirinden özenti olmaya başladı. bana göre twitter'ın pek bir anlamı kalmadı artık çünkü neden dersiniz orada bir sadece bir yazı paylaş biliyorsun bir de fotoğraf paylaşım biliyorsun ve artık orada insan kitlesi yok genellikle bütün insanlar instagrama yönelmiş durumda. facebook'un önceden daha çok popülerdi, ama şimdi bu facebook'un popülerliği kalmadı tamamen instagram'a taşındı bana göre twitter'ın artık hiç bir anlamı kalmadı. ben bu olaya bu şekilde bakmaya çalışıyorum. çünkü artık twitter ilerleyecek bir şekilde geldi ama ilerleyen çağlarda ilerleyen zamanlarda ne olur ne olmaz ona bilmiyorum belki bir tek bir zamanda yaparlarsa ek-1 özellikler getirirlerse insanları oraya çekebilirler bu şekilde düşünüyorum.

0

twitter haber takip etmek ve bir soruna dikkat çekmek için hasthag açmak suretiyle etkinlik yapılabilen bir sosyal medya platformudur.alternatif haber kaynaklarına twitter üzerinden ulaşabiliriz.hasthag açtığımız konu bazen trend topic olup dünya kamuoyuna duyurulabilir.trend topic olan konu sivil bir eylemdir ve gücü azımsanmayacak ölçüde büyüktür.kendi adıma ben twitterı çok faydalı buluyorm.bizim ülkemizde medya tek taraflı haber yaptığı ıçin twitter bir alternatif oluyor.twitter politikacıların bile zaman zaman siyasi gündem yaratabilen açıklamalarına sahne olabilmektedir.twitter üzerinden pek çok konuya farkındalık yaratılmıştır.twitter benim için vazgeçilmez kaliteli bir mecradır.

0

twitter hiç kuşkusuz ki sosyal medyanın en aktif olarak kullanılan tabiri caizse yazılı medyasıdır. son 3 yılda özellikle yıllardır süre gelen facebook hegamonyasını yıkan twitter sosyal medyanın en aktif kullanılan tarafı. twitter kitleleri etkileme konusunda ise bana göre bütün medya kuruluşlarının önünde geliyor bunun en büyük sebebi ise oldukça aktif olarak kullanılması ve anında etkileşim sağlaması. attığınız bir twit anında bütün dünyanın gözleri önüne düşüyor ve bu oldukça etkili bir yöntem. artık insanlar haberleri almak için gazete okumaya veya haber izlemeye gerek duymuyor çünkü her şeyi dakikası dakikasına bu sosyal medya aracından çok rahat bir şekilde öğrenebiliyor, ulaşabiliyor. hal böyle olunca önemi de fazlaca artıyor ve bunun farkına varan bir çok kişi de bunu kullanmaya başlıyor. örneğin bir gazeteci. twitter üzerinden para kazanması biraz zor fakat haber iletme konusunda gazeteye yazmaktansa buraya yazmayı tercih edebiliyor. çünkü twiti paylaştığınız andan itibaren yayılmaz hızı korkutucu boyutlara ulaşabiliyor. hele ki ülke çapında belli bir üne sahip iseniz attığınız bir twit bir gün sonra veya akşamına haberlerin başlıklarında yer alabiliyor, tartışma konularına sebep olabiliyor. bundan dolayı kitleleri etkileme konusunda rolü çok fazladır. özellikle gezi parkı olaylarından sonra insanları bir araya getirip organize olmanın ne kadar kolay olduğunu herkese göstermiş oldu. seçim zamanları ise çalınan oyları veya yaşanan kargaşaları buralardan öğrenebilir olduk. ben şahsen darbe olduğunu bile sosyal medyadan öğrenmiştim daha haber kanalları vermiyorken. bu yüzden sosyal medya bu kadar kolay ulaşılabildiği ve aktif kullanıcı sayısından ötürü oldukça etkili bir rol oynuyor. ancak tabii ki her yerde olduğu gibi sosyal medya da da bunu kötüye kullanmaya çalışan ve gençleri kendi etkisine almaya çalışan bir çok sinsi ve provakatif insan bulunuyor. insanları burada etki altına alıp kendi amaçları uğruna kullanabiliyorlar. bunlara dikkat ettikten sonra sosyal medya oldukça güzel ve olumlu sonuçlar doğuruyor.

0

twitter'ın büyük kitlelere ulaşmasındaki bir çok sebep örnek gösterilebilir.fakat bunların en belirgin özelliği twitterın gerçekçi hesapalraıyer vermesi gerçekçi bir kitlesi olması.twitterda reklam olması.twitterın ilk çıktığı günden itibaren popülerliğini korumakta.

0

çok yaygın ve çok etkili bir rolü olduğunu düşünüyorum.herhangi bir ünlünün hayran kitlesi bile en ufak bi şeyi hasthag yaparak önce kendi kitlesine daha sonra bir çok kitleye yayıyor ve sonra bi bakıyosunuz adı geçen ünlünü de kitlesi artıyo.ordan oraya ordsn oraya giden bi durum denilebilir .bu durum facebook ya da istagramda böyle etkili olmayabilir fakat twitter bu konu için çok ideal bir sosyal mecra ve en etkilisi

0

hashtag ile konular üzerinde araştırma sağlanması beyan edilen fikirlerin toplanması açısından kullanıma açık bir platform.

