0

renk körlüğünün tedavisi yoktur fakat bu hastalık için özel geliştirilmiş gözlükler ve lensler çıkmıştır. tıp bu alandada tedavi imkanı sunamasada suni imkanlar ile bir nebze hafifletilmesini sağlıyabiliyor.

0

en çok yeşil ve kırmızi rengi birbirinden ayırt edememek şeklindedir. tam renk körlüğü oldukça az rastlanan bir hastalıktır. renk körlüğü bir canlının görme merkezinde özel bir pigment molekülünün bulunmamasıdır.tam tedavisi yok diye biliyorum.

1

renk körlüğü, kişinin kırmızı, yeşil be mavi renklerden en az ikisini birbirinden ayoramamak şeklinde bir hastalıktır. görme pigmentlerin kişide yeterince olmaması nedeniyle ortaya çıkar. kalıtsal bir hastalıktır.

kişiye göre aynı rengin tonlarını birbirinden ayıramamaktan tüm renkleri birbiriyle karıştırmaya kadar pek çok çeşidi olabilir.

yakın zamana kadar renk körlüğünün tedavisi olmadkğı bilinirdi. ancak günümüzün tıbbi koşullarında üretilen kontak lens ve gözöükler sayesinde bu sorun bir miktar çözülebilmektedir. kişye düşen getekli muayeneleri düzenli yaptırarak kontakt lenslerin gerektiğinde değişimlerini zamanında yerine getirmektir. hastalara geçmiş olsun...

0

renk körlüğü renkleri birbirinden ayırt edememe hastalığı bildiğim kadarıyla kalıtsal bir hastalık olduğu için bir tedavisinin olmadığını biliyorum.

0

kardeşim de var ve maalesef ki tedavisi yok :(