0

bence kaliteli uyku için özellikle de düzenli ve iyi bir şekilde uyumalıyız yani uykumuz almalıyız. eğer ki uykumuzu almazsak zaten o gün bizim için zehir olur ve hiçbir şekilde kendimize gelemeyiz. kaliteli uyku her zaman için iyidir insan hiç. kaliteli uyku için genellikle daha iyi bir uyku çekilebilir ve daha iyi bir uyku uyunabilir yani insanlar uykusuzum ama hiçbir şekilde hak satılmalıdır her şekilde uyumalıdır. insanlar uykusuz kaldığın zaman stresli olurlar üzüntü olurlar yani birçok şekilde farklı şeyler yaşayabilirler.kaliteli uykunun faydaları genellikle hele ki öğrendiyseniz gündüz çok iyi bir şekilde ders dinlersiniz ve çok iyi bir şekilde öğrenirsiniz her şeyi.günümüzde maalesef ki insanlar kaliteli uyku uymadıkları için genellikle gece geç saatlerde uyuyorlar ve hiçbir şekilde uykusunda almıyorlar o yüzden de öyle özellikle de üniversite öğrencileri sabah beşte uyuma için daha sonra derse gidiyorlar ve hiçbir şekilde bir şey anlamıyorlar o yüzden çok ilgi değil.kaliteli uyku uyumak gerçekten çok iyidir en azından akşam 12 sabah 7 veya 6 çok iyidir kalktık için.kaliteli uyku gerçekten çok önemlidir ben mesela akşam 12 de uyurum sabah altıda kalkarım çok iyi.böylece hem bütün işlerini halletmiş oluyorum hem uykumu almış oluyorum hem de çok iyi bir şekilde ersin dinlemiş oluyorum hiçbir şekilde yorgun hissediyorum kendimde.o yüzden gerçekten çok önemlidir kaliteli uyku genellikle bunlar yapılabilir o yüzden herkes bence kaliteli uykum yok. o yüzden herkes kaliteli uyku uymalıdır herkes kendine dikkat etmelidir.

0

dengeli beslenmek şart düzenli spor şart uykun gelmeden yatağa yatmaman lazım bunları sağladıktan sonra kaliteli uyku alabilirsin herhalde ben kaliteli uyku alıyorum :)

0

zorla uyumamak gerekiyor uykumuz geliyorsa uyumak gerekiyor ne bileyim yatak güzel olmalı işte biseyle ilgilenmemeliyiz o an sadece aklkmizdan gececek tek şey uyku olmalı sonra kafamizi yavasca yastiga koyup uyumaliyiz uyandıktan sonra uykumuzun kaliteli olduğunu vucutun zinde basladığından anlayabiliriz.

0

kaliteli uyku için çok şey gereklidir. kaliteli uykudan sonra uyandığınızda vücut zinde uyanır. bunlar için gerekli şeyleri aşağıda paylaşıcam sizin için
öncelikle sağlam huzurlu bir kafa gerekli bunun için. bir problemin varsa uyuyamazsın. ne olursa olsun uyku haram olur. bu problemi çözüp uyuyun çözemiyorsanız çözeceğinize inanın yada kendinizi kandırın. daha sonra iyi bir yatak ve yastık gereklidir sağlam bir uyku için. bu koşulları sağlandıktan sonra iyi bir sıcak suyun altına yatmalısınız. daha sonra güzelce kurulanıp yatağa geçebilirsiniz. benim için kaliteli uykudan önce bir bardak çay içmek kaçınılmaz bir olaydır. hem sağlık açısından hem de rahatlama anlamında bir limonlu çay içmenizi öneririm. ve vazgeçilmezim. kız arkadaşımla uyumak bana inanılmaz huzur veriyor. kaliteli uyku için sevdiğiniz bir insana sıkıca sarılıp uyumak eşşiz bir yere sahiptir. huzur ve güven verir insana. ancak bazı insanlar tek uyumayı daha çok sever. ve ihmal edilmemesi gereken bir şey meyve takviyesi uyumadan önce mutlaka meyve yerim. 1 adet elma bana yeterli gelen bir şeydir. isterseniz 1 muz da yiyebilirsiniz. ancak benim tavsiyem elmadan yanadır.