0

çok büyük bir rolü var heleki haber türkiye gündemine girmişse çok büyük kitlelerin görmesini sağlıyor.diğer sosyal medya uygulamalarından çok daha etkiyeyici bir rolü var.

0

çok büyük rolu vardır.diğer sosyel medyalars göre daha baskın etkilemektedir ünlüleri

0

twitter hesabında her türlü fotoğraf filan paylaşılıyor cinsel olsun sonra başkanların filamn var

0

etkisi giderek yayılan sosyal medya dünya da söz sahibi ülkelerde bile etkin şekilde kullanılmaktadır. insanların toplu şekilde gündem oluşturup bir araya en kolay geldiği sosyal mecra twitter olmuştur dünden bugüne. özellikle bütün dünyada herhangi bir olay meydana geldiğinde ilk tepki ve ilk haberler twitter üzerinden paylaşılır ve hemen gündem oluşturulur. çeşitli medya sunucularıda aktif olarak kullanarak kitleleri yönlendirme işlevini buradan kullanmaktadır. insanlar ilk tepkilerini tweet atarak gösterirken bu tweetlerin aynı yönde atılması sonucu gündem oluşmaktadır. bazı durumlarda psikolojik kalabalık oluşturarak gündem yaratmaya çalışılır. fiziki kalabalıkların riskli olmasından ötürü sosyal medya üzerinden psikolojik kalabalık yaratma çabası ortaya çıkar ve her insanın çok rahat şekilde ulaşması sonucu her seviyeye rahat inilebilen bir duruma dönüşmektedir twitter da insanları etkileme yöntemi.

0

twitter çoğunlukla resmi kişiler kullanıyor ve resmi olunca kitleye hitabe artıyor

0

twitterin hasthagh etkinlikleri çok guzel gunumuzde trend konu olan bir olayı bir hasthag uzerinden milyonlarca kişinin eleştirmesini saglıyor

0

twitter yapı olarak kendini korumuş elit takılan bir populasyona sahip.eleştirinin ve tiiye almanın son seviyesine kadar rahatça kullanıldığı bir mecra fakat yavaş yavaş o yapı da değişmeye başladı ve alaturkalaşma ağırlığnı arttırdı.özgürlükçü yapı hala mevcut ancak bu yapıyıda farklı siyasi gruplar kontrol etmeye çalışıyor.bu yüzden twitter kitleleri yönlendirmek için mükemmel bir mecra.yalan haberlerin yayınlanarak insanları bir saat içinde gaza getirbilen uygulama yine aynı insanları 1 saat sonra yalanlayabiliyor.heryerde olduğu gibi twitterıda kullanmayı beceremiyoruz aslında.hayırlısı artık

0

çağımız sosyal medya çağı ve bütün sosyal medya kanalları arasında belki de en interaktif olanı twitter. dünya üzerinde olan bir olaydan twitter aracılığıyla 1 dakika içinde haberdar olabiliyoruz. bu interaktiflik ve yaygınlık beraberinde kitleleri etkilemeyi de getiriyor. twitter tarzında insanların birbiriyle kolaylıkla iletişime geçebileceği uygulamalar aracılığıyla kişiler çok daha kolay organize olabiliyorlar ve düşüncelerini, projelerini vs. çok daha geniş kitlelere yayabiliyorlar.

0

bakın arkadaşlar sosyal medyalar zaten kitleleri etkiliyo hemde öyle böyle değil zamnında antenini açmadan konnuşamadığımız telefonlar varken şimdi el değdirmeden konuştuğumuz teleffonlar var ama eni nesi bu sosyalmedyayı çok abarttı sabah kalktım ben yemek yiyom ben gece yatıyom ben afedersiniz tuvalate iderken ben yahu tamam yapın çağa ayak uydurunda her yaptıpınızı paylaşmayın canım özel hayat sizde yok ta bizdedemi yok artık millet kendini değilde başkalarını paylaşmaktan zevk alıyo böyle bi sistem nedir ya kullanma yada adam gibi kullan millete bulaşma insanlar iyi şeyler paylaşım yapıp örnek olacak davranışları paylaşacağına yapıştır gelsin o onla nerde ne yaptı yahu bırak onu bunu sen bu gidişle yarın nerede ne yapacan onu düşünsene valla bana kalırsa sosyalmedyalar hep maf ediyo gençliğide hayatıda iki dakika kapansa varya kıyamet kopar insanlar intiharın eşiğine gelir bence deneyelimde bakın yani

0

sosyal medyada twitterın çok büyük bir rolü var insanlar birbiriyle kolayca etkileşime geçebilmekte ve kendisi gibi olan hoşlandığı ve ilgi duyduğu şeyleri takip edebileceği bir platform ve kolaylıkla insanların hayran olduğu herhangi bir konu hakkında bilgi alabilmektedir ve istediği bir insana bir tweet yoluyla ulaşabilmekte onun içinde ayrı bir keyif vermekte dünyadaki haberlerede ulaşım sağlanmakta ve bu konular hakkında fikir sahibi olabiliyosunuz bir konu hakkında insanların ne düşündüğünü öğrenebileceğiniz güçlü bir sosyal medya ortamı ve sizde burda kendinizi geliştirebilir ve siz de istediğiniz insanlar hakkında bilgi sahibi olabiliyosun onun için internet aleminde kullanılan etkilemesi yüksek olan bir mecradır kesinlikle kullanılması gereken bir uygulama olduğunu söyleyebilirim