0

iyi uyku almaniz için iyi okuyun
1.yatmadan önce kafanizi soğuk suyla yikayin yikamam beyin damarlari açip daha hizli uyumanizi sağlar
2.odanin karanlik olduğunu dikkat edin
3.ses çikaran nesneleri uzaklaştirin
4.yastik sert değil ortasi olmasi lazim
5.yatak sicak olmasi lazim soğukta uyunmaz
6.sol elinin üstüne yat sol elinde bir bez salgilanir uyku bezi daha çabuk uyursun

0

kaliteli uyku için
uykudan önce ağır besinler yenilmemeli
telefonla uğraşılmamalıdır

0

kaliteli uyku için yatak veya yatılan yer çok sert de olmamalı çok yumuşak da olmamalı yastık kişinin keyfine uygun olmalı sessiz sakin fazla gürültülü olmamalı ve uyuyanın aklı çok karışık olmamalı belli uyku düzeni de gerekli düzensiz uyuyanlar genelde uyku sorunuda yaşayabiliyor

0

kaliteli uyku için sağlam bir kafa ve vicdan gereklidir.stresten uzak ,sakin bir gün geçirmek rahat bir uykuyu beraberinde getirir. rahat bir yatak ,boynu ağrıtmayan bir yastık güzel bir uyku çektirir.

0

yattığımız kalktığımız saatler güzel ayarlanması lazım ne fazla ne de az uyuyacaksınız çünkü fazla uyusan sersem gibi oluyoruz yada az uyursak ne yaptığımızı bilmeyiz o yüzden dengeli olması lazım diye düşünüyorum sağlık açısından da çok önemli bence sessiz bir ortam ve ışıksız bir ortam olması lazım sorumani ekibine soru için teşekkür ederim.

0

bence tek gereken şey su
saatlere riayet etmek kardeşim yattığın saati kalktigin saati sabitle şaşmasın vvucut zaten buna alışacak biraz da yorulmak gerek tabiki akşama kadar yan gel yat gece tabi uyuyamazsın sonra sabah kalkamıyorum diye mızmızlanırsın:)

0

bence kaliteli uyku için gerekli olan şey sadece huzur ve sağlıktır

0

kafada dert olmamasi gerekiyor . ben rahat uyku icin once bir dus alirim sonra iyice kurulandiktan sonra . kremlerimi surup yatagima gecerim . nefes kontrolu yaptiktan sonra . kafamda bana kotu ruyaya sebep olacak dusuncelerden uzaklasirim . sonra hafiften hayalini kurdugum seyleri dusunup uykuya dalarim . bu bana rahat uyku icin yeterli sebeptir .

0

kaliteli uyku için vakit ayırmamız gerekir. iş konusunda veya okul konusunda gündelik yaşamımızın standartlarında ayırmamız gerekir. bunun için öncelikle kaliteli bi yatağa ihtiyacımız vardır uyumak için güzel bir odaya sessiz sakin bi ortamda düzenli uyku çekebiliriz. öglen arası özellikli kısa bi uyku insanlar için çok iyi bi alternatif ve yataklar bu yüzden reklamlarda ne kadar rahat konforlu bir yatakta yatmamız için bizlere öneriyorlar düzenli uyku yeterince kalitelidir.

1

bu dünyada besin olarak en tatlı olan şey baldır ama dünyadaki en tatlı şey deseler bu soruya uyku cevabını da verebiliriz.uyku yorgun bedenin diğer gün için direnç kazanmasına yardımcı olan bir boş zamandır.en faydalı boş zaman uyku zamanıdır. kaliteli uyku için gerekli olan şeyler ise şunlardır:bedenen yorulmuş olmak,yatacağınız yerin son teknolojik konforlara sahip olması,bulunduğunuz ortamın ferah ve gürültüsüz olması ve karnınızın tok olmasıdır diyebiliriz.ve gerçi bunları sağlayan kişi illaki dünyanın en huzurlu insanıdır diye düşünüyorum .

0

sessiz ve sakin ve karanlik bir oda ve uykulu bir insan

1

kaliteli bir uyku düzeni için bünyenin ona alışması gerek örneğin uyudun bunu 7 yada 8 saat yaparsın ve bir gün iki gün yada bir hafta deneme ile bünyeni buna alıştırırsın ve belki bunu 7 yada 6 saatede indire bilirsin insan vücudu buna ayak uydura bilir eski insanların rutin uyguladıkları bir taktir adamların buna bünyeleri akıştıklarından dolayı vücut gereksinimlerini alıyor eski topraklarında iyi olmasını sağlam yapılda olmasınıda buna borçlular.

0

kalitelibir uyku için uyumadan iki saat öncesinde yemek ya da abur cubur yemeyi bırakmış olmak gerekir mesela... insanın vücut temizliğini yapmış olması gerekir. mesela yatmadan önce dişleri fırçalamak rahatlık ve ferahlık verecek, uykuya fayda sağlayacaktır. benim kendi tecrübem, yatmadan ayakları yıkamak da çok faydalı oluyor. muhtemelen ayakların altındaki sinir uçları suyla temas edince masaj benzeri bir fayda sağlıyor.

yatağımızın ve odamızın durumu da önemli tabii. ergonomik bir yatak, yüksekliği ve yumuşaklığı doğru ayarlanmış yastık, mevsime göre kalınlığı uygun olan yorgan, pike vb. uyku kalitesine katkıda bulunacaktır. vücudumuza temas eden nevresim ve çarşaflar pamuklu kumaştan üretilmiş olmalıdır. sentetik kumaşlar terletecek ve cildi rahatsız ederek uykuya geçişi zorlaştıracaktır.

odanın ışığı kapalı olmalıdır. karanlık ve sessiz ortam uyku kalitesi için iyidir. ama tamamen sessizlik ve karanlık olacak diye takıntı da yapmamak gerekir. uyku aslında insanın insanın içsel olarak kendini rahatlatabilmesinden sonra gelir. o yüzden sese rağmen ya da ışığa rağmen gerginliğinizi atabilirseniz yine iyi bir uyku çekilebilir.

0

kaliteli bir uyku için öncelikle kişi erken uyuma alışkanlığını edinmeli ve bunun yanında da dengeleyebilmek için de erken kalkma alışkanlığını geliştirmelidir. kişi ne kadar erken kalkar ise bu şekilde uykusu da dogru orantılı olarak erken gelecektir. ikincil olarak kişi kafasını yastiga koyduğunda beynini meşgul edecek bütün günlük yaşantısını geride bırakmalı mümkün oldukça bunları aklına getirmemelidir. bunu sağlamak için güzel anılarını yada aklında düşündüğü ilerisi için yapmayı planladığı güzel hayallerini gerçekleşmiş yada gerceklesiyormus gibi düşünebilir. bunların yanında keman, piyano, çello, violin gibi hafif ses tonları ile çalınan enstrumental müzikleri hafif tonlarda acarak ruhu dinlendirmek suretiyle kaliteli bir uyku elde etmek mümkündür. ayrıca müzik dışında başka seslerin rahatsız etmemesi için uyunacak olan odanın ses yalıtım sisteminin güzel olması sessiz bir ortam olması ve ışıktan soyutlanmasi gözü yorucu yada gözler kapatıldığında gözleri rahatsız etmeyen dikkat çekici olan ışık kumelerinin giremeyeceği bunlara karşı korunaklı bir yer tercih edilmesi gerekir. ve en önemlisi de yatmak için kullanılan yatağın yumuşak mümkün oldukça uzanildiginda ve hareket edildiğinde vücut şekline adapte olabilen bir yatak tercih edilmelidir.

0

kaliteli bir uyku için öncelikle kesinlikle stres olmamalı, 2. olarak rahat bir yatak ve yastık şart özellikle yastığın ne sert ne yumuşak olması lazım,3. olarak ışık ve ses olmayan bir ortam şart yapılmaması gerekenler ise kahve ve çay içilmemelidir.

0

kaliteli uyku için ne gerekli bir çok şey yazıla bilir. yatağından döşeğine, battaniyesin den çarşafına, odanın dizaynın dan perdelerin rengine kadar ama ben size bunları yazmayacağım. kaliteli uyku için bence erkenden kalkmak. sonra o günü öğle yoğun geçireceksin ki akşama kadar uyumayacaksın bir kere, daha sonra akşam olunca yemeğini yiyip çayını içip biraz oturduktan sonra direk yatağa geçeceksin, zaten günü o kadar yoğun geçirdiğin için sen akşam daha fazla dayanamazsın ve ister istemez yatağa geçmek isteyeceksin. daha sonra yatağa girdin mi en kısa süre de yani tahminim 1 dakika ile 5 dakika arasında uyumuş olacaksın ve sabah uyandığın da öğle güzel bir uyku almış olacaksin ki, her gün aynı şeyleri yapmak isteyeceksin. benim diyeceğim yöntem bu, bunu uygula var ya bir daha vazgeçemezsin. benden demesi. tabi bunlar benim düşüncelerim. hadin kolay gelsin.